Гријешите ако стављате тоалет папир на WЦ шољу у јавним тоалетима

Иако многи људи имају навику да простор за седење на WЦ шољама у јавним тоалетима прекривају тоалет папиром, то је изузетно лоша навика из разлога што се на тај начин само стварају предуслови за ширење бактерија, пише "Евоке".

Здравље 24.10.2018 | 11:52
Гријешите ако стављате тоалет папир на WЦ шољу у јавним тоалетима
Ако спадате у ред оних људи који се плаше бактерија при сваком уласку у јавни тоалет, сигурно тоалетним папиром прекривате површину WЦ шоље на коју треба да седнете.

Ако то учините, вероватно ћете да се изложите већој количини бактерија него што бисте то учинили ако бисте сели на WЦ шољу. Наравно, предуслов је да WЦ шоља нема видљивих флека на себи.

Разлог је тај што је простор за седење на WЦ шољи дизајниран на тај начин да је врло тешко да бактерије доспеју до вас, али папирне ролне су савршена зона за накупљање микроба, пише поменути магазин.

Иначе, није хигијенски имати мекане материјале у близини WЦ шоље, јер се бактерије управо сакупљају на таквим материјалима и њиховом употребом лако долазе у ваздух.

Дакле, трудите се да се решите лоших навика и покушајте да пронађете алтернативу.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Деба

25.10.2018 12:34

А ко јос врси нузду по wц сољама, поред оволиких паркова и зеленила? Има ли иста љепсе ухватити се за грану дрвета десном руком па цуцнути и обавити домацински обред? Е сад це они који су досли са села знати о цему прицам и поцеце да се згразавају и нападати на мој коментар!

ОДГОВОРИТЕ