Црно-бијели играју у Земуну, за четвртфинале Купа!

Екипа Партизана од 14 часова састаје се са Земуном у осмини финала Купа Србије.  По обичну победу у необичним околностима. . .  Партизан гост Земуна, са идејом да се пласира у четвртфинале Купа Србије (14. 00, ТВ Аренаспорт 1).

Фудбал 24.10.2018 | 11:00
Црно-бијели играју у Земуну, за четвртфинале Купа!
Црно-бели су у недељу ремизирали са суботичким Спартаком (0:0) и сада имају чак девет бодова мање од лидера Црвене звезде на табели Суперлиге. 

Тренер Партизана Зоран Мирковић казао је пред меч на расположење у екипи није на најбољем нивоу. 

"Играмо против добре екипе у не баш добром моменту за нас. Имали смо 'фалш' корак у Кули, очекивали победу, али нисмо је остварили и расположење нам није на највишем нивоу. Ипак, чека нас Куп где нема поправке и потребна је максимална концентрација", рекао је Мирковић пред овај меч. 

Због операције носа Александар Шћекић није у конкуренцији за меч у Земуну, док се Рикардо Гомеш пожалио на повреду препона. 

Мирковић је признао да црно-бели имају проблем са ефикасношћу. 

"У првом полувремену смо тешко правили шансе, док смо у наставку направили доста акција, али када односом не заслужиш неке ствари не можеш да очекујеш срећу. Имамо проблем са реализацијом и головима, али као и у другим сегментима то је посао целе екипе. Шансе морају да се припреме и реализују, а генерално нисмо тим који тражи 'дубину' и без тога противницима је лакше да нас неутралишу. Радимо на томе".

Према његовим речима могуће да је дошло до одређених промена у главама играча и да морају да се изборе са притиском. 

"Ми смо део Партизана, великог клуба, са великим притиском и мора са њим да се носи. Ко то не може брзо ћемо се разићи сви и то је реалност". 

Мирковић додаје да му није пријатно када погледа стање на табели и да сада Партизан нема места калкулацијама. 

"Ситуација није пријатна, чак је лошија него пре два месеца што се тиче бодовне разлике. Не можемо да калкулишемо кад смо у минусу, већ само да играмо максимално. За шта ће то бити довољно и за коју позицију, видећемо. Неке стваре не зависи од нас, морамо себе да гледамо", закључио је Мирковић. 

У нормалним околностима дилема би била “колико”, а у ванредним намеће се “да ли”. Доста тога не штима у и око Партизана да би црно-бели могли руку у ватру да ставе како ће елиминисати Земун у осмини финала и направити други корак ка планираној одбрани пехара Купа Србије.

Тим из Хумске 1 не игра како у складу с надимом “Парни ваљак”. Мучи се. Признао је и тренер Зоран Мирковић да кубури са реализацијом. И да је само то проблем, можда би се дао решити, међутим, међусобни окршаји у прошлој и на почетку ове сезоне указују да браниоца трофеја у Горњој вароши (14.00, ТВ Аренаспорт) чека изузетно деликатан задатак. Земун је у фебруарском сусрету на Топчидерском брду одолео (1:1), а у два првенствена на свом стадиону био и те како конкурентан (пре  364 дана чувао 1:1 све до четири минута пре краја, а у августу поражен егзекуцијом Данила Пантића са 20-ак метара).

Отуда је разумљив опрез популарног Бате и речи којима хвали наредног противника.

“Земун је добра екипа, а после нашег издања у недељу (против Спартака) биће нам још теже. Није то исти тим у односу на онај који је играо са нама у августу. Види и домаћин шансу да се бори за трофеј. Појавили су се нови играчи. Шпиц Мркаић, висок момак, зна доста фудбала, није пријатно кад испред себе имате човека од 1,90. Брз је Земун по боковима, чврст на средини, појављује се и Трајковић који је био у Партизану, искусан играч, ту је и Живковић као леви бек. Има доста новина, плус, тренер Милош Крушчић. Кад смо их извукли на жребу, а то је било пре гостовања Спартаку, рекао сам да нас чека тешка утакмица. Остајем при том ставу”, предочио је Зоран Мирковић, који би вероватно од изабраника пожелео “нормалну” победу, лишену стреса и страха за исход у завршници меча.

Партизанов стратег опет не може да рачуна на најјачи тим. Извесно је да неће играти Александар Шћекић(поломио нос у Кули), ровит је нападач Рикардо Гомеш (жали се на бол у пределу препона), а од раније су одустни Зоран Тошић и Златан Шеховић. То значи да би у нападу требало да дејствује Немања Николић (баш као и у лигашком дуелу са Земунцима), док би у везном реду, после дуго времена могао да се појави Милан Смиљанић. Ако, пак, нешто радује стратега црно-белих је што у необичним околностима може да се, као и увек досад, ослони на Владимира Стојковића, буде ли стани-пани, јер голман пенале скида као крушке.

“Што се тиче пенала, ако може без њих. Мада, Стојке је у форми, то смо видели”, смешка се Мирковић.

Његов колега на клупи Земуна, Милош Крушчић ће извести тим без повређених Филипа Кукуличића, СтефанаЖивковића и Славка Лукића, али и да су сви у строју опет би улогу фаворита препустио гостима.

“Партизан је увек Партизан. Онај ко прети таквој величини никад није добро прошао. Куп је специфично такмичење, изненађења су могућа. И Звезди смо парирали до последњег тренутка, ова екипа показала је да може сваком ривалу да се супротстави. Уколико дође до пенала, шансе су пола-пола”, оценио је МИлош Крушчић, чија екипа је у серији од три пораза.

Пројектовани састави

ЗЕМУН – ПАРТИЗАН, 14.00 (ТВ Аренаспорт 1)

Земун
Градски стадион
Судија: Момчило Марковић

ЗЕМУН: Милошевић - Милутиновић, Цветковић, Трајковић, Живковић -  Сомаеб, Луковић - Стојковић, Вукадиновић, Савић - Мркаић. Тренер: Милош Крушчић.

ПАРТИЗАН: Стојковић - Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић - Здјелар, Смиљанић - Закарић, Јанковић, Пантић - Николић. Тренер: Зоран Мирковић.

Осмина финала, 24. октобар:

14.00 Земун – Партизан
14.00 Будућност Добановци – Раднички Ниш
14.00 Спартак – Мачва
16.00 Војводина – Синђелић
17.00 Чукарички – Младост
17.00 Борац – Напредак

Накнадни термин:

Црвена звезда – ТСЦ Бачка Топола

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар