Karolina Voznijacki boluje od reumatoidnog artritisa!

"Počela sam da osećam umor i bol još na Vimbldonu, sve dok se jednog jutra u Montrealu nisam probudila u bolovima. Nisam bila sposobna da podignem ruke iznad glave!", jada se plavokosa Dankinja.  Karolina Voznjacki boluje od reumatoidnog artritisa! "Mislite da ste kao sportista maksimalno fizički spremni, po čemu sam ja poznata, a onda odjednom saznate da vam predstoji teška borba sa autoimunom bolesti", rekla je Voznjacki.

Tenis 27.10.2018 | 11:30
Karolina Voznijacki boluje od reumatoidnog artritisa!
Drugi reket sveta, Karolina Voznijacki otkrila je medijima u Singapuru da pati od hroničnog oboljenja koje joj je ugrozilo nastavak karijere. U pitanju je reumtoidni artritis, a lepa Dankinja je ovu šokantnu vest objavila nakon ispadanja sa završnog WTA turnira u sezoni pošto ju je sa savladala Ukrajinka Elina Svitolina 5:7, 7:5 i 6:3.

"Počela sam da osećam umor i bol još na Vimbldonu, sve dok se jednog jutra u Montrealu nisam probudila u bolovima. Nisam bila sposobna da podignem ruke iznad glave! U početku je to bio veliki šok, jer sam ipak atleta, savršeno fizički spremna, a onda se dogodi ovo...", posvedočila je plavuša iz Odenzea,

"Srećom, te smo shavtili rano šta se dešava, tako da ima načina da se živi sa tim i da se umanje problemiIa dana kada je bolje, pa opet doću oni kada je baš teško. Ali, u posledje vreme se osećam bolje."

Bivša prva teniserka sveta Karolina Voznjacki saopštila je danas da boluje od reumatoidnog artritisa, a dijagnoza joj je postavljena uoči US opena.

Voznjacki je izjavu dala nakon što je danas u trećem kolu završnog godišnjeg WTA turnira u Singapuru izgubila od Eline Svitoline sa 2:1 i nije se plasirala u polufinale.

"Kada sam to saznala, bila sam šokirana. Mislite da ste kao sportista maksimalno fizički spremni, po čemu sam ja poznata, a onda ođednom saznate da vam predstoji teška borba sa autoimunom bolesti", rekla je Voznjacki.

Otkrila je da je prve simptome primetila u julu, posle Vimbldona, ali je tada pomislila da ima grip, a onda se u avgustu u Montrealu jednog jutra probudila i shvatila da ne može da podigne ruke iznad glave.

Tada je pomislila da ima problem sa žlezdama i otišla je na ispitivanje, koje je pokazalo da se radi o mnogo težoj bolesti.

Uprkos tome, Voznjacki je nastavila da igra i pre tri sedmice je osvojila turnir u Pekingu.

Istakla je da nije želela da saopštava ovu vest pre završetka sezone, a u međevremenu je dosta toga naučila o raumatidnom artritisu.

"Konsultovala sam više lekara i saznala dosta o toj bolesti, a rečeno mi je da je poslednjih godina terapija dosta usavršena i da sa tim može da se živi. Shvatila sam da moram da budem pozitivna i da se borima sa problemom koji imam", kazala je Voznjacki.

U pitanju je hronična i automimuna bolest (što obično znači da leka nema) oticanja zglobova, ukočenosti, koja na kraju dovodi do gubitka funkcije. Reumatoidni artritis je stalna upala koja polako razara zglobove i na kraju samu kost. Prosto je neverovatno da je u takvom stanju nedavno osvojila veoma kvalitetan tunrir u Pekingu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar