Било ме је срамота што сам из Србије!

Како је Јевтић постао Ел Маестро? Сећате ли се Никона Јевтића? Српског фудбалског вундеркинда? Обећавао је много, али није оправдао очекивања. Међутим, његов брат је изградио име у фудбалу.

Фудбал 26.10.2018 | 14:00
Било ме је срамота што сам из Србије!
Нестор Јевтић је прошле сезоне донео Спартаку из Трнаве титулу шампион Словачке, након чега је добио позив из софијског ЦСКА, а понуда је била толико добра да је због ње жртвовао борбу за Лигу шампиона, у којој је прошлог лета Спартак зауставила Црвена звезда.

Међутим, Нестор се није прославио у Словачкој као Јевтић, него као Ел Маестро. Осим тога, у Словачкој га не знају ни као Србина, иако је рођен у Београду и у фудбал се заљубио на утакмицама Звезде, него као Британца.

"Заправо сам то учинио (променио име) два пута – први пут кад ми је било 16 или 17, хтео сам да се решим онога 'ић'. Након толико година у Енглеској осећао сам се као Британац, а било ме и мало срамота што сам из Србије. Слободану Милошевићу, чије је презиме завршавало као моје, судило се за ратне злочине", открио је Ел Маестро.

"Променио сам име у Џон Смит или нешто слично. Али, неколико година касније, кад ми је било око 18, почео сам да се осећам као лажњак и помало глупо с именом Џон Смит. Родитељи су ми били странци и говорили су другачијим нагласком, па сам се вратио свом изворном имену које ми се одувек и допадало – Нестор. А у тренуцима тинејџерског лудила, презиме сам променио у Ел Маестро, јер ми је звучало 'кул'. Сад сам Ел Маестро, дуже него што сам био Јевтић и научио сам да живим с тим".

Због велике страсти током вођења утакмице, енглески медији су га успоредили с Пепом Гвардиолом.

"Разлика међу нама је као и између словачке и немачке лиге. Једина је сличност што обојица имамо обријане главе. Ми гајимо потпуно другачији стил игре: моје екипе су фокусиране на контролисање игре без лопте, док његови тимови теже посед".

УЕФА тренерску лиценцу је добио са свега 16 година, а 19 година касније освојио је прву титулу у каријери. Врата фудбалског света отворио му је директор Вест Хемове академије Тони Кар, потом је био асистент у Шалкеу, Хановеру, Хамбургу и Аустрији, где су га уочили челници Спартака из Трнаве. Тренутно је у Софији.

"Не знам где ћу бити за десет година, али уверен сам да ћу бити у већем клубу и лиги него што сам сад. А ако ме каријера одведе натраг у Енглеску, у Премијер лигу, бићу најсрећнији на свету", каже Јевтић, пардон Ел Маестро.

Његов ЦСКА тренутно дели другу позицију у бугарској Првој лиги са градским ривалом Левским са по 28 бодова, једним мање од лидера Лудогореца.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фцрс

26.10.2018 13:29

каква будала.

ОДГОВОРИТЕ