PDP traži novo brojanje glasova

Partija demokratskog progresa uputila je zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji BiH za ponovno brojanje svih glasačkih listića na svim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivoe srpskog člana Predsjedništva BiH, poslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsjednika Republike Srpske i poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, saopšteno je iz PDP-a.

Republika Srpska 25.10.2018 | 16:12
PDP traži novo brojanje glasova
U saopštenju se kaže da je Centralna izborna komisija ranije od PDP-a obaviještena o brojnim neregularnostima koje su se dešavale na biračkim mjestima na dan izbora.

"U prigovorima upućenim CiK BiH navedeno je postojanje falsifikovanja glasačkih listića i dopisivanje glasova, postojanje fotokopiranih listića, netačno upisivanje broja glasova, neupisani glasovi u zapisnik, razlike u broju iskorištenih i neiskorištenih glasačkih listića, prijetnje članovima biračkih odbora, nemogućnost prisistva posmatrača, te brojne druge nepravilnosti, čime je argumentovano obuhvaćeno više stotina biračkih mjesta.

Osim toga, ogroman broj nevažećih glasačkih listića na svim nivoima (44.277 za srpskog člana Predsjedništva BiH, 60.600 za Parlamentarnu skupštinu BiH, 48.280 za predsjednika Republike Srpske i 43.083 za NSRS) pokazuju da su propusti, greške i direktna kršenja Izbornog zakona takvog obima da je u Republici Srpskoj najmanje 100.000 glasačkih listića koji nisu pravilno utvrđeni", kaže se u saopštenju. 

Opravdano sumnjajući da objavljeni rezultati nisu u skladu sa voljom glasača, tražimo od CIK BIH da uvaži zahtjev za ponovnim brojanjem, da bi se utvrdila stvarna volja građana, rezultati Opštih izbora, te zakonitost i demokratičnost izbornog procesa u Republici Srpskoj.

Zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića Centralnoj izbornoj komisiji je predao generalni sekretar Partije demokratskog progresa Perica Bundalo, saopšteno je iz PDP-a.

BN TV

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Bingo

25.10.2018 14:18

Svašta!

ODGOVORITE
Name

Psihopate

25.10.2018 14:21

ODBROJANO JE VAŠE...HA HA HA

Name

re za "Psihopate"

25.10.2018 14:53

Kao neko ko u zdravstvu radi oko 32 godine prije bih rekao da je "psihopata" onaj ko se ni na sta ludjacki smije kao ovaj sto komentarise da je necije odbrojano. Kao SDS-ovac od 1990 pa na ovamo vidim u kom pravcu ide SDS i iskreno nisam sretan zbog toga, kao i cinjenice da ce biti da je Vukota izdan od najblizih. Gledano kroz istoriju ne izdade li Hrista 1 od 12 apostola? (Juda Iskariotski), pa po narodnom predanju zet izdade Lazara na Gazimestanu, pa Karadjordjevu glavu ne odrubi li mu kum Vujica itd? Vukota je sa svojom epskom velicinom pobijedio u B. Luci, Modrici, Samcu, mnogim drugim mjestima, a duboko vjerujem i cijeloj RS sto ce svakako ozbiljna i temeljna istraga da potvrdi. Na lazima i na ludackom smijehu ne moze nista postojati. Istini, istina i samo istina, pa onda nek porazeni cestita pobjedniku.

Name

Re re za "Psihopate"

25.10.2018 15:44

Jadno nam zdravstvo ako si ti sa takvim rezonom radio preko 30 godina u zdravstvu , procitaj sam svoj tekst jos jednom i nista ti nece biti jasno , svasta "psihopata".

Name

Ooo

25.10.2018 14:23

Bravo, ne odustajte dobri ljudi

ODGOVORITE
Name

Pravda

25.10.2018 14:45

Sve bolji od boljeg,daleko im lijepa kuca...

Name

razmisljam

25.10.2018 16:43

tako je na svim nivoima i tacka.nema nazad,istina do kraja

Name

Ha Ha

25.10.2018 14:24

Izgubili su na svim poljima , morate im izaci u susret , daj te ljudima listice neka broje sta drugo da rade duge su cetiri godineeeer

ODGOVORITE
Name

Ti

25.10.2018 14:42

Si ,svoje sendvice prebrojo ,nema vise ,pravac kontejner !

Name

Sektaši su glasni

25.10.2018 14:25

Sektaši su zadnjih dana glasni na ovom portalu ali narod se probudio ne samo u Banja Luci nego i u cijeloj Srpskoj.Misle što imaju Branka Petrića i Irenu Hadžiabdić koji će to sve verifikovati da narod neće u RS blokirati zgradu vlade i palatu predsjednika.2014 se više neće ponoviti.Dosta je bilo pljačke od strane male grupe političara i njihovih tajkuna.Dosta je više Čičića,Čubića,Gordana Pavlovića,Veljka Vukelića,Kaji,Stankovića,pravosudne mafije

ODGOVORITE
Name

Hahas

25.10.2018 14:46

Ti ni svoju kucu ne mozes blokirati,a kamo li vladu....

Name

Mk

25.10.2018 14:47

TAČNO TAKO DOSTA JE .NORMALNI GRAĐANI NISU SIGURNO GLASALI ZA JEHOVE SVJEDOKE.DOSTA NAM JE UGNJETAVANJA I OKRETANJA MOZGOVA KOJI TREBA DA MISLE KAO ONI.CIPELE MILORADA DODIKA GAZE SVE PRED SOBOM A GAZI NOVCEM GRAĐANA NE SVOJIM VLASTITIM VEĆ POKRADENIM PARAMA .IZBORI SE TREBAJU PONOVITI .OVO JE VEĆA KRAĐA NEGO 2014.

Name

Re Sektasi su glasni

25.10.2018 16:41

Znas li ti upste ko I kako provodi I nadgleda izbore uhvatili se Petrica ko pijani plota malo se raspitaj ko su posmatraci ko brojaci sve stranke postavljaju svoje ljude na biracka mjesta

Name

Linux

25.10.2018 14:33

Bravo, PDP! Tako treba, a ne kao SDS koji traži ponovno brojanje samo za predsjednika RS. Očigledno je da su izbori bili i pokradeni i nepošteni. Gdje to ima da Presjednik Republike prijeti biračima da će dobiti otkaz ako ne glasaju za njega. Zamislite da Angela Merkel kaže nešto tako. Mislim da bi sutradan morala dati ostavku i nestala bi iz politike. Zamislite da kaže da stručnjaci i najbolji studenti nemaju šta da traže ako nisu u njenoj stranci. O pritiscima prijetnjama, ucjenama i kupovini glasova da ne govorimo. To je već svima poznato i ako i sada prođe, onda više nema šta da čekamo ni u RS ni u BiH. Prošli put ste napravili grešku kada zbog očigledne kupovine papaka niste nspustili skupštinu. Šta ste time postigli, osim davanja legitimiteta Dodikovoj samovolji i pljački. Izgleda da u SDS-u već ima papaka koji su zadovoljni poslaničkim mjestom i platom, spremnih na koaliciju sa Dodikom pa zato traže brojanje listića samo za predsjednika RS. Sve ili ništa! Ako se zahtjev ne uvaži, stvaranje nove stranke sa Vukotom i mladim i neiskvarenim dijelom SDS-a, izlazak iz skupštine i vanparlamentarna borba. Samo tako ćete pokazati da ste ljudi od riječi, a ne obični politikanti i pozeri.

ODGOVORITE
Name

Sara

25.10.2018 14:39

Zeljka Cvijanović NIKAD neće biti moj predsjednik!

ODGOVORITE
Name

Srbin

25.10.2018 14:44

Treba ponoviti brojanje,ali ostro kazniti i udariti sve po dzepu,pa i zatvorom koji su iznosili lazne tvrdnje da su pokradeni,a novim brojanjem se pokaze da to nije istina...

ODGOVORITE
Name

RS

25.10.2018 15:23

Posteno,ako nije istina kazni ti sve te koni su trazili da se ne mogu oporaviti nikako...

Name

borac

25.10.2018 16:29

nista od toga CIK je korumpiran i odbice sve pokusaje novog brojanja.

ODGOVORITE
Name

Šta je radio Pdp Pale?

25.10.2018 16:50

Znaju li Borenovic i ovi iz Banjaluke da su im kolege na Palama radile protiv SzP? Jos prije izbora Igor Tosic/politicki marginalac koji unistava paljanski pdp/ uz podrsku N.Vukovica dogovorio se sa dns-om da im prepuste jedan broj svojih glasova ali su se malo preracunali pa im nabacili hiljadarku. Dns je dosao na prvo mjesto a pdp je unisten na Palama gdje je bio najjaci. Umjesto da prave neke koalicije na palama sto im je bio cilj, sad su nebitni i to zbog gluposti nekog marginalca kome su dali na znacaju. Pogledajte rezultate na Palama i sve ce vam se samo reci.

ODGOVORITE