ЛШ - млади: Звезда водила до 86', Ливерпул побиједио!

Јовељић опет погодио, трагичан пораз Звезде од Ливерпула! Млади фудбалери Црвене звезде изгубили су од Ливерпула 2:1, на гостовању у трећем колу У19 Лиге шампиона.  Новим голом капитена Дејана Јовељића, омладинци црвено-белих налазили су се надомак победе над "редсима", али им није остао ни бод.  Звезда имала Ливерпул на коленима, али је остала празних руку! Јовељић је класа, родила се голманчина! Црвено-бели водили до 90. минута и остали без бода - 2:1.

Фудбал 24.10.2018 | 18:40
ЛШ - млади: Звезда водила до 86', Ливерпул побиједио!
Играчи Звезде узраста до 19 година водили су од 75. минута новим, трећим голом у такмичењу сјајног Дејана Јовељића, водили до последњег минута, али су остали без иједног бода у надокнади времена.

Голман Гордић је у минут пре краја одбранио шут Луиса из пенала, али га је већ у следећем Камачо савладао ударцем са 20 метара.

Депримирани играчи Звезде нису издржали притисак у надокнади времена, у другом минуту Вилијамс главом после прекида постиже нови гол за "редсе" за велики преокрет домаћина на Ленгтри Парку.

Црвено-бели су тако доживели други пораз голом у завршници меча, па су последњи у Групи Ц са само једним бодом, док је Ливерпул лидер са седам.

У следећем колу Звездини омладинци дочекују Ливерпул, 6. новембра.

Домаћин је био опаснији и конкретнији ривал у првом покувремену, али су црвено-бели дисциплинованом игром неутралисали покушаје пре свега расположеног Адекањеа.

Упркос бробеном издању изабраници Братислава Живковића отишли су на одмор са горким укусом у устима због повреде колена коју је у 30. минуту доживео Савић.

Спуштен гард у наставку је донео знатно више посла за оба голмана, па ће се препричавати шансе Стојанчића, на једној, и Адекањеа и Камача, на другој стани.

Казну за неискоришћене шансе домаћина донео је Јовељић поготком у 79. минуту. Сјајни нападач успео те тако да се и против трећег ривала упише у стрелце.

Прекршај у Гордићевом шеснаестерцу био је повод за најстрожу казну, али је маестрални голман Београђана зауставио ударац Луиса.

Ипак, у 89. минуту, Камачо је донео изједначење, а три минита касније Рис Вилијамс потпуно је преокренуо резултат и незаслужено оставио црвено-беле презних шака.

Млади фудбалери Црвене звезде налазили су се на десетак минута од победе у Енглеској!

Међутим, у увертири дуела два сениорска састава на "Енфилду" вечерас од 21 час, на крају им није остао ни реми.

Головима Рафаела Камача у 86. и Риса Вилијамса у 92. минуту, омладинци Ливерпула направили су велики преокрет и поништили нови гол црвено-белог "вундеркинда" Дејана Јовељића.

Капитен је и у трећем колу УЕФА лиге шампиона младих постигао гол, затресао је мрежу "редса" у 75. минуту на асистенцију Алексе Терзића, али је завршено:

Ливерпул - Црвена звезда 2:1 (0:0)!

За две недеље Београђани ће узвратити домаћинство ривалу из Енглеске, који се фуриозним финишом ове среде на "Лентри парку" издвојио на челу Групе Ц.

Момци тренера Братислава Живковића почели су ремијем са Наполијем у Београду (1:1), након чега су доживели пораз од Пари Сен Жермена у гостима (2:1) - такође голом у финишу меча.

Јовељић, 19-годишњак из Бијељине који наступа за омладинску репрезентацију Србије, ове сезоне постигао је два гола за сениорски тим у Суперлиги (166 минута) и један у Купу (играо 67 минута), док у конкуренцији вршњака из Европе има просек од гола по утакмици. У Београду и Паризу постизао је голове за изједначења, у Ливерпулу за вођство, али је екипа за сада сакупила само бод.

Некада су сениори Црвене звезде побеђивали Ливерпул у Енгелској и држали му лекције, а данас су Звездина деца била на прагу победе против енгелског великана. На стадиону рагби велика Сент Хеленса су имали све у рукама до 90. минута, победу у џепу, али се враћају без ичега пошто је Ливерпул на чудесан начин преокренуо и победио 2:1

Какав меч, какав преокрет, какав фудбал... Свашта је данас могло да се види у окршају момака који су будућност енглеског и српског великана. И доброг, и лошег. Звезда ће дуго жалити за прокоцканом победом са којом је могла да закува ситуацију у групи. Али је макар Дејан Јовељић показао да је класа и за све Ливерпулове омалдинце, а Црвена звезда је добила голманску звезду у настајању. Тешко је очима било да поверују шта је данас бранио Милош Гордић...

У односу на Париз, Звездин тренер је направио две измене. Савић и Стојановић су заменили Стојанчића и Купусовића, а променила се и формација па је Звезда заиграла прилично дефанзивно у формацији 4-5-1. У таквом систерму ни Звездин највећи квалитет Дејан Јовељић није могао да дође до изражаја. Био је одсечен, без употребљивих лопти, иако се лукаво кретао између Ливерпулових штопера, налазио простор и тражио лопту. Ипак, Звезда је била потпуно инфериорна у првом полувремену.

Физички доминантнији и бржи играчи домаћег темпа су уз неколико пасова лако стизали до гола Звезде. Тамнопута крила Адекање и Камачо су правили много проблема нашем шампиону. Избацивали су српски играчи опасне лопте из петерца, домаћи су промашивали прилично добре шансе и изгледало је као да је питање момента када ће се затрести Гордићева мрежа. Међутим, било је и некиих добрих ствари у првих пола сата. Поготово одбрана од прекида поред корпулентнијих и доминантнијих Енглеза.

У 30. минуту је дошло до најгорег детаља утакмице. Савић се тешко повредио, вишеминутна пауза је потпуно деозријентисала Звездине играче, па је Ливерпул до одласка на полувреме имао сијасет шанси преко Адекањеа и Џонса. У надоканди је и голман Гордић лепо извадио слободњак са 17 метара. Звезда је полувреме одиргала без шансе...

Повреда Савића је утицала промену система игре, а уласци Купусовића и Стојанчића уместо Великића и Стојановића су потпуно размрдали Звезду у другом полувремену. Наставио је Ливерпул да напада, имао добре шансе, али сада их је имала и Звезда. Одмах је Стојанчић запретио из волеја после лепе акције.

Дувало је позади, али је коначно Звезда почела да прави акције и ствара шансе. Из једне такве у којој суЈовељић и Терзић са два потеза избацили целу одбрану Ливерпула, мрежа се затресла. Јочић је погодио са петерца, али је гол поништен због милиметарског офсајда.

Почеле су да севају шансе пред оба гола. Више пред Звездиним али је сада о Ливерпул стрепео. Адекање је промашио два зицера. Терзић га је прво изблокирао на пет метара када је Гордић био савладан, а потом је Ливерпулово крило погодило стативу. Пре тога су изблокирани Јовељић и Аџибаба. Скинуо је Гордић и зицерКамачу. На другој страни је Дејан Јовељић предаторском кретњом изашао сам на голмана Јароша, одлично гађао под пречку, али је голман Редса врховим прстију пребацио у корнер. Уследио је зицер Камача и нови промашај. Могло је у првих пола сата друго полувремена да падне пет голова, али пуком срећом и захваљујући голманима, није ниједан.

А онда после још два зицера Ливерпула, на сцену ступа Звездин убица Дејан Јовељић! Опет се кретао као Инзаги, опет је побегао штоперима Ливерпула, У Рауловом стилу је лажњаком предриблао голмана и милиметарски прецизно погодио мрежу. Три итакмице – три гола Дејана Јовељића! Невероватан осећај за гол има то дете...

Али Ливерпул је напао свим силама Пала је концентрација Звединим клинцима и Акдиење је у 89. минуту изнудио пенал после непотребног гурања Терзића. Ипак, и то је спасао Милош Гордић. Капитен Луис је отерао Акиднеја са беле тачке, преузео одговорност, гађао у угао по земји, али је Гордић фантастично прочитао и одбранио!

И када се чинило да Звезда све преживела, најбољи играч домаћих Камачо је одустао од Ливерпулове намере да се ушета у гол, наместио ниша и у 90. минуту са 20 метара савио кифлу у супротан угао. Ништа није могао Гордић, мајсторија левог крила чије име ваља запамтити – Рафаел Камачо.

Судија је одредио пет минута  надокнаде, Зведини клинци су почели да паниче, а домаћи маирисали и кренули свим силама напред. Изнудили су скраћени корнер после којег је Ван Дајкова мини верзија Рајс Вилијамс полетео кроз ваздух и главом са пет метара закуцао лопту у мрежу за чудесна преокрет и победу Редса. Могло је чак да буде и 3:1, али је Гордић одбранама за неверицу скинуо два зицера.

Била је Звезда на прагу велике победе, али је и Ливерпул на крају дошао до заслужене победе.

ЛИВЕРПУЛ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:1
/Камачо 90, Вилијамс 90+2 – Јовељић 79/
Стадион: Тотали викд стадион. Гледалаца: 300. Судија: Ајван Грфит

Ливерпул (4-2-3-1): Јарош - Вилијамс, Р. Вилијамс, Клејтон, Луис – Кларксон, Кејн (од 85. Данкан) – Адекање (од 86. Хауер), Џонс, Камачо – Глецел (од 90.Бонер)

Црвена звезда (5-4-1): Гордић – Кукољ, Миликић, Савић (од 30. Ајдиновић), Јовичић, Терзић – Великић (од 46. Купусовић), Стојановић (од 46. Стојанчић), Аџибаба, Јочић (од 84. Бурмаз) – Јовељић.

Група Ц

Ливерпул - Црвена звезда 2:1 (0:0)
/Камачо 86, Р. Вилијамс 90+2 - Јовељић 75/

Пари Сен Жермен - Наполи 0:0

1. Ливерпул 2-1-0 (8:4) 7
2. ПСЖ 1-1-1 (4:6) 4
3. Наполи 0-3-0 (2:2) 3
4. Црвена звезда 0-1-2 (3:5) 1

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар