Срби најгори у Европи!

Када је реч о оралној хигијени најгори смо у Европи, о чему сведоче следећи подаци - само осам и по одсто становника има све своје зубе, док 9,3 одсто нема ниједан.

Здравље 25.10.2018 | 10:31
Срби најгори у Европи!
Из Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" доноси охрабрујуће податке - више од 45 одсто становништва проценило је стање својих зуба као добро. Ипак, ако упоредимо са другим европским државама, подаци су поражавајући, јер само осам и по одсто становника има своје зубе, а саки десети, нема ниједан свој зуб у вилици. Најчешће денталне болести и губитак зуба је заступљен међу старијим становништвом...

"Ако смо пронализирали извештај из 2016. са извештајем из 2013. видите да има јасних помака на активностима у популаризацији редовног прања зуба. Данас имамо у популацији до 25 година, 72,9 одсто људи који свакодневно, ујутру и увече перу зубе. Када је реч о старијој популацији све је нередовније прање и нередовнија посета стоматолозима. Са годинама све мање и ређе одлазе код стоматолога на превентивне прегледе", казао је професор др Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља.

Уколико се не води рачуна о зубима, и они не поправљају на време, то може да проузрокује многе здравствене проблеме.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Харе

26.10.2018 10:13

Снага државе се препознаје по путевима и зубима грађана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацогз

29.10.2018 06:41

Ово је чланак о Србима (а мисли се на становнике Србије!) Претпостављам (чак шта више убијеђен сам!) да је ситуација код нас Срба "преко Дрине" двоструко гора!!!

ОДГОВОРИТЕ