Шта кочи договор Марсијала и Јунајтеда?

Тачно 9. 000. 000 евра. . . ! Проблем за Ђаволе.

Фудбал 26.10.2018 | 19:00
Шта кочи договор Марсијала и Јунајтеда?
Летња сага утемељена на незадовољству Антонија Марсијала обрађена је кроз неколико поглавља у последњим месецима. Од бега са припрема, преко кокетирања са другим клубовима, до повратка у први тим услед недовољне конкуренције у офанзивној линији.

Од свега, на крају би лако могло да се догоди да Марсијал потпише нови уговор са Манчестер јунајтедом и остане у клубу још (бар) неколико година. Ових дана актуелна је прича да су клуб и Марсијалови агенти ушли у нове преговоре око продужетка сарадње, али да су одмах ударили о зид. Наиме, Марсијал од Јунајтеда тражи озбиљну повишицу, односно дупло више новца од суме коју тренутно добија. А то је безмало 4.500.000 евра, илити 85.000 евра седмично. Сада жели бар 170.000 евра недељно на свом рачуну, што је готово 9.000.000 евра. 

У Манчестер јунајтеду сматрају да Марсијал претерује и да својим играма није заслужио толику повишицу, чиме би испред њега на листи најплаћенијих играча у клубу остали само Алексис Санчез, Пол Погба, Ромелу Лукаку иДавид де Хеа. Истина, Марсијал игра нешто боље него што је то био случај прошле сезоне. Био је један од хероја великог преокрета и победе над Њукаслом недавно. У досадашњих десет наступа скупио је већ четири гола и то за само 635 минута на терену. Али да ли је то довољно да добије 100 одсто већу плату него досад? 

Јасно је да не, што показује и став клупских челника. После неколико солидних издања и Жозе Мурињо је смекшао, а у клубу чак размишљају о наставку сарадње. Велики проблем је тај што би у супротном Манчестер јунајтед могао да остане без Марсијала и без обештећења! Јер Французу садашњи уговор истиче на лето, што значи да већ од 1. јануара може да преговара с другим клубовима, без Јунајтедове сагласности. Такав сценарио желе да избегну на Олд Трафорду. Поготово јер је за њега већ искеширано 60.000.000 евра, добрим делом и кроз разне клаузуле које су активиране у међувремену... 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар