Ван Перси иде у пензију!

Искусни нападач решио да на крају сезоне окачи копачке о клин.

Фудбал 26.10.2018 | 12:00
Ван Перси иде у пензију!
Бивши нападач Арсенала и Манчестер јунајтеда у 37. години завршиће каријеру, обележеној атрактивним головима и са трофејима Премијер лиге (Јунајтед), УЕФА купа (Фејенорд) и ФА купа (Арсенал).

Ван Перси је у два мандата носио дрес Фејнорда, а између тога је провео 11 година у Енглеској и три у Фенербахчеу.

"Када су да кажем да је крај? На крају сезоне... Професионалац сам био 18 сезоне, а имаћу скоро 37. година тада", рекао је Ван Перси за холандски "АД".

Са 50 голова на 102 утакмица најбољи је стрелац у историји репрезентације Холандије, са којом је био други на Мундијалу 2010. и трећи 2014. године.



Робин ван Перси решио је да оде у фудбалску пензију. Некадашњи репрезентативац Холандије, тренутно члан Фајенорда, најавио је да ће на крају сезоне окачити копачке о клин.

На тај начин завршиће професионалну фудбалску каријеру која траје 17 година.

“Кад ћу да станем? Највероватније на крају сезоне. Тада ћу имати 36 година, имаћу 18 професионалних сезона иза себе. Од пете године сам почео да се бавим фудбалом и то ми је била једина преокупација у жувоту”, рекао је Ван Перси у разговору за холандске медије.

Он се у Фајенорд вратио у јануару ове године, а претходно је раскинуо уговор са турским Фенербахчеом.

Ван Перси је управо у ротердамском клубу почео професионалну каријеру, а освојио је са њим и некадашњи Куп УЕФА. У лето 2004. године је прешао у Арсенал у којем са задржао осам сезона, пре него што је обукао дрес Манчестер Јунајтеда.

И тек у дресу Црвених ђавола освојио је до сада једину шампионску титулу у каријери. За репрезентацију Холандије одиграо је 102 меча и дао 50 голова, играо је у финалу Мундијала пре осам година, а 2014. освојио је треће место.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар