Vozač iz Modriče izgorio u kamionu

Vozač Nusret Dušinović (67) iz Modriče stradao je kada se zapalio šleper volvo, kojim je upravljao, a do saobraćajne nesreće je došlo na magistralnom putu M6, Ljubinje - Stolac, na lokalitetu Podvrsnik, u utorak u predvečernjim časovima.

Republika Srpska 24.10.2018 | 17:56
Vozač iz Modriče izgorio u kamionu
Šleper je vlasništvo Nusretovog sina Halila Dušinovića, a kretao se iz pravca Ljubinja prema Stocu, kada je, spuštajući se niz prevoj Žegulja, u mjestu Podvrsnik, iz zasad nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, koje se zapalilo i sletjelo s puta.

Očevici koji su putovali iz pravca Mostara i u tom momentu naišli na ovaj prizor navode da je sve izgledalo strašno, a da su na putu bili vidljivi dugački, crni tragovi kočenja koji su išli od vrha prevoja pa sve do mjesta gdje je vozilo sletjelo.

Po putu je bio prosut tovar koji je vozio, paprika i paradajz.

"Iako je vozilo gorjelo, mi smo odmah pogledali u kabinu, ali nismo uspjeli primijetiti nikoga, jer je vozač, kako smo kasnije saznali, pao na pod kod papučica za nožnu komandu i tu ostao, a onda smo nastavili da ga tražimo oko vozila i oko puta, nadajući se da je ranije iskočio, ali ga nije bilo", rekao nam jedan očevidac iz Trebinja.

Kaže da je lice mjesta napustio kada su došli policija i vatrogasci, koje su odmah pozvali kada su primijetili saobraćajnu nesreću, što su učinili i još neki očevici, jer nisu željeli stvarati gužvu, kako bi nadležne službe mogle lakše manevrisati.

U pomoć ljubinjskim vatrogascima su stigli i vatrogasci iz Stoca i svi zajedno su vodenim pumpama i pumpama s pjenom uspjeli ugasiti požar tek za jedan sat.

Tek nakon toga je izvučeno i ugljenisano tijelo vozača koje je pronađeno u kabini.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, čiji je tužilac, zajedno sa pripadnicima policije, okončao uviđaj juče u prijepodnevnim časovima, saopšteno je da je urađen spoljni pregled leša, ali da nije data naredba obdukcije tijela, iako je ono, kako nezvanično saznajemo, izgorjelo do neprepoznatljivosti.

"Tužilac nije dao naredbu za obdukciju tijela, ali je naređeno da se izvrši vanredni tehnički pregled vozila", saopšteno je u Tužilaštvu.

Ono što se još zna jeste da se u Trebinju očekuje i dolazak Dušinovićevog sina, koji takođe može zatražiti obdukciju.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zile

24.10.2018 19:05

zalosno za vozaca a tuzilac glupan kako može narediti vanredni tehnicki pregled ako je kamion gorio i slupan

ODGOVORITE
Name

ZALOSNO

24.10.2018 20:27

ZALOSNO JE STO VOZE TAKO STARI LJUDI KAMIONE I AUTOBUSE. TO JE TAKO VIDLJIVO NA PUTEVIMA, AUTOBUSE VOZE VECINOM STARI I BOLESNI LJUDI. JA STALNO NA TO UPOZORAVAM JER SAM U TOM POSLU I SVE VIDIM.

ODGOVORITE
Name

Semberac

24.10.2018 23:37

Kad je država naopako ništa nije čudno.