Crno-bijeli igraju u Zemunu, za četvrtfinale Kupa!

Ekipa Partizana od 14 časova sastaje se sa Zemunom u osmini finala Kupa Srbije.  Po običnu pobedu u neobičnim okolnostima. . .  Partizan gost Zemuna, sa idejom da se plasira u četvrtfinale Kupa Srbije (14. 00, TV Arenasport 1).

Fudbal 24.10.2018 | 11:00
Crno-bijeli igraju u Zemunu, za četvrtfinale Kupa!
Crno-beli su u nedelju remizirali sa subotičkim Spartakom (0:0) i sada imaju čak devet bodova manje od lidera Crvene zvezde na tabeli Superlige. 

Trener Partizana Zoran Mirković kazao je pred meč na raspoloženje u ekipi nije na najboljem nivou. 

"Igramo protiv dobre ekipe u ne baš dobrom momentu za nas. Imali smo 'falš' korak u Kuli, očekivali pobedu, ali nismo je ostvarili i raspoloženje nam nije na najvišem nivou. Ipak, čeka nas Kup gde nema popravke i potrebna je maksimalna koncentracija", rekao je Mirković pred ovaj meč. 

Zbog operacije nosa Aleksandar Šćekić nije u konkurenciji za meč u Zemunu, dok se Rikardo Gomeš požalio na povredu prepona. 

Mirković je priznao da crno-beli imaju problem sa efikasnošću. 

"U prvom poluvremenu smo teško pravili šanse, dok smo u nastavku napravili dosta akcija, ali kada odnosom ne zaslužiš neke stvari ne možeš da očekuješ sreću. Imamo problem sa realizacijom i golovima, ali kao i u drugim segmentima to je posao cele ekipe. Šanse moraju da se pripreme i realizuju, a generalno nismo tim koji traži 'dubinu' i bez toga protivnicima je lakše da nas neutrališu. Radimo na tome".

Prema njegovim rečima moguće da je došlo do određenih promena u glavama igrača i da moraju da se izbore sa pritiskom. 

"Mi smo deo Partizana, velikog kluba, sa velikim pritiskom i mora sa njim da se nosi. Ko to ne može brzo ćemo se razići svi i to je realnost". 

Mirković dodaje da mu nije prijatno kada pogleda stanje na tabeli i da sada Partizan nema mesta kalkulacijama. 

"Situacija nije prijatna, čak je lošija nego pre dva meseca što se tiče bodovne razlike. Ne možemo da kalkulišemo kad smo u minusu, već samo da igramo maksimalno. Za šta će to biti dovoljno i za koju poziciju, videćemo. Neke stvare ne zavisi od nas, moramo sebe da gledamo", zaključio je Mirković. 

U normalnim okolnostima dilema bi bila “koliko”, a u vanrednim nameće se “da li”. Dosta toga ne štima u i oko Partizana da bi crno-beli mogli ruku u vatru da stave kako će eliminisati Zemun u osmini finala i napraviti drugi korak ka planiranoj odbrani pehara Kupa Srbije.

Tim iz Humske 1 ne igra kako u skladu s nadimom “Parni valjak”. Muči se. Priznao je i trener Zoran Mirković da kuburi sa realizacijom. I da je samo to problem, možda bi se dao rešiti, međutim, međusobni okršaji u prošloj i na početku ove sezone ukazuju da branioca trofeja u Gornjoj varoši (14.00, TV Arenasport) čeka izuzetno delikatan zadatak. Zemun je u februarskom susretu na Topčiderskom brdu odoleo (1:1), a u dva prvenstvena na svom stadionu bio i te kako konkurentan (pre  364 dana čuvao 1:1 sve do četiri minuta pre kraja, a u avgustu poražen egzekucijom Danila Pantića sa 20-ak metara).

Otuda je razumljiv oprez popularnog Bate i reči kojima hvali narednog protivnika.

“Zemun je dobra ekipa, a posle našeg izdanja u nedelju (protiv Spartaka) biće nam još teže. Nije to isti tim u odnosu na onaj koji je igrao sa nama u avgustu. Vidi i domaćin šansu da se bori za trofej. Pojavili su se novi igrači. Špic Mrkaić, visok momak, zna dosta fudbala, nije prijatno kad ispred sebe imate čoveka od 1,90. Brz je Zemun po bokovima, čvrst na sredini, pojavljuje se i Trajković koji je bio u Partizanu, iskusan igrač, tu je i Živković kao levi bek. Ima dosta novina, plus, trener Miloš Kruščić. Kad smo ih izvukli na žrebu, a to je bilo pre gostovanja Spartaku, rekao sam da nas čeka teška utakmica. Ostajem pri tom stavu”, predočio je Zoran Mirković, koji bi verovatno od izabranika poželeo “normalnu” pobedu, lišenu stresa i straha za ishod u završnici meča.

Partizanov strateg opet ne može da računa na najjači tim. Izvesno je da neće igrati Aleksandar Šćekić(polomio nos u Kuli), rovit je napadač Rikardo Gomeš (žali se na bol u predelu prepona), a od ranije su odustni Zoran Tošić i Zlatan Šehović. To znači da bi u napadu trebalo da dejstvuje Nemanja Nikolić (baš kao i u ligaškom duelu sa Zemuncima), dok bi u veznom redu, posle dugo vremena mogao da se pojavi Milan Smiljanić. Ako, pak, nešto raduje stratega crno-belih je što u neobičnim okolnostima može da se, kao i uvek dosad, osloni na Vladimira Stojkovića, bude li stani-pani, jer golman penale skida kao kruške.

“Što se tiče penala, ako može bez njih. Mada, Stojke je u formi, to smo videli”, smeška se Mirković.

Njegov kolega na klupi Zemuna, Miloš Kruščić će izvesti tim bez povređenih Filipa Kukuličića, StefanaŽivkovića i Slavka Lukića, ali i da su svi u stroju opet bi ulogu favorita prepustio gostima.

“Partizan je uvek Partizan. Onaj ko preti takvoj veličini nikad nije dobro prošao. Kup je specifično takmičenje, iznenađenja su moguća. I Zvezdi smo parirali do poslednjeg trenutka, ova ekipa pokazala je da može svakom rivalu da se suprotstavi. Ukoliko dođe do penala, šanse su pola-pola”, ocenio je MIloš Kruščić, čija ekipa je u seriji od tri poraza.

Projektovani sastavi

ZEMUN – PARTIZAN, 14.00 (TV Arenasport 1)

Zemun
Gradski stadion
Sudija: Momčilo Marković

ZEMUN: Milošević - Milutinović, Cvetković, Trajković, Živković -  Somaeb, Luković - Stojković, Vukadinović, Savić - Mrkaić. Trener: Miloš Kruščić.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar, Smiljanić - Zakarić, Janković, Pantić - Nikolić. Trener: Zoran Mirković.

Osmina finala, 24. oktobar:

14.00 Zemun – Partizan
14.00 Budućnost Dobanovci – Radnički Niš
14.00 Spartak – Mačva
16.00 Vojvodina – Sinđelić
17.00 Čukarički – Mladost
17.00 Borac – Napredak

Naknadni termin:

Crvena zvezda – TSC Bačka Topola

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar