Открили: Нападач направио грешку

Отац познате водитељке Маријане Мићић није био мета бомбашког напада на Вождовцу, а невин је страдао у рату криминалних кланова, највјероватније екипа из Црне Горе.

Србија 24.10.2018 | 09:29
Открили: Нападач направио грешку
Подсјетимо, Небојша Мићић је повријеђен када је његов аутомобил "голф 4" разнијет бомбом на даљинско управљање, прије тачно недјељу дана око 13 сати у Улици војводе Степе на Трошарини!

 Под возило је подметнуто око 200 грама експлозива, а паклена направа је активирана док је Небојша Мићић био за воланом.

Мићића, који је у тренутку напада ишао на посао у своју стаклорезачку радњу у Кумодражу, силина детонације избацила је из аутомобила, због чега је, највјероватније, и преживио. Након што су му саниране повреде бубне опне и десне руке, он је пуштен на кућно љечење.

Полицијски подаци указују да је нападач направио крупну грешку када је ријеч о идентитету онога кога је намјеравао да опомене или ликвидира. За сада је несумњиво да је дошло до грешке и да је права мета напада био локални мафијаш, за кога је бомба и постављена, преноси Блиц.

"Бомбаш, или због неискуства или из журбе експлозивну направу је ставио под Маријанин "голф", који се од мете напада разликује само по фелнама",  каже извор из истраге.

Истрага је показала да је ово окршај припадника два зараћена криминална клана. Подметање експлозива испод аутомобила препознатљив је "потпис" кланова из Црне Горе, па се истражује да ли је Мићић случајно прошао као жртва у рату кланова из ове земље.

Небојша Мићић и његова породица полако се опорављају од претрпљеног шока. Небојша свакодневно одлази на прегледе и превијања руке у Ургентни центар. И недјељу дана након бомбашког напада ова породица остала је при тврдњама да не зна ко је могао да постави аутомобил под њихов аутомобил.

"Небојша је вредан човек, који није умешан ни у какве криминалне радње. Реч је о поштеним људима. Небојша са сином држи стаклорезачку радњу на Вождовцу, са женом води миран живот у кући у Јајинцима",  рекао је комшија близак породици Мићић.

Подсјетимо, разнијети аутомобил Маријане Мићић посљедњих шест година возили су њен отац и брат.

У експлозији аутомобила Мићићеве лакше повреде задобио је и 15-годишњи Л. П., који се у том тренутку запутио у школу.

 Стајао је на мање од 15 метара од аутомобила када је одјекнула јака детонација. Како је дечак испричао својим комшијама, он је пао када је аутомобил одскочио од земље, а од страха је пречицом отрчао назад ка згради у којој живи са мајком.

Њега су комшије са огуљеном подлактицом и посјекотином испод ока одвезле у Ургентни центар. Осим уочљивих огреботина, Л. П. због јаке детонације није могао да чује на једно уво.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

које лупетање

24.10.2018 07:39

Цитат,,Маријанин аутомобил се разликује од аутомобила локалног мафијаша само фо фелмама......Па дај људи шта лупетате као толико је глуп онај који је поставио експлозив под аутомобил да није ни гледао таблице-па то може написати само неко ко је идиот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБ

24.10.2018 13:32

Читај пажљиво па ћеш видјети да пише да ... је био у журби или због непажње...На туђи ауто је непријатно и руку ставити а камоли се подвлачити и постављати бомбу.