Потписано! Данас Алонсо, сутра Ридигер, а онда - Азар!

Челсијев план се остварује.  Алонсо и Челси - веза на дуге стазе.  Репрезентативац Шпаније продужио је уговор са "плавцима" до лета 2023. године.

Фудбал 25.10.2018 | 18:00
Потписано! Данас Алонсо, сутра Ридигер, а онда - Азар!
Маркос Алонсо (27), леви бек са израженим офанзивним карактеристикама, од доласка из Фиорентине 2016. године постао је један од кључних играча Челсија и заслужио је да добије уговор са бољим финансијским условима.

"Срећан сам што ћу дужи период остати у Челсију, једном од најбољих клубова на свету. Иза нас су две сјајне сезоне и надам се да ће бити још успеха", рекао је Алонсо за клупски сајт.

У Премијер лиги је до сада постигао 14 голова, што је одличан учинак за играча на тој позицији, уз седам асистенција на 64 утакмице. Допринео је освајању Премијер лиге 2017. и ФА купа ове године.

Претходно је играо за Реал Мадрид, Болтон и Сандерленд, а од ове јесени је "А" репрезентативац Шпаније, за коју је забележио три наступа.

Одличан почетак нове сезоне унео је мир и добро расположење на Стамфорд Бриџ. Ера Мауриција Сарија почела је много боље него што се очекивало, због чега су руководећи кадрови у клубу почели експресно да раде на стварању још јачег темеља за будућност.

Управо из тог разлога клуб је с великим задовољством објавио да је параф на нови, петогодишњи уговор ставио Маркос Алонсо. Момак који је лета 2016. године стигао из Фјорентине за нешто више од 22.500.000 евра брзо је задужио своје место крај леве аут-линије, одакле готово и да се не помера. Један од симбола Челсијевог овосезонског препорода, због чега наставак сарадње представља логичан закључак ове приче. Алонсо је ове сезоне на једанаест утакмица убележио гол и четири асистенције и један је од најбољих играча Челсија. Алонсо је код Антонија Контеа врло добро одговорио позиву на месту офанзивнијег бека, али је код Мауриција Сарија пребачен на позицију класичног левог бека, што му није умањило учинак на терену. Откако је стигао на Стамфорд Бриџ био је учесник у двадесет и два гола Плаваца - петнаест као стрелац, седам пута као асистент.

Мада финансијски детаљи новог уговора нису објављени, незванично се помиње да ће Шпанац добити значајну повишицу у односу на досадашњих 102.000 евра, колико је на седмичном нивоу зарађивао без бонуса. 

„Јако сам срећан што ћу остати овде и у будућности. Трудићу се да помогнем Челсију да остане један од најбољих тимова света. Провео сам прелепе две сезоне и радујем се свему што долази“, поручио је Алонсопо потписивању уговора.

Алонсов нови уговор требало би да буде само почетак великог низа потписа који би требало да учини Челси стабилним у наредним годинама. Наиме, с Острва је одјекнуло јако да клупски директори спремају нови уговор и за Антонија Ридигера као награду за одличан почетак под командом Мауриција Сарија.

Ридигер још има три године старог уговора, по којем добија око 115.000 евра седмично, међутим шушка се да су преговори с његовим агентима већ почели и да му клуб нуди повишицу на великих 150.000 евра недељно!

Немачки репрезентативац је за кратко време израстао у стабилног штопера и први Саријев избор уз Давида Луиза и тако заслужио звање једног од најбољих дефанзиваца Премијер лиге и Европе. Зато нико у клубу нема дилему око тога да ли Ридигер треба да добије нови уговор или не. Само је питање – да ли ће Немац пристати на суму која му се нуди.

Све ово што се на Бриџу дешава ових дана требало би да буде увод у оно што се у Западном Лондону чека јако дуго - потпис Едена Азара! После великог кикса у преговорима са Тибом Куртоом, који је летос отишао у мадридски Реал, у Челсију желе да избегну све ситуације које би могле да доведу до лаких трансфера понајбољих играча. Зато је Алонсо везан, а Ридигер ће тек бити, док је прва мета и даље Азар.

Белгијанац месецима уназад жонглира негде између одласка и останка. Његове последње изјаве, у којима тврди да може да види себе како завршава каријеру у Челсију, само су напумпале веру руководиоцима да би нови уговор могао да буде потписан јако брзо. Алонсо и Ридигер, заправо, требало би да послуже као својеврстан мамац за Азара, кога Челси жели да учини најплаћенијим играчем у клупској, али и историји Премијер лиге. 

С обзиром да у Западном Лондону дувају повољни ветрови, не би било чудо ако бисмо Азара видели с новим уговором и потпуно другачијом платом...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар