LE: Slavili ''srpski'' Ajntraht, Lacio, Čelsi, Videoton...

Nikolićeva četa osvojila Solun, Čelsi pregazio BATE! Videoton Marka Nikolića iznenadio PAOK u gostima, Loftus-Čik postigao het-trik za ubjedljivu pobjedu Čelsija protiv Bjelorusa.  Milan Lukač umesto kruške na fudbalskom vašaru u Sevilji! Marko Nikolić pokorio Solun, Loftus Čik šamarao BATE! Ajntraht i Srbi gaze kroz Ligu Evrope, strašni Genk ućutkao Istanbul! Lacio kao gost porazio Marselj na Velodromu sa 3:1.

Fudbal 25.10.2018 | 23:33
LE: Slavili ''srpski'' Ajntraht, Lacio, Čelsi, Videoton...
Neizvesnosti nema u Grupi L, bar kad je prvo mesto u pitanju,pošto bi Čelsi i zatvorenih očiju prošetao do prve pozicije u konkurenciji BATE Borisova, PAOK-a i Videotona. U trećem kolu to je samo i potvrdio demoliravši BATE za svega osam minuta koliko je Rubenu Loftus Čiku trebalo da dva puta zatrese mrežu gostiju iz Belorusije.

Početkom drugog poluvremena samo je overio pobedu za svoj prvi het-trik u sezoni i jasnu poruku upravi: Nemojte me u Dortmund, ma koliko Borusija htela, mogu ja da igram i za Čelsi.  Na kraju 3:1, pošto je Aleksej Rios postigao utešni gol za BATE. Napomenimo još da je Aleksandar Filipović igrao za BATE svih 90. minuta, dok je Mirko Ivanić u 52. zamenio Aleksandra Hleba.

Plavci sada imaju devet bodova i možemo da konstatujemo da je sasvim jasno da će završiti kao prvi u grupi, ali se zato otvorio opasan frton u borbi za drugu poziciju, pošto su tri tima poravnata na tri boda. BATE i PAOK su tu bili i pre ovog kola, a večeras im se pridružio i Videoton Marka Nikolića, koji je predvođen Sabolčom Huštijem, strelcom prvog i asistentom za drugi gol, pokorio Solun rezultatom 2:1.

Vratio je Nikolić Mađare u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja prvi put posle šest sezona, ako u sledećem kolu ponovo bude bolji od PAOK-a ni istorijski plasman u nokaut fazu ne bi bio nezamisliv. Možda i krivica Razvana Lučeskua, koji je na klupi ostavio Aleksandra Prijovića (Marko Šćepović je predvodio napad Vidija).

Još veća gužva u Grupi K, jer tamo sva četiri tima imaju dobre šanse da se domognu šesnaestine finala s tim da je pobednik dana kijevski Dinamo, koji je sa igračem manje uspeo da pogotkom Vitalija Bujalskog u 89. minutu stigne do 2:1 na vrućem gostovanju u Renu.

Srpski stručnjak Marko Nikolić vratio je ekipu Videotona na pobjednički kolosjek.

Poslije očekivanog poraza 0:1 od Čelsija u Ligi Evrope i debakla 0:3 u mađarskom prvenstvu protiv MTK, Videoton je prošlog vikenda sa 2:0 pobijedio Haladas u gostima u mađarskom prvenstvu, a dobru formu potvrdio večeras i u Ligi Evrope.

Nikolićeva ekipa sa identičnih 2:0 pobijedila je PAOK na gostovanju u Solunu i tako se sa tri boda izjednačila u grupi L sa PAOK-om i BATE Borisovim, iza Čelsija koji je apsolutni lider ove grupe sa devet bodova.

„Plavci“ su sa 3:1 savladali BATE na Stamford Bridžu i praktično već obezbijedili plasman u nokaut fazu, dok će se za drugo mjesto voditi velika borba, nakon velike pobjede Mađara u Grčkoj.

PAOK - VIDEOTON 0:2 (0:2)
/husti 12, Stopira 45/

Videoton je meč u Solunu riješio u prvih 45 minuta postigavši dva gola, dok je PAOK bio mnogo manje opasan.

Zasluge za to možda idu na dušu trenera Razvana Lučeskua koji je ostavio na klupi Aleksandra Prijovića, što je tek drugi put ovesezone da srpski napadač nije starter u dresu PAOK-a.

Nakon što se odmorio tokom reprezentativne pauze, presjedivši na klupi Srbije mečeve protiv Crne Gore i Rumunije, Prijović je u nedjelju sa dva gola donio preokret i pobjedu PAOK-u u gradskom derbiju protiv Arisa, međutim, Lučesku je imao drugačije planove.

Prijović je ostao na klupi, a glavna zvijezda ove večeri bio je gostujući napadač Sabolč Husti koji je u 12 minutu doveo Videoton u vođstvo, a onda u posljednjem minutu prvog poluvremena asistirao poslije kornera Stopiri za konačnih 2:0.

Drugi napadač u ekipi Videotona, Marko Šćepović proveo je na terenu 65 minuta, kada ga je zamijenio Armin Ghodžić, dok je Anel Hadžić proveo na terenu svih 90 minuta u dresu mađarskog tima.

Čelsi je sa 3:1 savladao BATE Borisov, a publika na svom Stamford Bridžu vidjela je sjajnu partiju mladog Rubena Loftus-Čika.

ČELSI - BATE 3:1 (2:0)
/Loftus-Čik 2,8, 54 - Rios 80/

Momak koji je ove sezone zbog povrede, ali i odlukom trenera Mauricija Sarija proveo tek 35 minuta na terenu u engleskoj Premijer ligi i 65 minuta u prošlom kolu Lige Evrope protiv Videotona na najbolji mogući način iskoristio je novu priliku koju mu je pružio italijanski stručnjak.

U četvrtak uveče bilo mu je potrebno manje od dvije minute da postigne svoj prvi gol na meču i prvi u evropskim takmičenjima.

Zapakosta je ubacio sa desne strane, a Loftus-Čik snažnim udarcem zatresao mrežu za vođstvo Česlija.

Već u osmom minutu bilo je 2:0 poslije njegovog novog pogotka, a ovog puta asistent je bio Vilijan.

Fenomenalno veče krunisao je udarcem iz prve u suprotan ugao u 54. minutu za svoj prvi het-trik.

Zanimljivo, Loftus-Čik postao je prvi igrač Čelsija koji je postigao het-trik u evropskim takmičenjima još od 2006. Godine, kada je to učinio Drogba u pobjedi protiv Levskog iz Sofije 3:1.

BATE je uspio da počasne počasni pogodak za konačnih 3:1, ali i da izbjegne ubjedljiviji poraz, jer su se prilike redale pred njegovim golom.

Čelsi je u potpunosti dominirao, tako da je Sari mogao da pruži priliku i mladom Kalumu Hadsonu-Odoiju kojem je ovo bio debi na evro-sceni. Momak rođen 2000. godine u dresu Čelsija upisao je još dva nastupa u Premijer ligi i tri u kup takmičenjima.

Tri je već godine prošlo od poslednje titule, nisu u Sevilji navikli toliko da čekaju. Četvrtak je njihov dan. Četvrtak je dan kad se “Sančez Pishuan“ pretvori u vašar fudbalske lepote. Milan Lukač je samo imao tu nesreću da zauzme mesto one kruške što je udari svaki lokalac sa namerom da se proveseli. A veselila se večeras Andaluzija. I ništa tu nije kriv Lukač. Dobro, jeste možda kriv za dva gola, ali kad primiš šest kao danas Ahisar ta dva i nisu tako bitna. U trećem kolu Grupe J Lige Evrope brutalnih 6:0 za Sevilju kao dokaz da tamo i dalje vole da slave fudbal. Pa nek je i u Ligi Evrope.

A šta reći o utakmici u kojoj je jedan tim dao šest golova, drugi nijedan? Ama baš ništa. Razlika ne u klasi, nego u dve ili tri. Šta je palo Andalužanima na pamet to su i uradili. Umeju da budu gadni ti Španci kad im se otvori kapija. Nisu pre bili takvi. Ali poslednjih sezona su se izbezobrazili. Tuku ne pitaju.

Roke Mesa, pa Pablo Sarabija sa penala, onda Lukačev autogol, pa u nastavku Luis Murijel, Kvinsi Promes, Gabrijel Merkado... Publika u ekstazi. Kao kad deci kupiš šećernu vunicu. Uživancija.

U drugom meču Grupe J projektil Renoa Amona anulirao je Arijevo krunisanje Krasnodarove tiki-taka akcije, da bi u trećem minutu nadoknade Konstantinos Lafitis bio najviši u skoku posle kornera pa je Standard uz preokret slavio sa 2:1 i ostao u igri za jedno od prva dva mesta, mada će to pravo morati da potvrdi u sledećem kolu u Rusiji. I tada ćemo verovatno – kao i večeras – gledati Uroša Spajića u prvoj postavi Krasnodara.

Ajntraht i Srbi gaze kroz Ligu Evrope, strašni Genk ućutkao Istanbul! Lacio kao gost porazio Marselj na Velodromu sa 3:1.

Strašan fudbal igra Ajntraht i više nije važno da li se radi o Bundesligi ili Ligi Evrope, tim Adija Hitera je postao programiran da uništava protivnike. Večeras samo 2:0 protiv kiparskog Apolona, ali je lako moglo da bude znatno više da se Orlovi nisu ispromašivali.

Filip Kostić i Mijat Gaćinović bili su starteri, Luka Jović (koji je ušao u igru u finišu) se našao na klupi nakon povratka Ante Rebića, a videćemo da li će strelac pet bundesligaških golova minulog vikenda biti starter u nedelju na gostovanju u Nirnbergu.

Goleadu je otvorio Kostić koji je srećno, zahvaljujući golmanu Valeu, doveo Ajntraht u vođstvo u 13. minutu, a svaku dilemu oko konačnog ishoda otklonio je fantastičlni francuski golgeter Sebastijan Ale u 32.

Mogao je domaćin da se proslavi da su njegovi igrači bili skoncentrisani u drugom poluvremenu kada su bukvalno na svakih pet minuta ulazili u šanse, ali i ovako je njihova publika otišla zadovoljna kući.

Posle tri odigranih kola u ovoj grupi Ajntraht ima sve pobede i devet bodova, a drugo mesto zaposeo je Lacio, koji je kao gost porazio Marselj na Velodromu sa ubedljivih 3:1. Italijanski tim je preko Valasa (10') iKaiseda (59') kaznio dve greške odbrane francuskog tima, pa će kroz dve nedelje na svom Olimpiku protiv istorg rivala juriti pobedu za plasman u drugi krug.

Rimljani su bili bolji u prvom delu, Olimpik bolji u nastavku, a počasni pogodak, stvarno lep, za Marselj postigao je Dimitri Paje iz slobodnog udarca u 86. minutu. Konačan rezultat u 90. postavio je crnogorski reprezentativac Adam Marušić koji je ušao s klupe.

Sergej Milinković Savić odigrao je čitav meč za goste, dok je Nemanja Radonjić sedeo na klupi za rezerve.

Za iznenađenje večeri pobrinuo se Genk koji je kao gost ubedljivo tukao Bešiktaš sa 4:2. Loris Karijus i Istanbul ostali su u čudu posle baražne vatre napadača lidera belgijskog šampionata, a posebno se istakao napadač iz Tanzanije Mbvana Samata koji je postigao dva gola.

Brazilac Vagner Lav potrudio se na drugoj strani da drži Bešiktaš u igri, ali i pored dva gola iskusnog napadača turski velikan nije mogao ništa, pa je posle trećeg kola poslednji u grupi sa tri boda.

Lider je Genk koji ima šest, a drugo i treće mesto zauzimaju Sarpsborg i Malme, koji su večeras u Norveškoj podelili bodove malom u skandinavskom derbiju (1:1).

U zanimljivoj grupi G Viljareal je do nogu potukao Rapid iz Beča na svom terenu sa čak 5:0, a zanimljivo da su trijumf Žute podmornice obeležila petorica različitih strelaca. Ta pobeda omogućila je španskom timu da se probije na čelo grupe G, gde deli prvo mesto sa Glazgov Rendžersom.

I pored dominacije na Ajbroksu tim Stivena Džerarda nije uspeo da slomi otpor Spartaka iz Moskve (0:0), pa je ruski tim i dalje u igri za plasman u drugu fazu iako još nema pobedu.

LIGA EVROPE, 3. KOLO

Grupa A

AEK Larnaka - Ludogorec 1:1 (0:1)
/Larena 25 penal - Lukoki 7/

Cirih - Bajer L. 3:2 (1:0)
/Markezano 44, Domgjoni 59, Odej 78 – Belarabi 50, 54/

TABELA: Cirih 9, Bajer L. 6, Ludogorec 1, AEK Larnaka 1

GRUPA B

Lajpcig - Seltik 2:0 (2:0)
/Kunja 31, Bruma 35/

Salcburg - Rozenborg 3:0 (1:0)
/Dabur 34, 59 penal, Volf 53/

TABELA: Salcburg 9, Lajpcig 6, Seltik 3, Rozenborg 0

GRUPA C

Kopenhagen - Slavija Prag 0:1 (0:0)
/Matoušek 46/

Zenit - Bordo 2:1 (1:1)
/Dzjuba 41, Kuzjajev 85 - Brijan 26/

TABELA: Zenit 7, Slavija 6, Kopenhagen 4, Bordo 0

GRUPA D

Spartak Trnava - Dinamo Zagreb 1:2 (1:0)
/Gorbani 31 - Gavranović 64, Oršić 77/

Anderleht - Fenerbahče 2:2 (1:0)
/Bakali 35, 50 - Frej 54, Kaldirim 57/

TABELA: Dinamo 9, Fenerbahče 4, Spartak Trnava 3, Anderleht 1

GRUPA E

Sporting - Arsenal 0:1 (0:0)
/Velbek 77/

Karabag - Vorskla 0:1 (0:0)
/Kulah 48/

TABELA: Arsenal 9, Sporting 6, Vorskla 3, Karabag 0

GRUPA F

Didelanž - Olimpijakos 0:2 (0:0)
/Torosidis 66, Fortunis 81/

Milan - Betis 1:2 (0:1)
/Kutrone 83 - Sanabrija 30, Lo Selso 54/

TABELA: Betis 7, Milan 6, Olimpijakos 4, Didelanž 0

GRUPA G

Viljareal - Rapid 5:0 (3:0)
/Fomals 26, Ekambi 30, Barać 45 autogol, Raba 63, Moreno 85/

Rendžers - Spartak Moskva 0:0

TABELA: Viljareal 5, Rendžers 5, Rapid 3, Spartak M. 2

GRUPA H

Marsej - Lacio 1:3 (0:1)
/Paje 86 - Volas 10, Kaisedo 60, Marušić 90/

Ajntraht - Apolon 2:0 (2:0)
/Kostić 13, Haler 32/

TABELA: Ajntraht 9, Lacio 6, Marsej 1, Apolon 1

GRUPA I

Bešiktaš - Genk 2:4 (0:1)
/Lav 74, 86 - Samata 23, 70, Endongala 81, Posuelo 83/

Sarpsborg - Malme 1:1 (0:0)
/Halvorsen 87 - Vidhajm 79/

TABELA: Genk 6, Sarpsborg 4, Malme 4, Bešiktaš 3

GRUPA J

Sevilja - Akhisar 6:0 (3:0)
/Meza 7, Sarabija 9 pen, Promes 35, 60, Murijel 53, Merkado 67/

Standard - Krasnodar 2:1 (0:1)
/Emond 47, Laifis 90+3 - Ari 39/

TABELA: Sevilja 6, Krasnodar 6, Standard 6, Akhisar 0

GRUPA K

Ren - Dinamo Kijev 1:2 (1:1)
/Grenije 41 - Keđora 21, Bujalski 89/

Jablonec - Astana 1:1 (1:1)
/Povazanec 4 - Pedro Enrike 11/

TABELA: Astana 5, Dinamo 5, Ren 3, Jablonec 2

GRUPA L

PAOK - Videoton 0:2 (0:2)
/Hušti 12, Stopira 45/

Čelsi - BATE 3:1 (2:0)
/Loftus-Čik 2, 8, 54 - Rios 79/

TABELA: Čelsi 9, PAOK 3, Videoton 3, BATE 3

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar