Hamilton: U Formuli 1 ne smije da bude velikih razlika!

Svetski šampion u Formuli 1, Britanac, Luis Hamilton, ovog vikenda ima priliku da obezbedi osvajanje pete titule u najbržem karavanu.

Ostali sportovi 27.10.2018 | 09:30
Hamilton: U Formuli 1 ne smije da bude velikih razlika!
Britanac bi mogao da slavi čak i ukoliko njegov rival, Sebastijan Fetel, bude pobednik trke za Veliku nagradu Meksika, jer ima 70 bodova prednosti na tri trke do kraja.

"Došao sam u Meksiko sa jednim ciljem, a to je da pobedim. Kalkulacije me ne zanimaju", jasan je Hamilton.

Vozač Mercedesa će, prema svim prognozama, imati velikog rivala za trijumf u Maksu Verstapenu iz ekipe Red Bula, koji je na stazi u Meksiku pobedio 2017. Kako god bilo, očekuju nas za vikend velika uzbuđenja, ali Hamilton je pričao i o nekim drugim stvarima u Formuli 1, pre svega o promenama koje bi želeo da vidi.

"Mislim da u Formuli 1 ne bi smele da budu velike razlike između prvog poslednjeg. Kako mogu da budu tri sekunde razlike između Mercedesa i Meklarena? To je previše", smatra Britanac.

On je rekao da bi u budućnosti, voleo da vidi neizvesnije trke.

"Formula 1 ima potencijal sa bude najbolje trkačko takmičenje na svetu. Pogledajte Moto GP, tu se vozi točak uz točak, borba traje iz krivine u krivinu, to je nešto fundamentalno u tom sportu. Voleo bih da bude tako i kod nas", zaključio je svetski šampion.

Trka za Veliku nagradu Meksika vozi se u nedelju od 20.50 časova po našem vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar