Potpisano! Danas Alonso, sutra Ridiger, a onda - Azar!

Čelsijev plan se ostvaruje.  Alonso i Čelsi - veza na duge staze.  Reprezentativac Španije produžio je ugovor sa "plavcima" do leta 2023. godine.

Fudbal 25.10.2018 | 18:00
Potpisano! Danas Alonso, sutra Ridiger, a onda - Azar!
Markos Alonso (27), levi bek sa izraženim ofanzivnim karakteristikama, od dolaska iz Fiorentine 2016. godine postao je jedan od ključnih igrača Čelsija i zaslužio je da dobije ugovor sa boljim finansijskim uslovima.

"Srećan sam što ću duži period ostati u Čelsiju, jednom od najboljih klubova na svetu. Iza nas su dve sjajne sezone i nadam se da će biti još uspeha", rekao je Alonso za klupski sajt.

U Premijer ligi je do sada postigao 14 golova, što je odličan učinak za igrača na toj poziciji, uz sedam asistencija na 64 utakmice. Doprineo je osvajanju Premijer lige 2017. i FA kupa ove godine.

Prethodno je igrao za Real Madrid, Bolton i Sanderlend, a od ove jeseni je "A" reprezentativac Španije, za koju je zabeležio tri nastupa.

Odličan početak nove sezone uneo je mir i dobro raspoloženje na Stamford Bridž. Era Mauricija Sarija počela je mnogo bolje nego što se očekivalo, zbog čega su rukovodeći kadrovi u klubu počeli ekspresno da rade na stvaranju još jačeg temelja za budućnost.

Upravo iz tog razloga klub je s velikim zadovoljstvom objavio da je paraf na novi, petogodišnji ugovor stavio Markos Alonso. Momak koji je leta 2016. godine stigao iz Fjorentine za nešto više od 22.500.000 evra brzo je zadužio svoje mesto kraj leve aut-linije, odakle gotovo i da se ne pomera. Jedan od simbola Čelsijevog ovosezonskog preporoda, zbog čega nastavak saradnje predstavlja logičan zaključak ove priče. Alonso je ove sezone na jedanaest utakmica ubeležio gol i četiri asistencije i jedan je od najboljih igrača Čelsija. Alonso je kod Antonija Kontea vrlo dobro odgovorio pozivu na mestu ofanzivnijeg beka, ali je kod Mauricija Sarija prebačen na poziciju klasičnog levog beka, što mu nije umanjilo učinak na terenu. Otkako je stigao na Stamford Bridž bio je učesnik u dvadeset i dva gola Plavaca - petnaest kao strelac, sedam puta kao asistent.

Mada finansijski detalji novog ugovora nisu objavljeni, nezvanično se pominje da će Španac dobiti značajnu povišicu u odnosu na dosadašnjih 102.000 evra, koliko je na sedmičnom nivou zarađivao bez bonusa. 

„Jako sam srećan što ću ostati ovde i u budućnosti. Trudiću se da pomognem Čelsiju da ostane jedan od najboljih timova sveta. Proveo sam prelepe dve sezone i radujem se svemu što dolazi“, poručio je Alonsopo potpisivanju ugovora.

Alonsov novi ugovor trebalo bi da bude samo početak velikog niza potpisa koji bi trebalo da učini Čelsi stabilnim u narednim godinama. Naime, s Ostrva je odjeknulo jako da klupski direktori spremaju novi ugovor i za Antonija Ridigera kao nagradu za odličan početak pod komandom Mauricija Sarija.

Ridiger još ima tri godine starog ugovora, po kojem dobija oko 115.000 evra sedmično, međutim šuška se da su pregovori s njegovim agentima već počeli i da mu klub nudi povišicu na velikih 150.000 evra nedeljno!

Nemački reprezentativac je za kratko vreme izrastao u stabilnog štopera i prvi Sarijev izbor uz Davida Luiza i tako zaslužio zvanje jednog od najboljih defanzivaca Premijer lige i Evrope. Zato niko u klubu nema dilemu oko toga da li Ridiger treba da dobije novi ugovor ili ne. Samo je pitanje – da li će Nemac pristati na sumu koja mu se nudi.

Sve ovo što se na Bridžu dešava ovih dana trebalo bi da bude uvod u ono što se u Zapadnom Londonu čeka jako dugo - potpis Edena Azara! Posle velikog kiksa u pregovorima sa Tibom Kurtoom, koji je letos otišao u madridski Real, u Čelsiju žele da izbegnu sve situacije koje bi mogle da dovedu do lakih transfera ponajboljih igrača. Zato je Alonso vezan, a Ridiger će tek biti, dok je prva meta i dalje Azar.

Belgijanac mesecima unazad žonglira negde između odlaska i ostanka. Njegove poslednje izjave, u kojima tvrdi da može da vidi sebe kako završava karijeru u Čelsiju, samo su napumpale veru rukovodiocima da bi novi ugovor mogao da bude potpisan jako brzo. Alonso i Ridiger, zapravo, trebalo bi da posluže kao svojevrstan mamac za Azara, koga Čelsi želi da učini najplaćenijim igračem u klupskoj, ali i istoriji Premijer lige. 

S obzirom da u Zapadnom Londonu duvaju povoljni vetrovi, ne bi bilo čudo ako bismo Azara videli s novim ugovorom i potpuno drugačijom platom...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar