Јокан поново на "врућој столици"!

Фуламу, који је у зони испадања, малтене је бити или не бити у суботу. У госте му долази екипа која је шеста у Премијер лиги! Јокановић: "Навикао сам на притисак, наћи ћу решење".  Јокановићу отказ у Фуламу? Фикција, не реалност! Тврди газда Шахид Кан. . .

Фудбал 25.10.2018 | 20:15
Јокан поново на "врућој столици"!
Славиша Јокановић је поново под великим притиском, на који је већ толико навикао откако се вратио у енглески фудбал, али као тренер.

Пред Јоканом и његовом дружином са обале Темзе је велики испит - победити Борнмут у суботу и кренути путем опоравка, односно бољих игара и резултата.

У претходних 9 кола, Фулам је победио само једном, два пута је играо нерешено, а чак шест пута је поражен, па су на Крејвн котиџу упаљене све могуће лампице. Иако је било неких незваничних информација да је Јокановић "под ултиматумом" (наводно има још две утакмице за поправни), "Скај њуз" је објавио сазнања да то није тачно.

У сваком случају, да је позиција Јокановића и Фулама пријатна - није.

"Фокусиран сам на свој посао. Морам да останем миран, да добро припремим екипу са тактичке стране и да их мотивише да раде још боље. Пред мојим тимом је још 29 утакмица и морамо да будемо храбри и јаки. Нисам први пут у оваквој позицији. Имамо довољно искуства и наћи ћемо решење", рекао је Јокановић на конференцији за новинаре.

Он показује самопоуздање, понављајући да може да нађе решење и да му је то посао и да верује да екипа може боље.

Да ће Фуламу бити лако у суботу - свакако је да неће. Према неким прогнозама, Борнмуту се дају веће шансе за победом (40%), него Фуламу (34%), док се 26 процената даје на реми.

Борнмут је на изненађујуће високој позицији на табели Премијер лиге. Са пет победа и по два пораза и ремија, налази се на шестом месту са 17 бодова, шест мање од водећих Манчестер ситија и Ливерпула. Занимљиво, Борнмут је пре два кола декласирао бившу екипу Славише Јокановића - Вотфорд (управо је Јокановић увео Вотфорд у Премијер лигу пре две године).

"Борнмут је већ етаблиран у Премијер лиги. Током година су направили велике и важне кораке, реч је о заиста квалитетној екипи, брзи су, сви раде напорно, као један. Имају брзе и снажне нападаче који могу да нам направе велике проблеме. Зато морамо да будемо обазриви и дисциплиновани у одбрани", каже Јокановић.

Челник Фулама: "Ништа није тачно!"

Газда клуба, Шахид Кан, одбацио је у најави меча против Борнмута трачеве да је Јокановић све ближи отказу.

"Што се тиче сензационалних и измишљених наслова у вези са Славишом, подједнако ме забављају, чуде и разочаравају. Молим вас да не верујете свему што прочитате. Или, у овом случају, не верујте ничему што прочитате", порука је првог човека клуба.

Две утакмице форе и отказ за Славишу Јокановића у случају наставка црне серије! Информација коју су после Фуламовог пораза од Кардифа емитовали острвски медији да би данас деманти стигао од главнокомандујућег на Крејвен Котиџу. Газда клуба Шахид Кан такве приче назива “сензационалистичким“ и пуком “фикцијом“. Уверава да српски стратег ужива пуну подршку клуба.

“Славишин учинак показује да је у тренуцима када је улог био највећи увек водио екипу на начин који је за дивљење. Са још 29 утакмица у првенству – три четвртине су дакле пред нама – сигуран сам да ће исто тако бити и ове сезоне“, децидиран је Кан.

“Што се тиче сензационалистичких и измишљених наслова који су се ове недеље појавили у вези са Славишом, они ме једнако забављају колико и зачуђују и разочаравају. Молим вас да не верујете свему што прочитате. Или у овом случају, не верујте ничему што прочитате“, додао је.

Славиша Јокановић може дакле да буде спокојан. Мада он ни пре Канове подршке није био посебно узнемирен.

“Нисам тип коме треба таква врста подршке. Хвала велико, веома љубазно са газдине стране, али са моје стране врло сам свестан шта је мој посао. Желим да њега учним задовољним, морам да навијаче учиним задовољним и да им пружим уживање на Крејвен Котиџу и то је то. Притисак је део мог мосла“, рекао јеЈокановић још у петак.

Ипак, серија од шест кола без победа и одбрана која не улива сигурност (12 примљених голова на три последње утакмице) сигурно ће за последицу имати и наставак спекулација о Јокановићевом статусу. Све док резултати не постану бољи.

Кан је сигуран да ће се то десити. Зашто? Подсећа да Фулам ни прошле сезоне у Чемпионшипу није кренуо силовито, па је свеједно стигао до Премијер лиги.

“Оптимизам је природан када знамо да у Јокановићу имамо тренера који не само да разуме и цени част какву представља Фуламова клупа, већ је у претходне две сезоне са својим штабом осмислио формулу по којој искорак правимо за празнике и форму дижемо за други део сезоне. То би требало све да нас радује уочи репрезентативне паузе следећег месеца, посебно због тога што је у том тренутку у прошлој сезони кренуо наш успон ка каснијој промоцији“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар