LŠ - mladi: Zvezda vodila do 86', Liverpul pobijedio!

Joveljić opet pogodio, tragičan poraz Zvezde od Liverpula! Mladi fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Liverpula 2:1, na gostovanju u trećem kolu U19 Lige šampiona.  Novim golom kapitena Dejana Joveljića, omladinci crveno-belih nalazili su se nadomak pobede nad "redsima", ali im nije ostao ni bod.  Zvezda imala Liverpul na kolenima, ali je ostala praznih ruku! Joveljić je klasa, rodila se golmančina! Crveno-beli vodili do 90. minuta i ostali bez boda - 2:1.

Fudbal 24.10.2018 | 18:40
LŠ - mladi: Zvezda vodila do 86', Liverpul pobijedio!
Igrači Zvezde uzrasta do 19 godina vodili su od 75. minuta novim, trećim golom u takmičenju sjajnog Dejana Joveljića, vodili do poslednjeg minuta, ali su ostali bez ijednog boda u nadoknadi vremena.

Golman Gordić je u minut pre kraja odbranio šut Luisa iz penala, ali ga je već u sledećem Kamačo savladao udarcem sa 20 metara.

Deprimirani igrači Zvezde nisu izdržali pritisak u nadoknadi vremena, u drugom minutu Vilijams glavom posle prekida postiže novi gol za "redse" za veliki preokret domaćina na Lengtri Parku.

Crveno-beli su tako doživeli drugi poraz golom u završnici meča, pa su poslednji u Grupi C sa samo jednim bodom, dok je Liverpul lider sa sedam.

U sledećem kolu Zvezdini omladinci dočekuju Liverpul, 6. novembra.

Domaćin je bio opasniji i konkretniji rival u prvom pokuvremenu, ali su crveno-beli disciplinovanom igrom neutralisali pokušaje pre svega raspoloženog Adekanjea.

Uprkos brobenom izdanju izabranici Bratislava Živkovića otišli su na odmor sa gorkim ukusom u ustima zbog povrede kolena koju je u 30. minutu doživeo Savić.

Spušten gard u nastavku je doneo znatno više posla za oba golmana, pa će se prepričavati šanse Stojančića, na jednoj, i Adekanjea i Kamača, na drugoj stani.

Kaznu za neiskorišćene šanse domaćina doneo je Joveljić pogotkom u 79. minutu. Sjajni napadač uspeo te tako da se i protiv trećeg rivala upiše u strelce.

Prekršaj u Gordićevom šesnaestercu bio je povod za najstrožu kaznu, ali je maestralni golman Beograđana zaustavio udarac Luisa.

Ipak, u 89. minutu, Kamačo je doneo izjednačenje, a tri minita kasnije Ris Vilijams potpuno je preokrenuo rezultat i nezasluženo ostavio crveno-bele preznih šaka.

Mladi fudbaleri Crvene zvezde nalazili su se na desetak minuta od pobede u Engleskoj!

Međutim, u uvertiri duela dva seniorska sastava na "Enfildu" večeras od 21 čas, na kraju im nije ostao ni remi.

Golovima Rafaela Kamača u 86. i Risa Vilijamsa u 92. minutu, omladinci Liverpula napravili su veliki preokret i poništili novi gol crveno-belog "vunderkinda" Dejana Joveljića.

Kapiten je i u trećem kolu UEFA lige šampiona mladih postigao gol, zatresao je mrežu "redsa" u 75. minutu na asistenciju Alekse Terzića, ali je završeno:

Liverpul - Crvena zvezda 2:1 (0:0)!

Za dve nedelje Beograđani će uzvratiti domaćinstvo rivalu iz Engleske, koji se furioznim finišom ove srede na "Lentri parku" izdvojio na čelu Grupe C.

Momci trenera Bratislava Živkovića počeli su remijem sa Napolijem u Beogradu (1:1), nakon čega su doživeli poraz od Pari Sen Žermena u gostima (2:1) - takođe golom u finišu meča.

Joveljić, 19-godišnjak iz Bijeljine koji nastupa za omladinsku reprezentaciju Srbije, ove sezone postigao je dva gola za seniorski tim u Superligi (166 minuta) i jedan u Kupu (igrao 67 minuta), dok u konkurenciji vršnjaka iz Evrope ima prosek od gola po utakmici. U Beogradu i Parizu postizao je golove za izjednačenja, u Liverpulu za vođstvo, ali je ekipa za sada sakupila samo bod.

Nekada su seniori Crvene zvezde pobeđivali Liverpul u Engelskoj i držali mu lekcije, a danas su Zvezdina deca bila na pragu pobede protiv engelskog velikana. Na stadionu ragbi velika Sent Helensa su imali sve u rukama do 90. minuta, pobedu u džepu, ali se vraćaju bez ičega pošto je Liverpul na čudesan način preokrenuo i pobedio 2:1

Kakav meč, kakav preokret, kakav fudbal... Svašta je danas moglo da se vidi u okršaju momaka koji su budućnost engleskog i srpskog velikana. I dobrog, i lošeg. Zvezda će dugo žaliti za prokockanom pobedom sa kojom je mogla da zakuva situaciju u grupi. Ali je makar Dejan Joveljić pokazao da je klasa i za sve Liverpulove omaldince, a Crvena zvezda je dobila golmansku zvezdu u nastajanju. Teško je očima bilo da poveruju šta je danas branio Miloš Gordić...

U odnosu na Pariz, Zvezdin trener je napravio dve izmene. Savić i Stojanović su zamenili Stojančića i Kupusovića, a promenila se i formacija pa je Zvezda zaigrala prilično defanzivno u formaciji 4-5-1. U takvom sistermu ni Zvezdin najveći kvalitet Dejan Joveljić nije mogao da dođe do izražaja. Bio je odsečen, bez upotrebljivih lopti, iako se lukavo kretao između Liverpulovih štopera, nalazio prostor i tražio loptu. Ipak, Zvezda je bila potpuno inferiorna u prvom poluvremenu.

Fizički dominantniji i brži igrači domaćeg tempa su uz nekoliko pasova lako stizali do gola Zvezde. Tamnoputa krila Adekanje i Kamačo su pravili mnogo problema našem šampionu. Izbacivali su srpski igrači opasne lopte iz peterca, domaći su promašivali prilično dobre šanse i izgledalo je kao da je pitanje momenta kada će se zatresti Gordićeva mreža. Međutim, bilo je i nekiih dobrih stvari u prvih pola sata. Pogotovo odbrana od prekida pored korpulentnijih i dominantnijih Engleza.

U 30. minutu je došlo do najgoreg detalja utakmice. Savić se teško povredio, višeminutna pauza je potpuno deozrijentisala Zvezdine igrače, pa je Liverpul do odlaska na poluvreme imao sijaset šansi preko Adekanjea i Džonsa. U nadokandi je i golman Gordić lepo izvadio slobodnjak sa 17 metara. Zvezda je poluvreme odirgala bez šanse...

Povreda Savića je uticala promenu sistema igre, a ulasci Kupusovića i Stojančića umesto Velikića i Stojanovića su potpuno razmrdali Zvezdu u drugom poluvremenu. Nastavio je Liverpul da napada, imao dobre šanse, ali sada ih je imala i Zvezda. Odmah je Stojančić zapretio iz voleja posle lepe akcije.

Duvalo je pozadi, ali je konačno Zvezda počela da pravi akcije i stvara šanse. Iz jedne takve u kojoj suJoveljić i Terzić sa dva poteza izbacili celu odbranu Liverpula, mreža se zatresla. Jočić je pogodio sa peterca, ali je gol poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Počele su da sevaju šanse pred oba gola. Više pred Zvezdinim ali je sada o Liverpul strepeo. Adekanje je promašio dva zicera. Terzić ga je prvo izblokirao na pet metara kada je Gordić bio savladan, a potom je Liverpulovo krilo pogodilo stativu. Pre toga su izblokirani Joveljić i Adžibaba. Skinuo je Gordić i zicerKamaču. Na drugoj strani je Dejan Joveljić predatorskom kretnjom izašao sam na golmana Jaroša, odlično gađao pod prečku, ali je golman Redsa vrhovim prstiju prebacio u korner. Usledio je zicer Kamača i novi promašaj. Moglo je u prvih pola sata drugo poluvremena da padne pet golova, ali pukom srećom i zahvaljujući golmanima, nije nijedan.

A onda posle još dva zicera Liverpula, na scenu stupa Zvezdin ubica Dejan Joveljić! Opet se kretao kao Inzagi, opet je pobegao štoperima Liverpula, U Raulovom stilu je lažnjakom predriblao golmana i milimetarski precizno pogodio mrežu. Tri itakmice – tri gola Dejana Joveljića! Neverovatan osećaj za gol ima to dete...

Ali Liverpul je napao svim silama Pala je koncentracija Zvedinim klincima i Akdienje je u 89. minutu iznudio penal posle nepotrebnog guranja Terzića. Ipak, i to je spasao Miloš Gordić. Kapiten Luis je oterao Akidneja sa bele tačke, preuzeo odgovornost, gađao u ugao po zemji, ali je Gordić fantastično pročitao i odbranio!

I kada se činilo da Zvezda sve preživela, najbolji igrač domaćih Kamačo je odustao od Liverpulove namere da se ušeta u gol, namestio niša i u 90. minutu sa 20 metara savio kiflu u suprotan ugao. Ništa nije mogao Gordić, majstorija levog krila čije ime valja zapamtiti – Rafael Kamačo.

Sudija je odredio pet minuta  nadoknade, Zvedini klinci su počeli da paniče, a domaći mairisali i krenuli svim silama napred. Iznudili su skraćeni korner posle kojeg je Van Dajkova mini verzija Rajs Vilijams poleteo kroz vazduh i glavom sa pet metara zakucao loptu u mrežu za čudesna preokret i pobedu Redsa. Moglo je čak da bude i 3:1, ali je Gordić odbranama za nevericu skinuo dva zicera.

Bila je Zvezda na pragu velike pobede, ali je i Liverpul na kraju došao do zaslužene pobede.

LIVERPUL – CRVENA ZVEZDA 2:1
/Kamačo 90, Vilijams 90+2 – Joveljić 79/
Stadion: Totali vikd stadion. Gledalaca: 300. Sudija: Ajvan Grfit

Liverpul (4-2-3-1): Jaroš - Vilijams, R. Vilijams, Klejton, Luis – Klarkson, Kejn (od 85. Dankan) – Adekanje (od 86. Hauer), Džons, Kamačo – Glecel (od 90.Boner)

Crvena zvezda (5-4-1): Gordić – Kukolj, Milikić, Savić (od 30. Ajdinović), Jovičić, Terzić – Velikić (od 46. Kupusović), Stojanović (od 46. Stojančić), Adžibaba, Jočić (od 84. Burmaz) – Joveljić.

Grupa C

Liverpul - Crvena zvezda 2:1 (0:0)
/Kamačo 86, R. Vilijams 90+2 - Joveljić 75/

Pari Sen Žermen - Napoli 0:0

1. Liverpul 2-1-0 (8:4) 7
2. PSŽ 1-1-1 (4:6) 4
3. Napoli 0-3-0 (2:2) 3
4. Crvena zvezda 0-1-2 (3:5) 1

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar