Возач из Модриче изгорио у камиону

Возач Нусрет Душиновић (67) из Модриче страдао је када се запалио шлепер волво, којим је управљао, а до саобраћајне несреће је дошло на магистралном путу М6, Љубиње - Столац, на локалитету Подврсник, у уторак у предвечерњим часовима.

Република Српска 24.10.2018 | 17:56
Возач из Модриче изгорио у камиону
Шлепер је власништво Нусретовог сина Халила Душиновића, а кретао се из правца Љубиња према Стоцу, када је, спуштајући се низ превој Жегуља, у мјесту Подврсник, из засад непознатих разлога, изгубио контролу над возилом, које се запалило и слетјело с пута.

Очевици који су путовали из правца Мостара и у том моменту наишли на овај призор наводе да је све изгледало страшно, а да су на путу били видљиви дугачки, црни трагови кочења који су ишли од врха превоја па све до мјеста гдје је возило слетјело.

По путу је био просут товар који је возио, паприка и парадајз.

"Иако је возило горјело, ми смо одмах погледали у кабину, али нисмо успјели примијетити никога, јер је возач, како смо касније сазнали, пао на под код папучица за ножну команду и ту остао, а онда смо наставили да га тражимо око возила и око пута, надајући се да је раније искочио, али га није било", рекао нам један очевидац из Требиња.

Каже да је лице мјеста напустио када су дошли полиција и ватрогасци, које су одмах позвали када су примијетили саобраћајну несрећу, што су учинили и још неки очевици, јер нису жељели стварати гужву, како би надлежне службе могле лакше маневрисати.

У помоћ љубињским ватрогасцима су стигли и ватрогасци из Стоца и сви заједно су воденим пумпама и пумпама с пјеном успјели угасити пожар тек за један сат.

Тек након тога је извучено и угљенисано тијело возача које је пронађено у кабини.

У Окружном јавном тужилаштву у Требињу, чији је тужилац, заједно са припадницима полиције, окончао увиђај јуче у пријеподневним часовима, саопштено је да је урађен спољни преглед леша, али да није дата наредба обдукције тијела, иако је оно, како незванично сазнајемо, изгорјело до непрепознатљивости.

"Тужилац није дао наредбу за обдукцију тијела, али је наређено да се изврши ванредни технички преглед возила", саопштено је у Тужилаштву.

Оно што се још зна јесте да се у Требињу очекује и долазак Душиновићевог сина, који такође може затражити обдукцију.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зиле

24.10.2018 17:05

залосно за возаца а тузилац глупан како може наредити ванредни техницки преглед ако је камион горио и слупан

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАЛОСНО

24.10.2018 18:27

ЗАЛОСНО ЈЕ СТО ВОЗЕ ТАКО СТАРИ ЉУДИ КАМИОНЕ И АУТОБУСЕ. ТО ЈЕ ТАКО ВИДЉИВО НА ПУТЕВИМА, АУТОБУСЕ ВОЗЕ ВЕЦИНОМ СТАРИ И БОЛЕСНИ ЉУДИ. ЈА СТАЛНО НА ТО УПОЗОРАВАМ ЈЕР САМ У ТОМ ПОСЛУ И СВЕ ВИДИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

24.10.2018 21:37

Кад је држава наопако ништа није чудно.