Ко је бахати Тачијев брат?

Гани Тачи, старији брат косовског предсједника Хашима Тачија, постао је познат широј јавности тек после рата на Косову, а од јуче је и званично насилан, пошто је приведен након што се потукао са двојицом људи усред састанка у косовском бироу за осигурање.

Регион 25.10.2018 | 15:01
Ко је бахати Тачијев брат?
То му није прва јавна туча, с обзиром да се прије неколико година, опет физички, обрачунавао са некадашњим директором косовке Поште, кога је тада ударио песницом у главу.

Међутим, туче су само дио приче о старијем Тачијевом брату, навео је Блиц.



Како су у више наврата писали приштински медији, за Тачијевог брата нашироко се чуло тек када је КФОР, својевремено, у његовом стану током рације пронашао неколико стотина хиљада долара.

О сумњивим пословима Ганија Тачија писао је и ББЦ, гдје је наведено да је том приликом поред илегалног оружја, код старијег брата пронађено и 250.000 долара у готовини, и то испод дјечјег душека.

Он је тада рекао полицији да му је новац дала грађевинска фирма која ради на Косову, “Меридиан Ресоурцес”, док је иста ова компанија потврдила да му је дала 60.000 долара за “посредничке услуге”, тачније за помоћ у потписивању уговора са неколико компанија чије је послове, писао је ББЦ, након рата преузела “управа Хашима Тачија”.

Челник ове компаније тада је рекао да је на Косову тешко пословати без посла са бившим припадницима ОВК.

Приштински медији наводе да је био много познатији у локалној заједници у којој је живио, али и да имиџ Ганија Тачија није био превише добар.

Чак се спекулисало да је био међу наручиоцима неких убистава на Косову, као и да се илегално богатио, што би, како пише Блиц, могла да потврди и ова ситуација о којој је извејштавао ББЦ.

Прије рата на Косову био је власник малог кафића у Србици.

Међутим, ако је судити према писању медија на албанском језику, Гани Тачи је радио за Ресор државне безбједности Југославије, и то све до касних деведесетих година 20. вијека.

Он се помиње као једна од важних особа током студентских демонстрација у Приштини 1981. године, које су насилно угушене.

Спекулисало се да је управо он пустио полицију у студенски дом.

Такође, писало се и да је пикупљао и давао информације о такозваној Ослободилачкој војсци Косова (ОВК) и Адему Јашарију, оснивачу ОВК. Неки приштински медији су тврдили да је Гани Тачи наставио и после 2000. године да ради за српску тајну службу.

Међутим, након 2000. године “померио”, и са породицом Тачи ушао у озбиљне послове на Косову.

У бројним медијским извјештајима управо се он помиње као једна од особа која руководи пословима породице Тачи на Косову, од рударства и нафте, до енергије и осигурања.

Управо се у осигурању и "удомио", гдје је један од челника у косовском бироу за осигурања, навео је Блиц.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аустриа

25.10.2018 13:21

Ста оцекиват на балкану тајкуне газде убице дилере дроге нема ту зивота ну слово з од зивота

ОДГОВОРИТЕ