Otkrili: Napadač napravio grešku

Otac poznate voditeljke Marijane Mićić nije bio meta bombaškog napada na Voždovcu, a nevin je stradao u ratu kriminalnih klanova, najvjerovatnije ekipa iz Crne Gore.

Srbija 24.10.2018 | 09:29
Otkrili: Napadač napravio grešku
Podsjetimo, Nebojša Mićić je povrijeđen kada je njegov automobil "golf 4" raznijet bombom na daljinsko upravljanje, prije tačno nedjelju dana oko 13 sati u Ulici vojvode Stepe na Trošarini!

 Pod vozilo je podmetnuto oko 200 grama eksploziva, a paklena naprava je aktivirana dok je Nebojša Mićić bio za volanom.

Mićića, koji je u trenutku napada išao na posao u svoju staklorezačku radnju u Kumodražu, silina detonacije izbacila je iz automobila, zbog čega je, najvjerovatnije, i preživio. Nakon što su mu sanirane povrede bubne opne i desne ruke, on je pušten na kućno lječenje.

Policijski podaci ukazuju da je napadač napravio krupnu grešku kada je riječ o identitetu onoga koga je namjeravao da opomene ili likvidira. Za sada je nesumnjivo da je došlo do greške i da je prava meta napada bio lokalni mafijaš, za koga je bomba i postavljena, prenosi Blic.

"Bombaš, ili zbog neiskustva ili iz žurbe eksplozivnu napravu je stavio pod Marijanin "golf", koji se od mete napada razlikuje samo po felnama",  kaže izvor iz istrage.

Istraga je pokazala da je ovo okršaj pripadnika dva zaraćena kriminalna klana. Podmetanje eksploziva ispod automobila prepoznatljiv je "potpis" klanova iz Crne Gore, pa se istražuje da li je Mićić slučajno prošao kao žrtva u ratu klanova iz ove zemlje.

Nebojša Mićić i njegova porodica polako se oporavljaju od pretrpljenog šoka. Nebojša svakodnevno odlazi na preglede i previjanja ruke u Urgentni centar. I nedjelju dana nakon bombaškog napada ova porodica ostala je pri tvrdnjama da ne zna ko je mogao da postavi automobil pod njihov automobil.

"Nebojša je vredan čovek, koji nije umešan ni u kakve kriminalne radnje. Reč je o poštenim ljudima. Nebojša sa sinom drži staklorezačku radnju na Voždovcu, sa ženom vodi miran život u kući u Jajincima",  rekao je komšija blizak porodici Mićić.

Podsjetimo, raznijeti automobil Marijane Mićić posljednjih šest godina vozili su njen otac i brat.

U eksploziji automobila Mićićeve lakše povrede zadobio je i 15-godišnji L. P., koji se u tom trenutku zaputio u školu.

 Stajao je na manje od 15 metara od automobila kada je odjeknula jaka detonacija. Kako je dečak ispričao svojim komšijama, on je pao kada je automobil odskočio od zemlje, a od straha je prečicom otrčao nazad ka zgradi u kojoj živi sa majkom.

Njega su komšije sa oguljenom podlakticom i posjekotinom ispod oka odvezle u Urgentni centar. Osim uočljivih ogrebotina, L. P. zbog jake detonacije nije mogao da čuje na jedno uvo.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

koje lupetanje

24.10.2018 07:39

Citat,,Marijanin automobil se razlikuje od automobila lokalnog mafijaša samo fo felmama......Pa daj ljudi šta lupetate kao toliko je glup onaj koji je postavio eksploziv pod automobil da nije ni gledao tablice-pa to može napisati samo neko ko je idiot.

ODGOVORITE
Name

AB

24.10.2018 13:32

Čitaj pažljivo pa ćeš vidjeti da piše da ... je bio u žurbi ili zbog nepažnje...Na tuđi auto je neprijatno i ruku staviti a kamoli se podvlačiti i postavljati bombu.