Aleksis se povjerio prijateljima - čeka poziv iz Pariza!

Samo, gde bi ga Tuhel pozicionirao? Da li je transfer u januar realnost?

Fudbal 29.10.2018 | 23:30
Aleksis se povjerio prijateljima - čeka poziv iz Pariza!
Od Arsenala, preko Mančester junajteda, do Pari Sen Žermena. 

Toliko bi fudbalski život Aleksisa Sančeza mogao da se promeni u samo godinu dana. Transfer u Mančester junajted pokazao se kao veliki promašaj u karijeri jednog od najboljih ofanzivaca ovog doba, a ponajviše zbog saradnje Žozeom Murinjom, koja nije urodila plodom. Zbog toga i nije začudilo nikog kada je nedavno objavljeno da je Sančez zajedno sa svojim agentom pokrenuo inicijativu da napusti Mančester junajted. Samo nekoliko sedmica kasnije, na Ostrvu je otkriveno da se Čileanac poverio užem krugu prijatelja i navodno izjavio kako se nada pozivu Pari Sen Žermena. 

Sančezovi agenti su tiho tražili potencijalne kupce, a izgleda da je u ovom trenutku jedino logično rešenje čedo katarskih milijardera.

Čak ni to što PSŽ praktično ima beskonačan budžet za plate i ostale finansijske zavrzlame, ne znači da je klub spreman da Aleksisu izađe u susret po pitanju keširanja novčanih sredstava na ime plate. Nadaleko je poznato da je Sančez daleko najplaćeniji igrač Premijer lige, sa nedeljnim primanjima od 565.000 evra neto, što je na godišnjem nivou blizu 30.000.000 evra!

Istina, PSŽ već u svojim redovima ima igrača koji je plaćeniji od Sančeza. To je, naravno, Nejmar sa blizu 37.000.000 evra godišnje. Nije poznato koliko bi daleko išao PSŽ, ali Ostrvom već kruži priča da se kod vodećih ljudi kluba probudilo novo interesanovanje za Sančeza i da će u akciju krenuti možda čak na zimu.

Podsetimo, PSŽ je bio u krugu favorita za Sančezovu kupovinu uz Mančester Siti i Junajted, ali je Čileanac na kraju ipak odlučio da ostane u Premijer ligi i izabere tradiciju od koje Junajted još živi, pre arapskog projekta u Sitiju. Sada su se stvari drastično promenile i Sančez sanja beg sa Ostrva i odlazak u Pariz.

Istina, pre nego što bi PSŽ uopšte krenuo po Sančeza, moralo bi da se razjasni jedno veliko pitanje – gde bi ga Tomas Tuhel video na terenu? Da li kao deo strašne četvorke ili zamena za nekog iz postojeće trojke? Levo krilo je već rezervisano za Nejmara, desno za Kilijana Mbapea, dok je srce napada u rukama Edinsona Kavanija. Neko od njih trojice bi možda „izvisio“. Tu se priča ukršta sa sve glasnijim spekulacijama da se Nejmar ponovo udvara Barseloni, dok Real čeka da napadne iz prikrajka. Ali, taj megalomanski posao se sigurno ne bi dogodio pre narednog leta. Ako ga uopšte i bude…

Opet, postoji mogućnost da višak bude Kavani, koga francuski i evropski mediji generalno sele iz Pariza više od dve godine. Urugvajac ulazi u pozne igračke godine, mada i dalje drži ozbiljan ritam, a ni Aleksisnije mnogo mlađi…

Dakle, uprava Pari Sen Žermena morala bi da napravi ozbiljnu analizu stanja u klubu i onda donese veliku odluku. Jer, četverac Sančez – Nejmar – Mbape – Kavani ne bi mogao zajedno, osim u slučaju da se Brazilac eventualno preseli na poziciju iza napadača, što je bio slučaj i u poslednjem Pari Sen Žermenovom meču protiv Napolija u Ligi šampiona. Tada je levo bio Parizov spasilac Anhel di Marija, dok je Nejmar bio iza Kavanija.

Sve su mogućnosti otvorene. PSŽ ima finansijsku moć da napravi ovakav transfer, mada su odredbe finansijskog fer-pleja te koje uvek brinu klub. Da li je na pomolu nešto izvan svih dosadašnjih okvira PSŽ?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar