Миливојевић о Србији: Ја платио главом, а они причали лажи!

Српски фудбалер, Лука Миливојевић, први пут је јавно проговорио о сукобу са селектором и изостанку из репрезентације Србије.  Миливојевић: Саиграчи знају шта је истина.  Капитен Кристал Паласа се у интервјуу за "Спорт клуб" још једном осврнуо на размимоилажење са Младеном Крстајићем и ФСС, али и на аферу која се потом изродила у појединим медијима.

Фудбал 25.10.2018 | 23:45
Миливојевић о Србији: Ја платио главом, а они причали лажи!
Капитен Кристал Паласа не добија позиве у национални тим од Светског првенства, након што је јавно критиковао одлуке селектора Младена Крстајића.

"Мислим да смо се превише коцкали у последњих 15 минута (против Швајцарске, 1:2), где смо узели беспотребни ризик. Моје мишљење је да није била логична измена, не што сам ја био замењен. Да сам био замењен за неког везног играча, ја бих то максимално прихватио, ја сам и овако прихватио, али и нисам јер ми је било много стало да направимо нешто на Светском првенству јер знам да имамо квалитет и добру репрезентацију. Коцкали су се тиме, на крају смо платили главом, на крају сам и ја платио главом јер сам рекао своје мишљење. Онда су после тога уследили напади у јавности који везе немају са фудбалом, који су ме још више окренули против њих", рекао је Миливојевић за Спорт Клуб. 

Миливојевића су оптужили да је уз помоћ свог менаџера покушао да изведе "пуч" у репрезентацији на Мундијалу. 

"Оно што ја не могу да схватим је како неко може да изађе са неком изјавом за коју зна да никад није постојала, да стане иза те изјаве. Што се тиче саиграча, ја знам да ће неки од њих да ме подрже. И оно што ми је најдраже је што сви они знају шта је истина. Јер ја сутра немам проблем да одем на конференцију са било ким од њих, погледам их у очи и кажем им шта имам, а они ће имати проблем јер су причали лажи". 

Србија је лидер групе у Лиги нација и близу пласмана у виши ранг, а на неким утакмицама је био осетан изостанак Миливојевића. 

"Знам да треба да будем део свега тога, али нисам неких разлога, не бих да улазим у то и идем на неку негативну страну, да не мрачим много. Без мене или са мном? Нема велике разлике, не може један играч толико да утиче на колектив, али с друге стране под којим условима бих се вратио? Код њих бих се тешко вратио, не волим да радим са људима који лажу, који измишљају, ја такав нисам, волим да дам целог себе за тим, да максимално изгурам и да се жртвујем колико могу за тим.Исто тако постоје и доктори на Светском првенству који могу да потврде како сам играо и прву и другу утакмицу, што никад није рекао. Знам ко сам, знам шта сам, стојим иза својих речи, а са њима ћу тешко радити у будућности", закључио је Миливојевић.

Српски фудбалер Лука Миливојевић верује да није изостављен са последње две акције репрезентације Србије због играчких квалитета, истиче да му је драго што његови саиграчи знају шта је истина и да верује да ће га неки од њих и подржати.

"Има тамо људи који одлучују о томе да ли ја треба да будем тамо или не. Оно што је жива истина је да сам ја изостављен са списка - то је моје мишљење - не због играчких квалитета или фудбалских", рекао је Миливојевић за "Спорт клуб", а преноси агенција Бета.

Почетком септембра, селектор Крстајић и поједини чланови стручног штаба са једне и Лука Миливојевић са друге стране, изнели су тешке међусобне оптужбе у јавност.

Поједини дневни листови објавили су изјаве члана стручног штаба "орлова" Милана Обрадовића, да је Миливојевић током Светског првенства у Русији спремао пуч (и врбовао играче у менаџерску агенцију Фалија Рамаданија), а Младен Крстајић је стао иза његових речи.

Након тога је реаговао и Миливојевић, оптуживши тренере да лажу.

"Једноставно, имали смо неку комуникацију на Светском првенству, већ сам објавио то, био сам позван да одем на састанак, где сам упитан шта мислим о Швајцарској. Своје мишљење сам рекао, да верујем да бисмо са четири бода ишли даље, да је то Светско првенство, да нема ту много уживања у фудбалу, да је то такмичење на којем се игра на сваки бод, на сваку лопту и живиш од нове утакмице. Имаш их само три, не 30", рекао је Миливојевић.

Он је рекао да мисли да се Србија превише "коцкала" у последњих 15 минута меча против Швајцарске.

"Узели смо беспотребни ризик. Моје мишљење је да није била логична измена, не што сам ја био замењен. Да сам био замењен за неког везног играча, ја бих то максимално прихватио. И овако сам прихватио, али и нисам, јер ми је било много стало да направимо нешто на Светском првенству, јер знам да имамо квалитет и добру репрезентацију".

"Коцкали су се тиме, на крају смо платили главом, на крају сам и ја платио главом јер сам рекао своје мишљење. И онда сам дошао до закључка - ако не могу да кажем своје мишљење, онда и не морам да будем тамо. Јер, ако ја треба да кажем нешто што би они волели да чују, од мене то неће чути, ја нисам такав. Онда су уследили напади у јавности који везе немају са фудбалом, који су ме још више окренули против њих", нагласио је Миливојевић.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде каже да је на правом путу и да неће имати проблем било кога да погледа у очи и каже шта има, за разлику од оних који су га оптужили.

"Оно што је мени најдраже је да у тиму постоји 20 и нешто играча, који буквално живе заједно. Проводили смо све време заједно тамо и они сви знају шта се дешавало. Оно што ја не могу да схватим је како неко може да изађе с неком изјавом за коју зна да никад није постојала и да стане иза те изјаве. Два играча, па онда селектор који потврђује те речи и на крају дођеш до сазнања да нико од њих то није рекао. Ако је помоћни тренер нешто изјавио, а није, и два играча рекла за јавност, а нису рекли они, него неко иза њих. Такође, селектор који је потврдио, а каје се што је то морао да каже, то ми је још већа сатисфакција да сам на правом путу", рекао је Миливојевић.

"Што се тиче саиграча, ја знам да ће неки од њих да ме подрже. И оно што ми је најдраже је што сви они знају шта је истина. Јер ја сутра немам проблем да одем на конференцију са било ким од њих, погледам их у очи и кажем им шта имам, а они ће имати проблем јер су причали лажи".

Миливојевић је, на крају, рекао да ће се тешко у догледно време вратити "под заставу".

"Под којим условима бих се вратио? Код њих бих се тешко вратио, јер не волим да радим са људима који лажу, који измишљају. Ја такав нисам, волим да дам целог себе за тим, да максимално изгурам и да се жртвујем колико могу. Исто тако постоје и доктори на Светском првенству, који могу да потврде како сам играо и прву и другу утакмицу, што никад није речено. Знам ко сам, знам шта сам, стојим иза својих речи, а са њима ћу тешко радити у будућности", поручио је Лука Миливојевић у причи за "Спорт клуб".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар