Najteži poraz Simeonea...!

Bilo je divno gledati Borusiju! Borusija Dortmund nanela je u sredu najteži poraz Atletiko Madridu u eri Dijega Pabla Simeonea, koji je bio oduševljen igrom "milionera".  Najveća blamaža u Simeoneovoj eri! Jorgandžije doživele nezapamćen brodolom na Vestfalenu.

Fudbal 25.10.2018 | 18:15
Najteži poraz Simeonea...!
Nemački tim je deklasirao Madriđane 4:0 u direktnom obračunu za prvo mesto u Grupi A Lige šampiona.

Tako je Atletiko u 391. utakmici sa Simeoneom na trenerskoj klupi prvi put izgubio sa četiri gola razlike.

"Snaga, kontranapadi, sposobnost da naše gubitke pretvore u prednost. Oduševljen sam njihovom igrom. Bili su praktični, dinamični, shvatili su da je suština poseda kretanje lopte napred, a ne besmisleno zadržavanje. Nadam se da će nastaviti tako da igraju jer ih je divno gledati", rekao jeSimeone.

Atletiko je uprkos golu Aksela Vitsela u 38. minutu bio u igri do poslednjeg kvartala meča, da bi drugi pogotak domaćina rešio sve.

"Počeli smo drugo poluvreme kao bolji tim, a onda su oni dali drugi gol. Mi smo dva puta pogodili prečku, stigao je njihov treći gol. Kada imaš takvu završnicu, dogodi se ono što se desilo Borusiji. Rezultat je tako težak da nije potrebno više ništa objašnjavati. Možemo izvući pozitivne stvari, ali će uvek biti 4:0".

Borusija ima 9, Atletiko 6, a Monako i Klub Briž po jedan bod posle tri kola. U sledećem Atletiko dočekuje Borusiju, dok Klub Briž gostuje u Kneževini, 6. novembra.

Dogodilo se i to, doduše ne baš kada se očekivalo, s obzirom da je Atletiko Madrid u ovogodišnju Ligu šampiona ušao sa nikad konkretnijim ambicijama, ali se dogodilo. Madriđani su sinoć na Vestfanelu doživeli najteži poraz u eri Dijega Pabla Simeonea.

Jorgandžije su doživele potpuni brodolom u završnoj fazi utakmice, kada su se mlađani Milioneri poigravali sa protivnikom i na kraju slavili sa zasluženih 4:0. To je najveći poraz Atletika još od 24. septembra 2011. godine kada su poraženi od Barselone sa 5:0, na klupi ekipe iz glavnog grada Španije stajao profesor Gregorio Manzano.

Simeone je Atletiko do sada vodio na 391 utakmici, a ovo mu nije prvi put da primi četiri gola, međutim, prvi put mu se dogodilo tako nešto, a da makar jednom nije zatresao mrežu protivnika. Četiri gola je primio u dva navrata, protiv Real Madrida u sezoni 2011/2012, a potom i naredne sezone protiv Barselone. U oba navrata je bilo 4:1, baš kao i u finalu Lige šampiona 2014. godine, kada su takođe poraženi od Kraljevskog kluba sa 4:1, ali tek nakon produžetaka.

Atletiko je protekle noći uleteo u Dortmundski uragan. Svaki put kada bi Madriđani izgubili loptu usledio bi furiozan kontranapad. Već nakon nekoliko odličnih pasova, lopta bi se našla pred kaznenim prostorom gostiju. Jorgandžije su pod tim naletima poklekli u periodu od 73. do 89. minuta, kada su primili tri gola, što je prosto neverovatno za tim koji je u dosadašnjem toku sezone samo pet puta vadio loptu iz svoje mreže i to na 10 mečeva.

"Atletiko je pao sa žutog zida", grmeo je današnji AS, u komentaru da je Atletiko poražen kao pre četiri dana protiv Viljareala, ali je delovao mnogo gore, potpuna noćna mora. Udario ga je ciklon pod imenom - Dortmund!

"Igrači Dortmunda su sevali poput bliceva, koji se nisu zaustavljali, niti bili najavljeni", opisuje Mundo Deportivo na svoj način potop Atletika i dodaje da je domaćin bljesnu u trenucima kada je gost bio najranjiviji. Madriđani su dobijali udarce, jedan za drugi, ali se nije pomerao. Nije bilo reakcije, iako je srce udaralo hiljadu puta na sat.

"Dokaz snage i karaktera, Borusija deluje neodoljivo", divi se francuski Ekip načinom na koji Milioneri igraju u ovoj sezoni. Dortmund je stao u grupu retkih klubova u Evropi koji se mogu pohvaliti da su postigli četiri gola protiv Simeoneovog tima.

"Dortmund nastavlja sa pobedama, ovo je potpuno drugačiji tim od onog koji su prošle sezone vodili Boš i Šteger", na svoj način opisuje Milionere torinski Tutosport.

Ovaj poraz bi ipak mogao da predstavlja veliku opomenu za Atletiko, s obzirom da je teško očekivati da bi ovakva partija mogla da se ponovi Simeoneovom timu. Ipak, ukoliko žele da se približe velikim ciljevima koje su postavili ispred sebe ove sezone, Jorgandžije moraju drastično da promene pristip, ali i način igre u ovakvim mečevima.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar