WТА Финале: Црвено усијање и бројање гемова!

Данас ће у Сингапуру бити веома драматично пошто следе борбе за преостала два места у полуфиналу завршног турнира сезоне, а ситуација је потпуно отворена.

Тенис 26.10.2018 | 11:15
WТА Финале: Црвено усијање и бројање гемова!
Бела група завршног WТА турнира јуче је у Сингапуру дала своје полуфиналисткиње, а то су Украјинка Елина Свитолина и Чехиња Каролина Плишкова, док су испале Петра Квитова и Каролина Вознијацки која је потом објавила да има озбиљних здравствених проблема пошто болује од реуматоидног артритиса.

А данас је ред да сазнамо и два имена која ће из Црвене групе проћи међу четири најбоље на турниру на којем се за 7.000.000 долара наградног фонда одмерило осам најбољих тенисерки у 2018. А то неће бити нимало једноставно, шта више - ситуација је веома компликована. Прво, да бацимо поглед на табелу, а она каже да само Слоун Стивенс држи судбину у својим рукама, и ако победи било којим резултатом Ангелику Кербер иде даље. Три преостале такмичарке нису сигурне чак иако победе, мада ће искусна Немица пак, као и Кики Бертенс проћи у полуфинале ако победи у два сета. Код Наоми Осаке ништа није сигурно. А то је све резултат мечева прва два кола, али и правила WТА Финалса која кажу да се пласман у групама одређује прво број победа, па међусобни резултат, а ако три играчице имају исто број поена, онда се гледа проценат освојених сетова, па онда и проценат освојених гемова. 

У сваком случају, ако данас победе Бертенс и Кербер у три сета, гледаће се проценат освојених сервиса између Бертенс, Кербер и Стивенс. А ако Стивенс и Осака победе у три сета, Американка ће бити прва у групи, а друго место ће између преостале три такмичарке поново одлучити проценат освојених гемова.

Било као било, први меч трећег кола Црвене групе између Осаке и Бертенс је већ почео, а ту је фаворит Јапанка која и славила једини пут када су се ове две такмичарке састале.

У другом мечу предност је на страни Слоун Стивенс која и води са 4-1 у међусобним окршајима, али је питање да ли ће се Американка посебно трудити, нарочито ако узме први сет. Немица је, са друге стране изузетно мотивисана у години у којој се вратила у врх тениса након пада са истог. Зато овде треба играти и пре свега на већи број гемова, али и на три сета (квота 2,29), можда чак и да ће бити тај-брејк (2,90). А ако бирате коначан исход, треба пробати са Керберовом (1,75), пре свега због мотивације, мада је Стивенс позната као "убица" леворуких противница.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар