Kad će u penziju, ne zna, ali zna šta će tada raditi!

Rodžer Federer planira da po završetku karijere u oldtajmer autobusu proputuje Evropu, nakon što pronađe pravi dom za svoju porodicu.

Tenis 25.10.2018 | 17:30
Kad će u penziju, ne zna, ali zna šta će tada raditi!
Kada će Rodžer Federer otići u penziju? Odgovor na to pitanje, za sada, možda, ne zna ni on.

Ali veoma dobro zna šta će raditi nakon što završi tenisku karijeru.

Federer je otkrio da sigurno neće sedeti uvaljen u neku udobnu garnituru.

"Nakon završetka karijere neću provoditi vreme sedeći", rekao je 37-godišnji igrač.

Otkrio je da će putovati, i to baš mnogo.

"Nedavno sam kupio autobus iz 60-tih godina prošlog veka. Radujem se što ću s njim putovati. Evropa je mala i sve je lako dostupno. Putovanja nikada nisu bila lakša. Plan mi je da posetim sve zemlje i gradove gde sam nastupao kao teniser, ali skroz opušteno, bez pritiska i da se odmaram, jer mi je to potrebno", otrkio je Federer za švajcarski dnevnik NZZ.

On sa nestrpljenjem čeka da okonča život na točkovima, koji ima kao profesionalni teniser i da uživa sa porodicom.

"Trenutno na jednom mestu boravim najduže tri, četiri nedelje. Radujem se što ću kad završim karijeru provoditi više vremena sa porodicom, i to kod kuće. Pre dve godine, kada sam napravio najdužu pauzu u karijeri, osetio sam to kako je biti uz porodicu na duže i bilo je divno".

Iako ne spori da je kuća tamo gde je porodica, kaže da će po odlasku u penziju sa suprugom Mirkom i četvoro dece morati da pronađe pravu "bazu", njihov dom.

"Kod kuće se osećate gde god da ste sa porodicom, i moj dom je trenutno tamo gde se moja deca osećaju najudobnije. Kada smo zajedno, sve je odlično. Postoje mesta gde se osećamo bolje, a na vrhu te liste je Bazel. I deca vole Švajcarsku, bilo da je to planina i Volero", otkrio je Federer.

Rekorder sa 20 osvojenih grend slem pehara "skućio" se na nekoliko mesta tokom profesionalne karijere koja traje već pune dve decenije.

"Živeo sam na mnogim mestima - u Ekublanu, Bjenu, u Dubaiju imam stan već 15 godina, ali ga ni sada ne mogu nazvati kućom. To je moja baza za treninge kada je u Švajcarskoj hladno. Osećam se dobro tam, ali to nije moj dom", poručio je Federer, koji je i nedavno u Voleru, u blizini Ciriškog jezera, kupio vilu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar