Макрон поручио: Увести санкције

Француска је спремна да у сарадњи са партнерима уведе "међународне санкције" против одговорних за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија.

Свијет 25.10.2018 | 07:52
Макрон поручио: Увести санкције
То је изјавио француски председник Емануел Макрон у телефонском разговору са саудијским краљем Салманом.

Како је саопштила Јелисејска палата, Макрон је затражио од краља да расветли све околности које су довеле до убиства новинара.

Макрон је подсетио Салмана да је за Француску један од главних приоритета заштита слободе изражавања, медија и грађанских слобода.

Према његовим речима, Француска неће оклевати да у сарадњи са својим партнерима уведе међународне санкције кривцима за убиство, додала је Јелисејска палата.

Кашоги, критичар саудијске краљевске породице који је живео у САД, нестао је 2. октобра пошто је ушао у саудијски конзулат у Истанбулу, где је дошао по документа за женидбу.

Ријад је у првој реакцији саопштио да је Кашоги (59) напустио конзулат, да би касније под међународним притиском навео да је новинар изгубио живот у тучи у конзулату. Турски медији су пре тога пренели да је новинар мучен пре смрти.

Француска влада саопштила је раније данас да ће бити уведене санкције уколико се утврди одговорност Ријада за убиство саудијског новинара и ако те информације потврди француска обавештајна служба.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дотт

25.10.2018 07:46

Ено се краљ тресе, препао се Макрона и његових санкција.

ОДГОВОРИТЕ