Van Persi ide u penziju!

Iskusni napadač rešio da na kraju sezone okači kopačke o klin.

Fudbal 26.10.2018 | 12:00
Van Persi ide u penziju!
Bivši napadač Arsenala i Mančester junajteda u 37. godini završiće karijeru, obeleženoj atraktivnim golovima i sa trofejima Premijer lige (Junajted), UEFA kupa (Fejenord) i FA kupa (Arsenal).

Van Persi je u dva mandata nosio dres Fejnorda, a između toga je proveo 11 godina u Engleskoj i tri u Fenerbahčeu.

"Kada su da kažem da je kraj? Na kraju sezone... Profesionalac sam bio 18 sezone, a imaću skoro 37. godina tada", rekao je Van Persi za holandski "AD".

Sa 50 golova na 102 utakmica najbolji je strelac u istoriji reprezentacije Holandije, sa kojom je bio drugi na Mundijalu 2010. i treći 2014. godine.



Robin van Persi rešio je da ode u fudbalsku penziju. Nekadašnji reprezentativac Holandije, trenutno član Fajenorda, najavio je da će na kraju sezone okačiti kopačke o klin.

Na taj način završiće profesionalnu fudbalsku karijeru koja traje 17 godina.

“Kad ću da stanem? Najverovatnije na kraju sezone. Tada ću imati 36 godina, imaću 18 profesionalnih sezona iza sebe. Od pete godine sam počeo da se bavim fudbalom i to mi je bila jedina preokupacija u žuvotu”, rekao je Van Persi u razgovoru za holandske medije.

On se u Fajenord vratio u januaru ove godine, a prethodno je raskinuo ugovor sa turskim Fenerbahčeom.

Van Persi je upravo u roterdamskom klubu počeo profesionalnu karijeru, a osvojio je sa njim i nekadašnji Kup UEFA. U leto 2004. godine je prešao u Arsenal u kojem sa zadržao osam sezona, pre nego što je obukao dres Mančester Junajteda.

I tek u dresu Crvenih đavola osvojio je do sada jedinu šampionsku titulu u karijeri. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 102 meča i dao 50 golova, igrao je u finalu Mundijala pre osam godina, a 2014. osvojio je treće mesto.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar