Најтежи пораз Симеонеа...!

Било је дивно гледати Борусију! Борусија Дортмунд нанела је у среду најтежи пораз Атлетико Мадриду у ери Дијега Пабла Симеонеа, који је био одушевљен игром "милионера".  Највећа бламажа у Симеонеовој ери! Јорганџије доживеле незапамћен бродолом на Вестфалену.

Фудбал 25.10.2018 | 18:15
Најтежи пораз Симеонеа...!
Немачки тим је декласирао Мадриђане 4:0 у директном обрачуну за прво место у Групи А Лиге шампиона.

Тако је Атлетико у 391. утакмици са Симеонеом на тренерској клупи први пут изгубио са четири гола разлике.

"Снага, контранапади, способност да наше губитке претворе у предност. Одушевљен сам њиховом игром. Били су практични, динамични, схватили су да је суштина поседа кретање лопте напред, а не бесмислено задржавање. Надам се да ће наставити тако да играју јер их је дивно гледати", рекао јеСимеоне.

Атлетико је упркос голу Аксела Витсела у 38. минуту био у игри до последњег квартала меча, да би други поготак домаћина решио све.

"Почели смо друго полувреме као бољи тим, а онда су они дали други гол. Ми смо два пута погодили пречку, стигао је њихов трећи гол. Када имаш такву завршницу, догоди се оно што се десило Борусији. Резултат је тако тежак да није потребно више ништа објашњавати. Можемо извући позитивне ствари, али ће увек бити 4:0".

Борусија има 9, Атлетико 6, а Монако и Клуб Бриж по један бод после три кола. У следећем Атлетико дочекује Борусију, док Клуб Бриж гостује у Кнежевини, 6. новембра.

Догодило се и то, додуше не баш када се очекивало, с обзиром да је Атлетико Мадрид у овогодишњу Лигу шампиона ушао са никад конкретнијим амбицијама, али се догодило. Мадриђани су синоћ на Вестфанелу доживели најтежи пораз у ери Дијега Пабла Симеонеа.

Јорганџије су доживеле потпуни бродолом у завршној фази утакмице, када су се млађани Милионери поигравали са противником и на крају славили са заслужених 4:0. То је највећи пораз Атлетика још од 24. септембра 2011. године када су поражени од Барселоне са 5:0, на клупи екипе из главног града Шпаније стајао професор Грегорио Манзано.

Симеоне је Атлетико до сада водио на 391 утакмици, а ово му није први пут да прими четири гола, међутим, први пут му се догодило тако нешто, а да макар једном није затресао мрежу противника. Четири гола је примио у два наврата, против Реал Мадрида у сезони 2011/2012, а потом и наредне сезоне против Барселоне. У оба наврата је било 4:1, баш као и у финалу Лиге шампиона 2014. године, када су такође поражени од Краљевског клуба са 4:1, али тек након продужетака.

Атлетико је протекле ноћи улетео у Дортмундски ураган. Сваки пут када би Мадриђани изгубили лопту уследио би фуриозан контранапад. Већ након неколико одличних пасова, лопта би се нашла пред казненим простором гостију. Јорганџије су под тим налетима поклекли у периоду од 73. до 89. минута, када су примили три гола, што је просто невероватно за тим који је у досадашњем току сезоне само пет пута вадио лопту из своје мреже и то на 10 мечева.

"Атлетико је пао са жутог зида", грмео је данашњи АС, у коментару да је Атлетико поражен као пре четири дана против Виљареала, али је деловао много горе, потпуна ноћна мора. Ударио га је циклон под именом - Дортмунд!

"Играчи Дортмунда су севали попут блицева, који се нису заустављали, нити били најављени", описује Мундо Депортиво на свој начин потоп Атлетика и додаје да је домаћин бљесну у тренуцима када је гост био најрањивији. Мадриђани су добијали ударце, један за други, али се није померао. Није било реакције, иако је срце ударало хиљаду пута на сат.

"Доказ снаге и карактера, Борусија делује неодољиво", диви се француски Екип начином на који Милионери играју у овој сезони. Дортмунд је стао у групу ретких клубова у Европи који се могу похвалити да су постигли четири гола против Симеонеовог тима.

"Дортмунд наставља са победама, ово је потпуно другачији тим од оног који су прошле сезоне водили Бош и Штегер", на свој начин описује Милионере торински Тутоспорт.

Овај пораз би ипак могао да представља велику опомену за Атлетико, с обзиром да је тешко очекивати да би оваква партија могла да се понови Симеонеовом тиму. Ипак, уколико желе да се приближе великим циљевима које су поставили испред себе ове сезоне, Јорганџије морају драстично да промене пристип, али и начин игре у оваквим мечевима.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар