Алексис се повјерио пријатељима - чека позив из Париза!

Само, где би га Тухел позиционирао? Да ли је трансфер у јануар реалност?

Фудбал 29.10.2018 | 23:30
Алексис се повјерио пријатељима - чека позив из Париза!
Од Арсенала, преко Манчестер јунајтеда, до Пари Сен Жермена. 

Толико би фудбалски живот Алексиса Санчеза могао да се промени у само годину дана. Трансфер у Манчестер јунајтед показао се као велики промашај у каријери једног од најбољих офанзиваца овог доба, а понајвише због сарадње Жозеом Мурињом, која није уродила плодом. Због тога и није зачудило никог када је недавно објављено да је Санчез заједно са својим агентом покренуо иницијативу да напусти Манчестер јунајтед. Само неколико седмица касније, на Острву је откривено да се Чилеанац поверио ужем кругу пријатеља и наводно изјавио како се нада позиву Пари Сен Жермена. 

Санчезови агенти су тихо тражили потенцијалне купце, а изгледа да је у овом тренутку једино логично решење чедо катарских милијардера.

Чак ни то што ПСЖ практично има бесконачан буџет за плате и остале финансијске заврзламе, не значи да је клуб спреман да Алексису изађе у сусрет по питању кеширања новчаних средстава на име плате. Надалеко је познато да је Санчез далеко најплаћенији играч Премијер лиге, са недељним примањима од 565.000 евра нето, што је на годишњем нивоу близу 30.000.000 евра!

Истина, ПСЖ већ у својим редовима има играча који је плаћенији од Санчеза. То је, наравно, Нејмар са близу 37.000.000 евра годишње. Није познато колико би далеко ишао ПСЖ, али Острвом већ кружи прича да се код водећих људи клуба пробудило ново интересановање за Санчеза и да ће у акцију кренути можда чак на зиму.

Подсетимо, ПСЖ је био у кругу фаворита за Санчезову куповину уз Манчестер Сити и Јунајтед, али је Чилеанац на крају ипак одлучио да остане у Премијер лиги и изабере традицију од које Јунајтед још живи, пре арапског пројекта у Ситију. Сада су се ствари драстично промениле и Санчез сања бег са Острва и одлазак у Париз.

Истина, пре него што би ПСЖ уопште кренуо по Санчеза, морало би да се разјасни једно велико питање – где би га Томас Тухел видео на терену? Да ли као део страшне четворке или замена за неког из постојеће тројке? Лево крило је већ резервисано за Нејмара, десно за Килијана Мбапеа, док је срце напада у рукама Единсона Каванија. Неко од њих тројице би можда „извисио“. Ту се прича укршта са све гласнијим спекулацијама да се Нејмар поново удвара Барселони, док Реал чека да нападне из прикрајка. Али, тај мегаломански посао се сигурно не би догодио пре наредног лета. Ако га уопште и буде…

Опет, постоји могућност да вишак буде Кавани, кога француски и европски медији генерално селе из Париза више од две године. Уругвајац улази у позне играчке године, мада и даље држи озбиљан ритам, а ни Алексисније много млађи…

Дакле, управа Пари Сен Жермена морала би да направи озбиљну анализу стања у клубу и онда донесе велику одлуку. Јер, четверац Санчез – Нејмар – Мбапе – Кавани не би могао заједно, осим у случају да се Бразилац евентуално пресели на позицију иза нападача, што је био случај и у последњем Пари Сен Жерменовом мечу против Наполија у Лиги шампиона. Тада је лево био Паризов спасилац Анхел ди Марија, док је Нејмар био иза Каванија.

Све су могућности отворене. ПСЖ има финансијску моћ да направи овакав трансфер, мада су одредбе финансијског фер-плеја те које увек брину клуб. Да ли је на помолу нешто изван свих досадашњих оквира ПСЖ?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар