Milivojević o Srbiji: Ja platio glavom, a oni pričali laži!

Srpski fudbaler, Luka Milivojević, prvi put je javno progovorio o sukobu sa selektorom i izostanku iz reprezentacije Srbije.  Milivojević: Saigrači znaju šta je istina.  Kapiten Kristal Palasa se u intervjuu za "Sport klub" još jednom osvrnuo na razmimoilaženje sa Mladenom Krstajićem i FSS, ali i na aferu koja se potom izrodila u pojedinim medijima.

Fudbal 25.10.2018 | 23:45
Milivojević o Srbiji: Ja platio glavom, a oni pričali laži!
Kapiten Kristal Palasa ne dobija pozive u nacionalni tim od Svetskog prvenstva, nakon što je javno kritikovao odluke selektora Mladena Krstajića.

"Mislim da smo se previše kockali u poslednjih 15 minuta (protiv Švajcarske, 1:2), gde smo uzeli bespotrebni rizik. Moje mišljenje je da nije bila logična izmena, ne što sam ja bio zamenjen. Da sam bio zamenjen za nekog veznog igrača, ja bih to maksimalno prihvatio, ja sam i ovako prihvatio, ali i nisam jer mi je bilo mnogo stalo da napravimo nešto na Svetskom prvenstvu jer znam da imamo kvalitet i dobru reprezentaciju. Kockali su se time, na kraju smo platili glavom, na kraju sam i ja platio glavom jer sam rekao svoje mišljenje. Onda su posle toga usledili napadi u javnosti koji veze nemaju sa fudbalom, koji su me još više okrenuli protiv njih", rekao je Milivojević za Sport Klub. 

Milivojevića su optužili da je uz pomoć svog menadžera pokušao da izvede "puč" u reprezentaciji na Mundijalu. 

"Ono što ja ne mogu da shvatim je kako neko može da izađe sa nekom izjavom za koju zna da nikad nije postojala, da stane iza te izjave. Što se tiče saigrača, ja znam da će neki od njih da me podrže. I ono što mi je najdraže je što svi oni znaju šta je istina. Jer ja sutra nemam problem da odem na konferenciju sa bilo kim od njih, pogledam ih u oči i kažem im šta imam, a oni će imati problem jer su pričali laži". 

Srbija je lider grupe u Ligi nacija i blizu plasmana u viši rang, a na nekim utakmicama je bio osetan izostanak Milivojevića. 

"Znam da treba da budem deo svega toga, ali nisam nekih razloga, ne bih da ulazim u to i idem na neku negativnu stranu, da ne mračim mnogo. Bez mene ili sa mnom? Nema velike razlike, ne može jedan igrač toliko da utiče na kolektiv, ali s druge strane pod kojim uslovima bih se vratio? Kod njih bih se teško vratio, ne volim da radim sa ljudima koji lažu, koji izmišljaju, ja takav nisam, volim da dam celog sebe za tim, da maksimalno izguram i da se žrtvujem koliko mogu za tim.Isto tako postoje i doktori na Svetskom prvenstvu koji mogu da potvrde kako sam igrao i prvu i drugu utakmicu, što nikad nije rekao. Znam ko sam, znam šta sam, stojim iza svojih reči, a sa njima ću teško raditi u budućnosti", zaključio je Milivojević.

Srpski fudbaler Luka Milivojević veruje da nije izostavljen sa poslednje dve akcije reprezentacije Srbije zbog igračkih kvaliteta, ističe da mu je drago što njegovi saigrači znaju šta je istina i da veruje da će ga neki od njih i podržati.

"Ima tamo ljudi koji odlučuju o tome da li ja treba da budem tamo ili ne. Ono što je živa istina je da sam ja izostavljen sa spiska - to je moje mišljenje - ne zbog igračkih kvaliteta ili fudbalskih", rekao je Milivojević za "Sport klub", a prenosi agencija Beta.

Početkom septembra, selektor Krstajić i pojedini članovi stručnog štaba sa jedne i Luka Milivojević sa druge strane, izneli su teške međusobne optužbe u javnost.

Pojedini dnevni listovi objavili su izjave člana stručnog štaba "orlova" Milana Obradovića, da je Milivojević tokom Svetskog prvenstva u Rusiji spremao puč (i vrbovao igrače u menadžersku agenciju Falija Ramadanija), a Mladen Krstajić je stao iza njegovih reči.

Nakon toga je reagovao i Milivojević, optuživši trenere da lažu.

"Jednostavno, imali smo neku komunikaciju na Svetskom prvenstvu, već sam objavio to, bio sam pozvan da odem na sastanak, gde sam upitan šta mislim o Švajcarskoj. Svoje mišljenje sam rekao, da verujem da bismo sa četiri boda išli dalje, da je to Svetsko prvenstvo, da nema tu mnogo uživanja u fudbalu, da je to takmičenje na kojem se igra na svaki bod, na svaku loptu i živiš od nove utakmice. Imaš ih samo tri, ne 30", rekao je Milivojević.

On je rekao da misli da se Srbija previše "kockala" u poslednjih 15 minuta meča protiv Švajcarske.

"Uzeli smo bespotrebni rizik. Moje mišljenje je da nije bila logična izmena, ne što sam ja bio zamenjen. Da sam bio zamenjen za nekog veznog igrača, ja bih to maksimalno prihvatio. I ovako sam prihvatio, ali i nisam, jer mi je bilo mnogo stalo da napravimo nešto na Svetskom prvenstvu, jer znam da imamo kvalitet i dobru reprezentaciju".

"Kockali su se time, na kraju smo platili glavom, na kraju sam i ja platio glavom jer sam rekao svoje mišljenje. I onda sam došao do zaključka - ako ne mogu da kažem svoje mišljenje, onda i ne moram da budem tamo. Jer, ako ja treba da kažem nešto što bi oni voleli da čuju, od mene to neće čuti, ja nisam takav. Onda su usledili napadi u javnosti koji veze nemaju sa fudbalom, koji su me još više okrenuli protiv njih", naglasio je Milivojević.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde kaže da je na pravom putu i da neće imati problem bilo koga da pogleda u oči i kaže šta ima, za razliku od onih koji su ga optužili.

"Ono što je meni najdraže je da u timu postoji 20 i nešto igrača, koji bukvalno žive zajedno. Provodili smo sve vreme zajedno tamo i oni svi znaju šta se dešavalo. Ono što ja ne mogu da shvatim je kako neko može da izađe s nekom izjavom za koju zna da nikad nije postojala i da stane iza te izjave. Dva igrača, pa onda selektor koji potvrđuje te reči i na kraju dođeš do saznanja da niko od njih to nije rekao. Ako je pomoćni trener nešto izjavio, a nije, i dva igrača rekla za javnost, a nisu rekli oni, nego neko iza njih. Takođe, selektor koji je potvrdio, a kaje se što je to morao da kaže, to mi je još veća satisfakcija da sam na pravom putu", rekao je Milivojević.

"Što se tiče saigrača, ja znam da će neki od njih da me podrže. I ono što mi je najdraže je što svi oni znaju šta je istina. Jer ja sutra nemam problem da odem na konferenciju sa bilo kim od njih, pogledam ih u oči i kažem im šta imam, a oni će imati problem jer su pričali laži".

Milivojević je, na kraju, rekao da će se teško u dogledno vreme vratiti "pod zastavu".

"Pod kojim uslovima bih se vratio? Kod njih bih se teško vratio, jer ne volim da radim sa ljudima koji lažu, koji izmišljaju. Ja takav nisam, volim da dam celog sebe za tim, da maksimalno izguram i da se žrtvujem koliko mogu. Isto tako postoje i doktori na Svetskom prvenstvu, koji mogu da potvrde kako sam igrao i prvu i drugu utakmicu, što nikad nije rečeno. Znam ko sam, znam šta sam, stojim iza svojih reči, a sa njima ću teško raditi u budućnosti", poručio je Luka Milivojević u priči za "Sport klub".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar