"Мамић на службеном путу!"

Здравко Мамић, бивши извршни директор загребачког Динама рекао је да није бјегунац од закона, јер га је пресуда затекла на службеном путу у Босни и Херцеговини.

Фудбал 25.10.2018 | 20:00
"Мамић на службеном путу!"
"Строго формално правно, ја нисам бјегунац, затекао сам се. До тренутка изрицања пресуде ја сам био у БиХ. То што сам остао, то може сад звати како ко хоће", рекао је Мамић за Н1.

Тврди да му је подметнуто од људи који су хтели да дођу на његово мјесто, те да је цијели живот пословао поштено, додавши да га нико не терети за штету у државном прорачуну.

"Ја сам за хрватску државу отишао у Европу и отео и донио 500 милиона еура. Тих 500 милиона еура је сад у Хрватској. Сад они троше тај новац који сам донио. Замислите ситуацију, отишао на тржиште Европе и донио 500 милиона еура, а онда ти лопови унутар сустава краду и санирају Уљаник и хрватске банке", нагласио је Мамић.

Он је потврдио да је био симпатизер ХДЗ-а, али каже да никад се није бавио политиком и био члан једне странке.

Појаснио је и да новац од трансфера хрватског фудбалера Луке Модрића добио темељем грађанског уговора.

"Био сам инвеститор у младе играче и има сам приватни грађански уговор са Модрићем, а Модрић је имао уговор са клубом. Модрић кад је отишао добио је свој новац, а онда је свој новац подјелио са мном темељем грађанског уговора. Тих 58 миллиона куна изнио сам преко играча. Ја тврдим да или смо сви супочинитељи или није нико", категоричан је Мамић.

Каже да не жели ићи то доказивати пред хрватским судом, јер тужилаштво ради по нотама бивших служби.

Упитан какав би ово био свијет кад би сви из личног угла коментарисали пресуде, Мамић тврди да је он за то да се проводи закон.

"Никад у животу нисам добио ни опомену. Ово је политички прогон. Ово је једна мафија у тужитељтву и судству, која је направила једну политичку пресуду и раде по диктату политике", истакао је.

Мамић каже да иако је његова имовина блокирана, он добро живи у Међугорју.

"Имам довољно за храну и да чак будем и хуман. Купио сам стан једном дечку у колицима у Међугорју, прије три мјесеца, Никад то нисам рекао, али ви ме вучете за језик", казао је Мамић.
Коментарисао је и своје конфликте са медијима, казавши да не мисли да је то нормалан начин комуникације, али да су ти новинари заслужили да их нападне јер су лагали о њему, пренио је "Глас Српске".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар