И даље напето на прелазу Маљевац

На Граничном прелазу Велика Кладуша - Маљевац дошло је до новог нагуравања полиције и миграната усљед чега је повријеђено неколико особа, међу којима има и жена.

Босна и Херцеговина 24.10.2018 | 13:39
И даље напето на прелазу Маљевац
Како је објавила агенција Анадолија, возилом хитне помоћи одвезени су повријеђени мигранти у Дом здравља у Великој Кладуши. Ситуација у подручју око граничног прелаза између БиХ и Хрватске је напета. Мигранти не одустају од настојања да пређу у сусједну Хрватску, док се полиција труди да их у тој намјери онемогући.

На хрватској граници подиже се ограда, јавља Аваз.ба. У међуграничном појасу Гранична полиција БиХ ограничава кретање.

Повријеђеним мигрантима медицинску помоћ пружили су и припадници организације "Љекари без границе", јавио је Аваз.ба.

И даље су сви на мосту који је граница између БиХ и Хрватске. Испред миграната је прво кордон бх. полиције, а неколико метара од њих и хрватска полиција.

Број миграната се постепено повећава, јер им се придружују нове групе, које долазе из различитих прихватних центара.

На границу БиХ и Хрватске стигао је хеликоптер МУП-а Хрватске са специјалицима.

Мигранти се покушавају илегално пребацити у Хрватску, пише Индеx.хр.

Из Граничне полиције БиХ је саопштено да је група од око 250 миграната који су преноћили у близини граничне линије БиХ и Хрватске успјела око 10 сати помјерити ближе Међународном граничном пријелазу Велика Кладуша/Маљевац.

“Током њиховог продора према прелазу полицијски службеници Граничне полиције БиХ нису употребљавали силу, а заједно с колегама из Министарства унутарњих послова Републике Хрватске спријечили су долазак миграната на прелаз који је на подручју Хрватске”, саопштено је из Граничне полиције.

Они су навели да нема повријеђених миграната, нити службеника Граничне полиције БиХ.

“У складу с могућностима Гранична полиција БиХ повећала је број службеника који су с мигрантима испред прелаза. Дио миграната сјео је на мост због чега је до даљњег онемогућем промет преко МГП Велика Кладуша/Маљевац”, саопштено је.



Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цудо

24.10.2018 12:09

Какосу мигранти усли у БиХ , слободно без икаквих препрека тако их треба пустити нека иду где хоце а не задрзавати их код нас.Коме се то БиХ додворава??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган.

24.10.2018 12:59

Па дали мислис да це их Хрвати пустит да удју у Хрватску. Наси и уколико их пусте хрвати це их вратит назад. и неце им дати уци. А то сто смо их ми пустили да удју у босну да би неко узео паре. то је вец нас проблем, као и увијек....

Name

Хрватска је пролазна станица

24.10.2018 12:29

Зашто Хрватска не пропусти људе да иду даље? Ови мигранти не желе остати ни у Хрватској, зар им није јасно? Они су чланица ЕУ, имају сугурно више и памети и потпоре, а и обавезу за рјешавање ове кризе. БиХ је и немоћна и неспособна да се с овим бори, требају "одговорни" преузети рјешавање овог проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били...

24.10.2018 12:37

Пустио их Додиков брат по бабиној лији Вуциц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

24.10.2018 13:04

Ја бих ове мигранте пустио на запад посто су ови са запада кумовали њиховој несреци нека их и хране. Нису они у својој земљи напали Европу и Америку него обрнуто.