Šta koči dogovor Marsijala i Junajteda?

Tačno 9. 000. 000 evra. . . ! Problem za Đavole.

Fudbal 26.10.2018 | 19:00
Šta koči dogovor Marsijala i Junajteda?
Letnja saga utemeljena na nezadovoljstvu Antonija Marsijala obrađena je kroz nekoliko poglavlja u poslednjim mesecima. Od bega sa priprema, preko koketiranja sa drugim klubovima, do povratka u prvi tim usled nedovoljne konkurencije u ofanzivnoj liniji.

Od svega, na kraju bi lako moglo da se dogodi da Marsijal potpiše novi ugovor sa Mančester junajtedom i ostane u klubu još (bar) nekoliko godina. Ovih dana aktuelna je priča da su klub i Marsijalovi agenti ušli u nove pregovore oko produžetka saradnje, ali da su odmah udarili o zid. Naime, Marsijal od Junajteda traži ozbiljnu povišicu, odnosno duplo više novca od sume koju trenutno dobija. A to je bezmalo 4.500.000 evra, iliti 85.000 evra sedmično. Sada želi bar 170.000 evra nedeljno na svom računu, što je gotovo 9.000.000 evra. 

U Mančester junajtedu smatraju da Marsijal preteruje i da svojim igrama nije zaslužio toliku povišicu, čime bi ispred njega na listi najplaćenijih igrača u klubu ostali samo Aleksis Sančez, Pol Pogba, Romelu Lukaku iDavid de Hea. Istina, Marsijal igra nešto bolje nego što je to bio slučaj prošle sezone. Bio je jedan od heroja velikog preokreta i pobede nad Njukaslom nedavno. U dosadašnjih deset nastupa skupio je već četiri gola i to za samo 635 minuta na terenu. Ali da li je to dovoljno da dobije 100 odsto veću platu nego dosad? 

Jasno je da ne, što pokazuje i stav klupskih čelnika. Posle nekoliko solidnih izdanja i Žoze Murinjo je smekšao, a u klubu čak razmišljaju o nastavku saradnje. Veliki problem je taj što bi u suprotnom Mančester junajted mogao da ostane bez Marsijala i bez obeštećenja! Jer Francuzu sadašnji ugovor ističe na leto, što znači da već od 1. januara može da pregovara s drugim klubovima, bez Junajtedove saglasnosti. Takav scenario žele da izbegnu na Old Trafordu. Pogotovo jer je za njega već iskeširano 60.000.000 evra, dobrim delom i kroz razne klauzule koje su aktivirane u međuvremenu... 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar