Звезда у Ливерпулу: Свака утакмица је нека школа!

Још један убедљив пораз црвено-белих у Лиги шампиона, али и евидентно боља игра него у Паризу, почетком овог месеца.

Фудбал 25.10.2018 | 21:50
Звезда у Ливерпулу: Свака утакмица је нека школа!
Није успела Црвена звезда да направи сензацију на чувеном Енфилду, али упркос убедљивом поразу 0:4, игра против Ливерпула деловала је много прихватљивије него претходно у Паризу, када је ПСЖ славио 6:1.

Били су црвено-бели срчанији и концентрисанији него на Парку принчева, а Милош Дегенек верује да ће ново искуство играња против једног од кандидата за трофеј Лиге шампиона опет помоћи екипи да се развија.

"Свака утакмица је нека школа, трудићемо се да извучемо позитивне ствари", рекао је аустралијски штопер после утакмице са Ливерпулом.

Добро се држала Звезда у уводним минутима првог дела, али је већ у првој конкретној акцији домаћих до изражаја дошла разлика у квалитету и примила је гол (20. минут), а онда и други, у последњим тренуцима првог полувремена.

У наставку, прво пенал за 3:0, а у финишу још један, који је Борјан одбранио Манеу, али га је нападач из Сенегала, ипак, матирао неколико минута касније.

По Дегенековом мишљењу, оба пенала су престрого досуђена.

"Мислим да нису били пенали, посебно први. Сигуран сам да у Премијер лиги то никада не би било свирано, али шта ћемо, не одлучујемо ми шта ће судија показати, иако сматрам да смо оштећени".

Да је екипа направила помак у односу на гостовање у Паризу констатовао је и Милан Борјан, по чијем мишљењу Звезди највише недостаје искуство играња овако великих утакмица.

"Много је тешко кад у две утакмице примиш 10 голова, али пробаћемо да извучемо поуке. Одиграли смо боље него у Паризу, више смо се борили, али јасно је да нам фали искуство у Лиги шампиона. Ми смо били аутсајдери у овој утакмици, али дали смо све од себе и морамо да наставимо даље", рекао је голман црвено-белих.

До краја групне фазе Звезди остају дуел са Ливерпулом у Београду (6. новембар), гостовање у Напуљу (28. новембар) и долазак Пари Сен Жермена у Београд (11. децембар).

"Сад треба да покажемо карактер и адаптирамо се на првенство, а даћемо све од себе и пробати да направимо бар једну победу до краја", свестан је Борјан да би после уводног ремија са Наполијем (0:0) макар једна победа у овако јакој групи била премија за српског шампиона.

"Много је тешко, млада смо екипа, али морамо да покажемо карактер већ у наредној утакмици", поновио је и попут Дегенека истакао да мисли да је млади немачки судија погрешио код одлука да свира пенале.

"Искрено, мислим да нису били, посебно не први".

Јасно је да пенали нису решили питање победника, али и то да би Звезда и у Ливерпулу и у Паризу била много болније поражена да међу стативама нема тако квалитетног голмана као што је Милан Борјан.

Потврда да је одлично бранио упркос примљеним головима, стигла је и од Садиа Манеа.

Центарфор Ливерпула одао је признање Звездином чувару мреже у кратком разговору са српским новинарима.

"Можда смо могли да постигнемо још голова, али Борјан је добар голман. Добро је за Звезду што има таквог голмана".

Има, свакако, Звезда одређени квалитет да буде у друштву најбољих, а искуство које стиче у овим утакмицама, без обзира на неповољне резултате, требало би само да помогне.

Зато би Дегенекова изјава требало играчима увек да буде у мислима: "Свака утакмица је нека школа".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар