Хамилтон: У Формули 1 не смије да буде великих разлика!

Светски шампион у Формули 1, Британац, Луис Хамилтон, овог викенда има прилику да обезбеди освајање пете титуле у најбржем каравану.

Остали спортови 27.10.2018 | 09:30
Хамилтон: У Формули 1 не смије да буде великих разлика!
Британац би могао да слави чак и уколико његов ривал, Себастијан Фетел, буде победник трке за Велику награду Мексика, јер има 70 бодова предности на три трке до краја.

"Дошао сам у Мексико са једним циљем, а то је да победим. Калкулације ме не занимају", јасан је Хамилтон.

Возач Мерцедеса ће, према свим прогнозама, имати великог ривала за тријумф у Максу Верстапену из екипе Ред Була, који је на стази у Мексику победио 2017. Како год било, очекују нас за викенд велика узбуђења, али Хамилтон је причао и о неким другим стварима у Формули 1, пре свега о променама које би желео да види.

"Мислим да у Формули 1 не би смеле да буду велике разлике између првог последњег. Како могу да буду три секунде разлике између Мерцедеса и Мекларена? То је превише", сматра Британац.

Он је рекао да би у будућности, волео да види неизвесније трке.

"Формула 1 има потенцијал са буде најбоље тркачко такмичење на свету. Погледајте Мото ГП, ту се вози точак уз точак, борба траје из кривине у кривину, то је нешто фундаментално у том спорту. Волео бих да буде тако и код нас", закључио је светски шампион.

Трка за Велику награду Мексика вози се у недељу од 20.50 часова по нашем времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар