Каролина Вознијацки болује од реуматоидног артритиса!

"Почела сам да осећам умор и бол још на Вимблдону, све док се једног јутра у Монтреалу нисам пробудила у боловима. Нисам била способна да подигнем руке изнад главе!", јада се плавокоса Данкиња.  Каролина Возњацки болује од реуматоидног артритиса! "Мислите да сте као спортиста максимално физички спремни, по чему сам ја позната, а онда одједном сазнате да вам предстоји тешка борба са аутоимуном болести", рекла је Возњацки.

Тенис 27.10.2018 | 11:30
Каролина Вознијацки болује од реуматоидног артритиса!
Други рекет света, Каролина Вознијацки открила је медијима у Сингапуру да пати од хроничног обољења које јој је угрозило наставак каријере. У питању је реумтоидни артритис, а лепа Данкиња је ову шокантну вест објавила након испадања са завршног WТА турнира у сезони пошто ју је са савладала Украјинка Елина Свитолина 5:7, 7:5 и 6:3.

"Почела сам да осећам умор и бол још на Вимблдону, све док се једног јутра у Монтреалу нисам пробудила у боловима. Нисам била способна да подигнем руке изнад главе! У почетку је то био велики шок, јер сам ипак атлета, савршено физички спремна, а онда се догоди ово...", посведочила је плавуша из Одензеа,

"Срећом, те смо схавтили рано шта се дешава, тако да има начина да се живи са тим и да се умање проблемиИа дана када је боље, па опет доћу они када је баш тешко. Али, у последје време се осећам боље."

Бивша прва тенисерка света Каролина Возњацки саопштила је данас да болује од реуматоидног артритиса, а дијагноза јој је постављена уочи УС опена.

Возњацки је изјаву дала након што је данас у трећем колу завршног годишњег WТА турнира у Сингапуру изгубила од Елине Свитолине са 2:1 и није се пласирала у полуфинале.

"Када сам то сазнала, била сам шокирана. Мислите да сте као спортиста максимално физички спремни, по чему сам ја позната, а онда ођедном сазнате да вам предстоји тешка борба са аутоимуном болести", рекла је Возњацки.

Открила је да је прве симптоме приметила у јулу, после Вимблдона, али је тада помислила да има грип, а онда се у августу у Монтреалу једног јутра пробудила и схватила да не може да подигне руке изнад главе.

Тада је помислила да има проблем са жлездама и отишла је на испитивање, које је показало да се ради о много тежој болести.

Упркос томе, Возњацки је наставила да игра и пре три седмице је освојила турнир у Пекингу.

Истакла је да није желела да саопштава ову вест пре завршетка сезоне, а у међевремену је доста тога научила о рауматидном артритису.

"Консултовала сам више лекара и сазнала доста о тој болести, а речено ми је да је последњих година терапија доста усавршена и да са тим може да се живи. Схватила сам да морам да будем позитивна и да се борима са проблемом који имам", казала је Возњацки.

У питању је хронична и аутомимуна болест (што обично значи да лека нема) отицања зглобова, укочености, која на крају доводи до губитка функције. Реуматоидни артритис је стална упала која полако разара зглобове и на крају саму кост. Просто је невероватно да је у таквом стању недавно освојила веома квалитетан тунрир у Пекингу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар