Кад ће у пензију, не зна, али зна шта ће тада радити!

Роџер Федерер планира да по завршетку каријере у олдтајмер аутобусу пропутује Европу, након што пронађе прави дом за своју породицу.

Тенис 25.10.2018 | 17:30
Кад ће у пензију, не зна, али зна шта ће тада радити!
Када ће Роџер Федерер отићи у пензију? Одговор на то питање, за сада, можда, не зна ни он.

Али веома добро зна шта ће радити након што заврши тениску каријеру.

Федерер је открио да сигурно неће седети уваљен у неку удобну гарнитуру.

"Након завршетка каријере нећу проводити време седећи", рекао је 37-годишњи играч.

Открио је да ће путовати, и то баш много.

"Недавно сам купио аутобус из 60-тих година прошлог века. Радујем се што ћу с њим путовати. Европа је мала и све је лако доступно. Путовања никада нису била лакша. План ми је да посетим све земље и градове где сам наступао као тенисер, али скроз опуштено, без притиска и да се одмарам, јер ми је то потребно", отркио је Федерер за швајцарски дневник НЗЗ.

Он са нестрпљењем чека да оконча живот на точковима, који има као професионални тенисер и да ужива са породицом.

"Тренутно на једном месту боравим најдуже три, четири недеље. Радујем се што ћу кад завршим каријеру проводити више времена са породицом, и то код куће. Пре две године, када сам направио најдужу паузу у каријери, осетио сам то како је бити уз породицу на дуже и било је дивно".

Иако не спори да је кућа тамо где је породица, каже да ће по одласку у пензију са супругом Мирком и четворо деце морати да пронађе праву "базу", њихов дом.

"Код куће се осећате где год да сте са породицом, и мој дом је тренутно тамо где се моја деца осећају најудобније. Када смо заједно, све је одлично. Постоје места где се осећамо боље, а на врху те листе је Базел. И деца воле Швајцарску, било да је то планина и Волеро", открио је Федерер.

Рекордер са 20 освојених гренд слем пехара "скућио" се на неколико места током професионалне каријере која траје већ пуне две деценије.

"Живео сам на многим местима - у Екублану, Бјену, у Дубаију имам стан већ 15 година, али га ни сада не могу назвати кућом. То је моја база за тренинге када је у Швајцарској хладно. Осећам се добро там, али то није мој дом", поручио је Федерер, који је и недавно у Волеру, у близини Циришког језера, купио вилу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар