ЛЕ: Славили ''српски'' Ајнтрахт, Лацио, Челси, Видеотон...

Николићева чета освојила Солун, Челси прегазио БАТЕ! Видеотон Марка Николића изненадио ПАОК у гостима, Лофтус-Чик постигао хет-трик за убједљиву побједу Челсија против Бјелоруса.  Милан Лукач уместо крушке на фудбалском вашару у Севиљи! Марко Николић покорио Солун, Лофтус Чик шамарао БАТЕ! Ајнтрахт и Срби газе кроз Лигу Европе, страшни Генк ућуткао Истанбул! Лацио као гост поразио Марсељ на Велодрому са 3:1.

Фудбал 25.10.2018 | 23:33
ЛЕ: Славили ''српски'' Ајнтрахт, Лацио, Челси, Видеотон...
Неизвесности нема у Групи Л, бар кад је прво место у питању,пошто би Челси и затворених очију прошетао до прве позиције у конкуренцији БАТЕ Борисова, ПАОК-а и Видеотона. У трећем колу то је само и потврдио демолиравши БАТЕ за свега осам минута колико је Рубену Лофтус Чику требало да два пута затресе мрежу гостију из Белорусије.

Почетком другог полувремена само је оверио победу за свој први хет-трик у сезони и јасну поруку управи: Немојте ме у Дортмунд, ма колико Борусија хтела, могу ја да играм и за Челси.  На крају 3:1, пошто је Алексеј Риос постигао утешни гол за БАТЕ. Напоменимо још да је Александар Филиповић играо за БАТЕ свих 90. минута, док је Мирко Иванић у 52. заменио Александра Хлеба.

Плавци сада имају девет бодова и можемо да констатујемо да је сасвим јасно да ће завршити као први у групи, али се зато отворио опасан фртон у борби за другу позицију, пошто су три тима поравната на три бода. БАТЕ и ПАОК су ту били и пре овог кола, а вечерас им се придружио и Видеотон Марка Николића, који је предвођен Саболчом Хуштијем, стрелцом првог и асистентом за други гол, покорио Солун резултатом 2:1.

Вратио је Николић Мађаре у групну фазу неког европског такмичења први пут после шест сезона, ако у следећем колу поново буде бољи од ПАОК-а ни историјски пласман у нокаут фазу не би био незамислив. Можда и кривица Развана Луческуа, који је на клупи оставио Александра Пријовића (Марко Шћеповић је предводио напад Видија).

Још већа гужва у Групи К, јер тамо сва четири тима имају добре шансе да се домогну шеснаестине финала с тим да је победник дана кијевски Динамо, који је са играчем мање успео да поготком Виталија Бујалског у 89. минуту стигне до 2:1 на врућем гостовању у Рену.

Српски стручњак Марко Николић вратио је екипу Видеотона на побједнички колосјек.

Послије очекиваног пораза 0:1 од Челсија у Лиги Европе и дебакла 0:3 у мађарском првенству против МТК, Видеотон је прошлог викенда са 2:0 побиједио Халадас у гостима у мађарском првенству, а добру форму потврдио вечерас и у Лиги Европе.

Николићева екипа са идентичних 2:0 побиједила је ПАОК на гостовању у Солуну и тако се са три бода изједначила у групи Л са ПАОК-ом и БАТЕ Борисовим, иза Челсија који је апсолутни лидер ове групе са девет бодова.

„Плавци“ су са 3:1 савладали БАТЕ на Стамфорд Бриџу и практично већ обезбиједили пласман у нокаут фазу, док ће се за друго мјесто водити велика борба, након велике побједе Мађара у Грчкој.

ПАОК - ВИДЕОТОН 0:2 (0:2)
/хусти 12, Стопира 45/

Видеотон је меч у Солуну ријешио у првих 45 минута постигавши два гола, док је ПАОК био много мање опасан.

Заслуге за то можда иду на душу тренера Развана Луческуа који је оставио на клупи Александра Пријовића, што је тек други пут овесезоне да српски нападач није стартер у дресу ПАОК-а.

Након што се одморио током репрезентативне паузе, пресједивши на клупи Србије мечеве против Црне Горе и Румуније, Пријовић је у недјељу са два гола донио преокрет и побједу ПАОК-у у градском дербију против Ариса, међутим, Луческу је имао другачије планове.

Пријовић је остао на клупи, а главна звијезда ове вечери био је гостујући нападач Саболч Хусти који је у 12 минуту довео Видеотон у вођство, а онда у посљедњем минуту првог полувремена асистирао послије корнера Стопири за коначних 2:0.

Други нападач у екипи Видеотона, Марко Шћеповић провео је на терену 65 минута, када га је замијенио Армин Гхоџић, док је Анел Хаџић провео на терену свих 90 минута у дресу мађарског тима.

Челси је са 3:1 савладао БАТЕ Борисов, а публика на свом Стамфорд Бриџу видјела је сјајну партију младог Рубена Лофтус-Чика.

ЧЕЛСИ - БАТЕ 3:1 (2:0)
/Лофтус-Чик 2,8, 54 - Риос 80/

Момак који је ове сезоне због повреде, али и одлуком тренера Мауриција Сарија провео тек 35 минута на терену у енглеској Премијер лиги и 65 минута у прошлом колу Лиге Европе против Видеотона на најбољи могући начин искористио је нову прилику коју му је пружио италијански стручњак.

У четвртак увече било му је потребно мање од двије минуте да постигне свој први гол на мечу и први у европским такмичењима.

Запакоста је убацио са десне стране, а Лофтус-Чик снажним ударцем затресао мрежу за вођство Чеслија.

Већ у осмом минуту било је 2:0 послије његовог новог поготка, а овог пута асистент је био Вилијан.

Феноменално вече крунисао је ударцем из прве у супротан угао у 54. минуту за свој први хет-трик.

Занимљиво, Лофтус-Чик постао је први играч Челсија који је постигао хет-трик у европским такмичењима још од 2006. Године, када је то учинио Дрогба у побједи против Левског из Софије 3:1.

БАТЕ је успио да почасне почасни погодак за коначних 3:1, али и да избјегне убједљивији пораз, јер су се прилике редале пред његовим голом.

Челси је у потпуности доминирао, тако да је Сари могао да пружи прилику и младом Калуму Хадсону-Одоију којем је ово био деби на евро-сцени. Момак рођен 2000. године у дресу Челсија уписао је још два наступа у Премијер лиги и три у куп такмичењима.

Три је већ године прошло од последње титуле, нису у Севиљи навикли толико да чекају. Четвртак је њихов дан. Четвртак је дан кад се “Санчез Писхуан“ претвори у вашар фудбалске лепоте. Милан Лукач је само имао ту несрећу да заузме место оне крушке што је удари сваки локалац са намером да се провесели. А веселила се вечерас Андалузија. И ништа ту није крив Лукач. Добро, јесте можда крив за два гола, али кад примиш шест као данас Ахисар та два и нису тако битна. У трећем колу Групе Ј Лиге Европе бруталних 6:0 за Севиљу као доказ да тамо и даље воле да славе фудбал. Па нек је и у Лиги Европе.

А шта рећи о утакмици у којој је један тим дао шест голова, други ниједан? Ама баш ништа. Разлика не у класи, него у две или три. Шта је пало Андалужанима на памет то су и урадили. Умеју да буду гадни ти Шпанци кад им се отвори капија. Нису пре били такви. Али последњих сезона су се избезобразили. Туку не питају.

Роке Меса, па Пабло Сарабија са пенала, онда Лукачев аутогол, па у наставку Луис Муријел, Квинси Промес, Габријел Меркадо... Публика у екстази. Као кад деци купиш шећерну вуницу. Уживанција.

У другом мечу Групе Ј пројектил Реноа Амона анулирао је Аријево крунисање Краснодарове тики-така акције, да би у трећем минуту надокнаде Константинос Лафитис био највиши у скоку после корнера па је Стандард уз преокрет славио са 2:1 и остао у игри за једно од прва два места, мада ће то право морати да потврди у следећем колу у Русији. И тада ћемо вероватно – као и вечерас – гледати Уроша Спајића у првој постави Краснодара.

Ајнтрахт и Срби газе кроз Лигу Европе, страшни Генк ућуткао Истанбул! Лацио као гост поразио Марсељ на Велодрому са 3:1.

Страшан фудбал игра Ајнтрахт и више није важно да ли се ради о Бундеслиги или Лиги Европе, тим Адија Хитера је постао програмиран да уништава противнике. Вечерас само 2:0 против кипарског Аполона, али је лако могло да буде знатно више да се Орлови нису испромашивали.

Филип Костић и Мијат Гаћиновић били су стартери, Лука Јовић (који је ушао у игру у финишу) се нашао на клупи након повратка Анте Ребића, а видећемо да ли ће стрелац пет бундеслигашких голова минулог викенда бити стартер у недељу на гостовању у Нирнбергу.

Голеаду је отворио Костић који је срећно, захваљујући голману Валеу, довео Ајнтрахт у вођство у 13. минуту, а сваку дилему око коначног исхода отклонио је фантастичлни француски голгетер Себастијан Але у 32.

Могао је домаћин да се прослави да су његови играчи били сконцентрисани у другом полувремену када су буквално на сваких пет минута улазили у шансе, али и овако је њихова публика отишла задовољна кући.

После три одиграних кола у овој групи Ајнтрахт има све победе и девет бодова, а друго место запосео је Лацио, који је као гост поразио Марсељ на Велодрому са убедљивих 3:1. Италијански тим је преко Валаса (10') иКаиседа (59') казнио две грешке одбране француског тима, па ће кроз две недеље на свом Олимпику против исторг ривала јурити победу за пласман у други круг.

Римљани су били бољи у првом делу, Олимпик бољи у наставку, а почасни погодак, стварно леп, за Марсељ постигао је Димитри Паје из слободног ударца у 86. минуту. Коначан резултат у 90. поставио је црногорски репрезентативац Адам Марушић који је ушао с клупе.

Сергеј Милинковић Савић одиграо је читав меч за госте, док је Немања Радоњић седео на клупи за резерве.

За изненађење вечери побринуо се Генк који је као гост убедљиво тукао Бешикташ са 4:2. Лорис Каријус и Истанбул остали су у чуду после баражне ватре нападача лидера белгијског шампионата, а посебно се истакао нападач из Танзаније Мбвана Самата који је постигао два гола.

Бразилац Вагнер Лав потрудио се на другој страни да држи Бешикташ у игри, али и поред два гола искусног нападача турски великан није могао ништа, па је после трећег кола последњи у групи са три бода.

Лидер је Генк који има шест, а друго и треће место заузимају Сарпсборг и Малме, који су вечерас у Норвешкој поделили бодове малом у скандинавском дербију (1:1).

У занимљивој групи Г Виљареал је до ногу потукао Рапид из Беча на свом терену са чак 5:0, а занимљиво да су тријумф Жуте подморнице обележила петорица различитих стрелаца. Та победа омогућила је шпанском тиму да се пробије на чело групе Г, где дели прво место са Глазгов Ренџерсом.

И поред доминације на Ајброксу тим Стивена Џерарда није успео да сломи отпор Спартака из Москве (0:0), па је руски тим и даље у игри за пласман у другу фазу иако још нема победу.

ЛИГА ЕВРОПЕ, 3. КОЛО

Група А

АЕК Ларнака - Лудогорец 1:1 (0:1)
/Ларена 25 пенал - Лукоки 7/

Цирих - Бајер Л. 3:2 (1:0)
/Маркезано 44, Домгјони 59, Одеј 78 – Белараби 50, 54/

ТАБЕЛА: Цирих 9, Бајер Л. 6, Лудогорец 1, АЕК Ларнака 1

ГРУПА Б

Лајпциг - Селтик 2:0 (2:0)
/Куња 31, Брума 35/

Салцбург - Розенборг 3:0 (1:0)
/Дабур 34, 59 пенал, Волф 53/

ТАБЕЛА: Салцбург 9, Лајпциг 6, Селтик 3, Розенборг 0

ГРУПА Ц

Копенхаген - Славија Праг 0:1 (0:0)
/Матоушек 46/

Зенит - Бордо 2:1 (1:1)
/Дзјуба 41, Кузјајев 85 - Бријан 26/

ТАБЕЛА: Зенит 7, Славија 6, Копенхаген 4, Бордо 0

ГРУПА Д

Спартак Трнава - Динамо Загреб 1:2 (1:0)
/Горбани 31 - Гаврановић 64, Оршић 77/

Андерлехт - Фенербахче 2:2 (1:0)
/Бакали 35, 50 - Фреј 54, Калдирим 57/

ТАБЕЛА: Динамо 9, Фенербахче 4, Спартак Трнава 3, Андерлехт 1

ГРУПА Е

Спортинг - Арсенал 0:1 (0:0)
/Велбек 77/

Карабаг - Ворскла 0:1 (0:0)
/Кулах 48/

ТАБЕЛА: Арсенал 9, Спортинг 6, Ворскла 3, Карабаг 0

ГРУПА Ф

Диделанж - Олимпијакос 0:2 (0:0)
/Торосидис 66, Фортунис 81/

Милан - Бетис 1:2 (0:1)
/Кутроне 83 - Санабрија 30, Ло Селсо 54/

ТАБЕЛА: Бетис 7, Милан 6, Олимпијакос 4, Диделанж 0

ГРУПА Г

Виљареал - Рапид 5:0 (3:0)
/Фомалс 26, Екамби 30, Бараћ 45 аутогол, Раба 63, Морено 85/

Ренџерс - Спартак Москва 0:0

ТАБЕЛА: Виљареал 5, Ренџерс 5, Рапид 3, Спартак М. 2

ГРУПА Х

Марсеј - Лацио 1:3 (0:1)
/Паје 86 - Волас 10, Каиседо 60, Марушић 90/

Ајнтрахт - Аполон 2:0 (2:0)
/Костић 13, Халер 32/

ТАБЕЛА: Ајнтрахт 9, Лацио 6, Марсеј 1, Аполон 1

ГРУПА И

Бешикташ - Генк 2:4 (0:1)
/Лав 74, 86 - Самата 23, 70, Ендонгала 81, Посуело 83/

Сарпсборг - Малме 1:1 (0:0)
/Халворсен 87 - Видхајм 79/

ТАБЕЛА: Генк 6, Сарпсборг 4, Малме 4, Бешикташ 3

ГРУПА Ј

Севиља - Акхисар 6:0 (3:0)
/Меза 7, Сарабија 9 пен, Промес 35, 60, Муријел 53, Меркадо 67/

Стандард - Краснодар 2:1 (0:1)
/Емонд 47, Лаифис 90+3 - Ари 39/

ТАБЕЛА: Севиља 6, Краснодар 6, Стандард 6, Акхисар 0

ГРУПА К

Рен - Динамо Кијев 1:2 (1:1)
/Греније 41 - Кеђора 21, Бујалски 89/

Јаблонец - Астана 1:1 (1:1)
/Повазанец 4 - Педро Енрике 11/

ТАБЕЛА: Астана 5, Динамо 5, Рен 3, Јаблонец 2

ГРУПА Л

ПАОК - Видеотон 0:2 (0:2)
/Хушти 12, Стопира 45/

Челси - БАТЕ 3:1 (2:0)
/Лофтус-Чик 2, 8, 54 - Риос 79/

ТАБЕЛА: Челси 9, ПАОК 3, Видеотон 3, БАТЕ 3

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар