ПДП тражи ново бројање гласова

Партија демократског прогреса упутила је захтјев Централној изборној комисији БиХ за поновно бројање свих гласачких листића на свим бирачким мјестима у Републици Српској за нивое српског члана Предсједништва БиХ, посланике у Парламентарној скупштини БиХ, предсједника Републике Српске и посланике у Народној скупштини Републике Српске, саопштено је из ПДП-а.

Република Српска 25.10.2018 | 16:12
ПДП тражи ново бројање гласова
У саопштењу се каже да је Централна изборна комисија раније од ПДП-а обавијештена о бројним нерегуларностима које су се дешавале на бирачким мјестима на дан избора.

"У приговорима упућеним ЦиК БиХ наведено је постојање фалсификовања гласачких листића и дописивање гласова, постојање фотокопираних листића, нетачно уписивање броја гласова, неуписани гласови у записник, разлике у броју искориштених и неискориштених гласачких листића, пријетње члановима бирачких одбора, немогућност присиства посматрача, те бројне друге неправилности, чиме је аргументовано обухваћено више стотина бирачких мјеста.

Осим тога, огроман број неважећих гласачких листића на свим нивоима (44.277 за српског члана Предсједништва БиХ, 60.600 за Парламентарну скупштину БиХ, 48.280 за предсједника Републике Српске и 43.083 за НСРС) показују да су пропусти, грешке и директна кршења Изборног закона таквог обима да је у Републици Српској најмање 100.000 гласачких листића који нису правилно утврђени", каже се у саопштењу. 

Оправдано сумњајући да објављени резултати нису у складу са вољом гласача, тражимо од ЦИК БИХ да уважи захтјев за поновним бројањем, да би се утврдила стварна воља грађана, резултати Општих избора, те законитост и демократичност изборног процеса у Републици Српској.

Захтјев за поновно бројање гласачких листића Централној изборној комисији је предао генерални секретар Партије демократског прогреса Перица Бундало, саопштено је из ПДП-а.

БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Бинго

25.10.2018 14:18

Свашта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психопате

25.10.2018 14:21

ОДБРОЈАНО ЈЕ ВАШЕ...ХА ХА ХА

Name

ре за "Психопате"

25.10.2018 14:53

Као неко ко у здравству ради око 32 године прије бих рекао да је "психопата" онај ко се ни на ста лудјацки смије као овај сто коментарисе да је неције одбројано. Као СДС-овац од 1990 па на овамо видим у ком правцу иде СДС и искрено нисам сретан због тога, као и цињенице да це бити да је Вукота издан од најблизих. Гледано кроз историју не издаде ли Христа 1 од 12 апостола? (Јуда Искариотски), па по народном предању зет издаде Лазара на Газиместану, па Карадјордјеву главу не одруби ли му кум Вујица итд? Вукота је са својом епском велицином побиједио у Б. Луци, Модрици, Самцу, многим другим мјестима, а дубоко вјерујем и цијелој РС сто це свакако озбиљна и темељна истрага да потврди. На лазима и на лудацком смијеху не мозе ниста постојати. Истини, истина и само истина, па онда нек поразени цестита побједнику.

Name

Ре ре за "Психопате"

25.10.2018 15:44

Јадно нам здравство ако си ти са таквим резоном радио преко 30 година у здравству , процитај сам свој текст јос једном и ниста ти неце бити јасно , сваста "психопата".

Name

Ооо

25.10.2018 14:23

Браво, не одустајте добри људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

25.10.2018 14:45

Све бољи од бољег,далеко им лијепа куца...

Name

размисљам

25.10.2018 16:43

тако је на свим нивоима и тацка.нема назад,истина до краја

Name

Ха Ха

25.10.2018 14:24

Изгубили су на свим пољима , морате им изаци у сусрет , дај те људима листице нека броје ста друго да раде дуге су цетири годинеееер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

25.10.2018 14:42

Си ,своје сендвице пребројо ,нема висе ,правац контејнер !

Name

Секташи су гласни

25.10.2018 14:25

Секташи су задњих дана гласни на овом порталу али народ се пробудио не само у Бања Луци него и у цијелој Српској.Мисле што имају Бранка Петрића и Ирену Хаџиабдић који ће то све верификовати да народ неће у РС блокирати зграду владе и палату предсједника.2014 се више неће поновити.Доста је било пљачке од стране мале групе политичара и њихових тајкуна.Доста је више Чичића,Чубића,Гордана Павловића,Вељка Вукелића,Каји,Станковића,правосудне мафије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахас

25.10.2018 14:46

Ти ни своју куцу не мозес блокирати,а камо ли владу....

Name

Мк

25.10.2018 14:47

ТАЧНО ТАКО ДОСТА ЈЕ .НОРМАЛНИ ГРАЂАНИ НИСУ СИГУРНО ГЛАСАЛИ ЗА ЈЕХОВЕ СВЈЕДОКЕ.ДОСТА НАМ ЈЕ УГЊЕТАВАЊА И ОКРЕТАЊА МОЗГОВА КОЈИ ТРЕБА ДА МИСЛЕ КАО ОНИ.ЦИПЕЛЕ МИЛОРАДА ДОДИКА ГАЗЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ А ГАЗИ НОВЦЕМ ГРАЂАНА НЕ СВОЈИМ ВЛАСТИТИМ ВЕЋ ПОКРАДЕНИМ ПАРАМА .ИЗБОРИ СЕ ТРЕБАЈУ ПОНОВИТИ .ОВО ЈЕ ВЕЋА КРАЂА НЕГО 2014.

Name

Ре Сектаси су гласни

25.10.2018 16:41

Знас ли ти упсте ко И како проводи И надгледа изборе ухватили се Петрица ко пијани плота мало се распитај ко су посматраци ко бројаци све странке постављају своје људе на бирацка мјеста

Name

Линуx

25.10.2018 14:33

Браво, ПДП! Тако треба, а не као СДС који тражи поновно бројање само за предсједника РС. Очигледно је да су избори били и покрадени и непоштени. Гдје то има да Пресједник Републике пријети бирачима да ће добити отказ ако не гласају за њега. Замислите да Ангела Меркел каже нешто тако. Мислим да би сутрадан морала дати оставку и нестала би из политике. Замислите да каже да стручњаци и најбољи студенти немају шта да траже ако нису у њеној странци. О притисцима пријетњама, уцјенама и куповини гласова да не говоримо. То је већ свима познато и ако и сада прође, онда више нема шта да чекамо ни у РС ни у БиХ. Прошли пут сте направили грешку када због очигледне куповине папака нисте нспустили скупштину. Шта сте тиме постигли, осим давања легитимитета Додиковој самовољи и пљачки. Изгледа да у СДС-у већ има папака који су задовољни посланичким мјестом и платом, спремних на коалицију са Додиком па зато траже бројање листића само за предсједника РС. Све или ништа! Ако се захтјев не уважи, стварање нове странке са Вукотом и младим и неисквареним дијелом СДС-а, излазак из скупштине и ванпарламентарна борба. Само тако ћете показати да сте људи од ријечи, а не обични политиканти и позери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

25.10.2018 14:39

Зељка Цвијановић НИКАД неће бити мој предсједник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

25.10.2018 14:44

Треба поновити бројање,али остро казнити и ударити све по дзепу,па и затвором који су износили лазне тврдње да су покрадени,а новим бројањем се показе да то није истина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

25.10.2018 15:23

Постено,ако није истина казни ти све те кони су тразили да се не могу опоравити никако...

Name

борац

25.10.2018 16:29

ниста од тога ЦИК је корумпиран и одбице све покусаје новог бројања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је радио Пдп Пале?

25.10.2018 16:50

Знају ли Бореновиц и ови из Бањалуке да су им колеге на Палама радиле против СзП? Јос прије избора Игор Тосиц/политицки маргиналац који унистава паљански пдп/ уз подрску Н.Вуковица договорио се са днс-ом да им препусте један број својих гласова али су се мало прерацунали па им набацили хиљадарку. Днс је досао на прво мјесто а пдп је унистен на Палама гдје је био најјаци. Умјесто да праве неке коалиције на палама сто им је био циљ, сад су небитни и то због глупости неког маргиналца коме су дали на знацају. Погледајте резултате на Палама и све це вам се само реци.

ОДГОВОРИТЕ