ВИДЕО: Одлучила је помазити поскока!

Имати посла за змијама отровницама сигурно није најпаметнија идеја, али једна млада Холанђанка шетајући Биоковом баш се хтјела зближити с једном таквом отровницом. Угледала је поскока – најотровнију змију у Европи – и хтјела је дотаћи.

Свијет 25.10.2018 | 14:02
ВИДЕО: Одлучила је помазити поскока!
Наиме, док је шетала са дечком по тој далматинској планини у једном тренутку примијетила је испод једне стијене младог поскока. И кренула према њему. Жељела му је, ваљда, пружити мало њежности. И пружила му је руку, а он ју је угризао за средњи прст руке, пише Слободна Далмација.



Одмах су позвали Хитну помоћ. Љекар је детектовао о каквом је угризу ријеч. Возилом Хитне помоћи запутили су се у сплитску болницу те током вожње ступили у контакт с дежурним љекаром који је преко телефона ординирао систематску терапију.

– Рука јој је током вожње већ била добро натекла, а чим је дошла у Сплит одмах је добила антивепирин серум који се обвезно даје при оваквим угризима поскока – рекао је др. Мате Касало из макарске Хитне помоћи.

Да ствар буде још необичнија Холанђанка је ишла сама себи исисати отров који је пустила змија и на тај начин је сама себи усисала отров у тијело.

– Дакле, отров је у тијело могао ући на два начина. Први је крвотоком, приликом угриза, а други је кроз пробавни тракт, усисавањем отрова. То се никако не смије чинити – нагласио је др. Касало.

Она је неколико дана боравила на одјелу Инфектологије и након што јој се стање побољшало пуштена је на кућну његу. Није било потребе за операцијом.

Извор: Слободна Далмација

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мисо

25.10.2018 12:25

Па ко људи јос мази змију, мозак ко колибри...сто реце онај глумац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво

25.10.2018 14:24

Која будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала

25.10.2018 14:26

Е нека требала је ујести , немогу да вјерујем каква будалетина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

25.10.2018 16:22

Зена је хтјела да помази змију,а она је ујела и ви умјесто да осудјујете змију ви осудјујете зену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЦИ,

25.10.2018 17:26

Ако наиђемо поред магарца, он нас ритне копитом , ко је ту крив?Ми или магарац! Ваше коментаре увијек читам, уважавам ваше мишљење, а ово је само мали покушај приказивања свега, па и изборних резултата...

Name

Ре

25.10.2018 17:37

Па ко је други крив него жена?! Змија њу није дирала, нити је напала , а сви знамо каква је природа сваке змије. Змија је инстинктивно реаговала и зато је "боцнула".

Name

Перендија

25.10.2018 17:11

Поскок се заобилази у сироком луку.То је најбоља стратегија.Не, узети камен па гледати да га убијес.Или стап.Мада се многи неце с овим слозити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Толе

25.10.2018 17:17

То је био обрацун змија.

ОДГОВОРИТЕ