ЛШ: Јуве славио на Трафорду, Реал једва против Плзења!

Фудбалери Јувентуса, Реала, Манчестер ситија, Роме и Ајакса остварили су победе у трећем колу Лиге шампиона.  Јуве држао лекцију на Олд Трафорду, Реал се опет мучио! Узбудљиво је било у 3. колу Лиге шампиона. Дибала одлучио дерби у Манчестеру, Де Хеа бриљирао. . .  Чудне слике на Бернабеуу - Марсело у сузама, Реал једва спасавао минималац! Рома и Џеко стрељали Армију! Свака част Плзењу. . .  Немац је то! Оживи и кад мислиш да је готов! Хофенхајм и Лион ремијем (3:3) подсетили зашто је Лига шампиона најатрактивније такмичење на свету. Рутинска победа Манчестер Ситија. . .

Фудбал 23.10.2018 | 23:20
ЛШ: Јуве славио на Трафорду, Реал једва против Плзења!
Прве 3. кола Лиге шампиона донеле су нам доста узбуђења и пуно голова. На свих шест "пао" је барем по један, а последњи смо видели у Амстердаму, где је Ајакс у судијској надокнади победио Бенфику 1:0.

Нешто раније, у утакмици вечери, Хофенхајм је, такође у надокнади времена, стигао до 3:3 против Олимпик Лиона. Мучио се и Реал Мадрид, победивши код куће Викторију Плзен 2:1, Рома је била убедљива против ЦСКА 3:0, а истим резултатом је Манчестер сити победио у Харкову Шахтјор.

Дерби трећег кола игран је у Групи Х, на Олд Трафорду…

Не памти се када је Манчестер јунајтед имао толико инфериоран положај у односу на ривала као домаћин у Лиги шампиона. Јувентус је диктирао темпо, нападао, стварао шансе…

И победио 1:0!

Да није било Давида де Хее меч на Олд Трафорду био би решен још у првом полувремену. Ређале су се прилике, претили су Кристијано Роналдо, Дибала, Матуиди, али је Шпанац, као и много пута ове сезоне био несавладив.

Додуше, био је приморан да оде у гол по лопту у 11. минуту, али тада, заиста, није могао ништа да учини. Хуан Квадрадо и Крис Смолинг су били у дуелу на гол-аут линији, лопта се одбила на петерац, где је спреман био Пауло Дибала и левицом рутински погодио гол.

Док је Јуве притискао упркос вођству и с времена на време улазио у велике шансе, напад Манчестер јунајтеда био је немоћан. Све док Италијани нису одустали од нападачке игре и полако се повукли на своју половину, тим Жозеа Муриња није деловао опасно.

Овој констатацији сведочи и податак да је прву праву шансу, и то не из игре, већ на индивидуални квалитет Пола Погбе, Јунајтед створио у 75. минуту. Родриго Бентакур је почео да греши 20-ак минута пре краја, а један кикс фудбалера Јувентуса умало није искористио Француз. Тукао је са око 20 метара, али се испречила статива.

Покушавао је Манчестер, али деловао је исувише јалово.

Немања Матић био је у саставу домаћина, а утакмицу је судио и то врло добро Милорад Мажић.

Јувентус удавио Јунајтед као змија жабу! Ово је већ озбиљна разлика у класи. Театар снова се поклонио Роналду, а Дибала покварио представу.

Ово није победа на мишиће, ово је озбиљна разлика у класи.

Јувентус је као гост савладао Манчестер јунајтед насред Театра снова уз само један гол у раној фази утакмице, али оно што је Стара дама показала на једној од највећих фудбалских сцена у Европи може се подредити као сурова победа квалитета - 0:1 (0:1). 

Ако је потребно у кратким цртама описати оно што се десило на северу Енглеске, довољно је само написати - Јувентус је удавио Манчестер јунајтед као змија жабу. Заправо, Макс Алегри је тактички раскомадао Жозеа Муриња да му није оставио ни милиметар слободног простора за маневар. Јунајтед је на свом терену изгледао гроги, како дуго није био у једној европској утакмици. Јувентус је играо фудбал каквим само може да се поноси, мада је на крају могао лако и убедљивије да надигра гиганта од кога је остало само име... Све што је Жозе Мурињо покушао, било је узалуд. Јунајтед је био изгубљен.

Све је решено једним луцидним потезом Паула Дибале средином првог полувремена. Кристијано Роналдо се одлично понудио и добио употребљиву лопту од Родрига Бентанкура после доброг додавања Миралема Пјанића на десном боку. Послао је Роналдо опасан центаршут на који је налетео Хуан Квадрадо, али је после Де Хеине одбране натрчао Дибала и искористио лошу поставку Јунајтедове одбране и сигурном егзекуцијом практично решио утакмицу. 

Била је ово посебна утакмица за Кристијана. Први пут као играч Јувентуса стигао је у свој дом, тамо где је започео свој вртоглави фудбалски успон. Театар снова није заборавио оно што је Роналдо учинио током шест година у Манчестеру, али је Португалац умало срушио све навијачке снове ударцем којим је Де Хеунатерао да извуче и последњи атом снаге како би "скинуо" сигуран гол. Јувентус се није надигравао са Јунајтедом, већ се играо са Јунајтедом и то се видело од првог, до последњег минута. Ипак, само један гол на крају је раздвојио два тима. 

Немања Матић је на терену провео цео меч. 

Минималну победу остварио је и Ајакс, који је са нова три бода крунисао лепу игру против Бенфике - 1:0 (0:0). Ајакс је током целе утакмице био бољи такмац на терену, али је један погодак виђен буквално у заосталом времену. А стрелац – млади везиста Нусер Мазрауи! Био је то хитац који Одисеас Влаходимос није могао да одбрани ни за два живота, с обзиром да се лопта добро изодбијала на путу до мреже. Душан Тадић је одиграо свих 90 минута и поново био један од најбољих на терену. 

Корак по корак, уз аплаузе и по који звиждук је Карим Бензема напуштао терен Сантјага Бернабеуа. Није му се журило, полако, јер је Реал имао 2:1 против Викторије Плезен.

Било је потребно да се уштеди који минут, јер је "краљевски клуб" имао резултат који је чувао на клупи Ђулена Лопетегија. А, да ли је Реал заслужио победу, велико је питање. Управо су Бензема и Марсело били стрелци, а ситуацију је закомпликовао Патрик Хрошовски, који је искористио једну од бројних прилика Чеха. Да невоља по Лопетегија буде већа, повредио му се Марсело.

На крају хорски звиждуци за домаћина и аплаузи за госте.

Реал је слаб, овај Реал је по резултатима и голгетерској потентности један од најслабијих у клупској историји, али ипак не довољно слаб да би Викторија из Плзења остварила највећу победу у клупској историји! Па чак ни да би се шепурила бодом освијемим на Сантијаго Бернабеуу. Чешком шампиону свака част за поштену игру, није се забункерисао и "мучио" фудбал, међутим све то било је довољно само за частан пораз, други ове сезоне у Лиги шампиона: Реал Мадрид - Плзењ 2:1.

А да смо гледали чудне слике у Мадриду - гледали смо. То је само још један показатељ да подЛопетегијем ствари не функционишу добро. И тачка. Ту приче и дилеме више нема. Краљевски клуб славио је први пут од 22. септембра, али...

Мадриђани су успели да преко Карима Бенземе - прекинуо пост после скоро два месеца - стигну до предности у 11. минуту. Предност домаћина дуплирао је Марсело почетком другог дела, после јако лепе акције и асистенције Гарета Бејла, међутим, шампион Европе није преломио утакмицу. Плзењ више срећно него спретно долази до гола у 78. минуту преко Патрика Хрошовског, а онда настаје паника. 

Плзењ напада, Реал гледа да само што дуже задржи лопту. И озбиљна фрка када у 88. минуту после грубог старта једног играча гостију Марсело у сузама мора ван терена. Најтачнији опис Реалових проблема јесте слика слика Ђулена Лопетегија који у т6ом тренутку млатара рукама и повлачи целу екипу назад?! Реал се брани од Плзења у последњих пет минута. 

И успео је да се одбрани.  

У другом сусрету групе Г Рома сигурна - 3:0 против московског ЦСКА. Вучица грца у шампионату Италије, за лидером Јувентусом већ заостаје 11 бодова - посебно је заболео шокантан пораз од СПАЛ-а протеклог викенда - али у Лиги шампиона, очекивано, гура ка циљу. Армејци су, окрени, обрни, једини прави ривал Роми у борби за то друго место - мада како Реал штуца не би се требало много чудити неком чуду наредних недеља - па овако убедљива победа много значи италијанском представнику. Поготово што сада неће морати да кидише на победу у Москви.

Рому је пут до три бода поново трасирао Един Џеко! У прошлом колу хет-трик против Плзења у победи 5:0, вечерас два комада Московљанима. Два комада која су практично решила утакмицу, у 30. и 43. минуту... Репрезентативац Босне и Херцеговине изједначио се са Леом Месијем на челу листе стрелаца Лиге шампиона, али оно што је упечатљиве јесте податак да му је ово 12. погодак у елити на претходних 13 утакмица. 

Џеку као да ни то није било довољно па је почетком другог полувремена стигао и да асистира Ченгизу Ундеру за коначних 3:0.    

Немац је то! Оживи и кад мислиш да је готов! Хофенхајм и Лион ремијем (3:3) подсетили зашто је Лига шампиона најатрактивније такмичење на свету. Рутинска победа Манчестер Ситија...

Манчестер Сити се осамио вечерас на врху групе Ф после рутинске победе на гостовању у Украјини против Шахтјора од 3:0, а прави рат за осмину финала, сада је извесно, водиће Лион и Хофенхајм, који су имали спектакуларну прву рунду у Немачкој - 3:3 (1:1).

Сјајан меч одигран је у Синсхајму, где је Лион мислио да је после преокрета савладао Хофенхајм као гост.

Поново је блистао магични Холанђанин Мемфис Депај, који игра у фантастичној форми, а после сјајне индивидуалне акције у 67. минуту побринуо се за вођство гостију које се учинило и као кључ победе. Фантастично је нападач Лиона претрчао одбрану пртивника, после кикса младог штопера Акпогуме и рутински матирао голмана Баумана за вођство у правом тренутку.

Сам је себе Хофенхајм упропастио вечерас, али је на крају ипак смогао снаге да се спаси. Иако су гости повели први преко Траореа, а после очајне грешке голмана Баумана и штопера Фогта који су га частитли, Андреј Крамарић је са два лепа поготка донео преокрет и предност домаћину. Сјајно је хрватски репрезентативац реаговао у два наврата, голгетерски, прво после грешке штопера Лиона, а почетком другог дела и после сјајног центаршута Демирбаја када је донео вођство екипи Јулијана Нагелсмана.

Међутим, нису Немци рачунали на толику упорност Лиона, који се показује као много боља екипа када игра у гостима него код куће. Као што су у првом колу на сјајне контре срушили Манчестер Сити на Острву слично су поновили и вечерас, прво Ндомбеле у 59, затим и Депај десетак минута касније. У оба наврата нису се прославили ни одбрана, а ни голман Хофенхајма, а када је тако потребно је чудо да се избегне пораз.

Ипак, финиш утакмице донео је стару немачку карактеристику - да оживе и када сви мисле да су готови - а Нагелсманова команда - сви у напад и улазак у игру младих нападача Жоелинтона и Рајса Нелсона исплатила се у другом минутиу надокмнаде.

Прво је капитен Фогт главом у 88. пропустио шансу да изједначи, а онда шок за госте.

Нико Шулц је набацио лопту са леве стране, Бразилац Жоелинтон можда био и у офсајду, али је судија признао погодак којим Хофенхајм остаје у трци за други круг. Истина, са три бода заостатка за другопласираним Лионом, али ако Немци хоће до осмине финала нека их победе у следећем колу у Француској. 

Када је реч о утакмици у Украјини, Манчестер Сити је рутински поразио Шахтјор без да се уморио - 3:0.

Кевин де Брујне је био стартер вечерас први пут после вишемесечне паузе због повреде, а ствари су на своје место лаганим головима поставили Давид Силва у 30. и Емерик Лапорт у 43. после корнера и асистенције управо Белгијанца.

У наставку Шахтјор је дотукао Бернардо Силва који је ушао с клупе.

ЛИГА ШАМПИОНА, 3. коло (уторак):

Група Е

АЕК - Бајерн 0:2 (0:0)
/Мартинез 61, Левандовски 63/

Ајакс - Бенфика 1:0 (0:0)
/Мазрауи 90+2/

ТАБЕЛА: Ајакс 7, Бајерн 6, Бенфика 3, АЕК 0.

Група Ф

Хофенхајм - Лион 3:3 (1:1)
/Крамарић 33, 47. Жоелинтон 90+2 - Траоре 27, Ндомбеле 59, Депај 67/

Шахтјор - Манчестер сити 0:3 (0:2)
/Давид Силва 30, Лапорт 35. Бернардо Силва 71/

ТАБЕЛА: Сити 6, Лион 5, Шахтјор 2, Хофенхајм 2.

Група Г

Рома - ЦСКА 3:0 (2:0)
/Џеко 30, 43, Ундер 50/

Реал Мадрид - Викторија 2:1 (1:0)
/Бензема 11, Марсело 55 - Хрошовски 79/

ТАБЕЛА: Реал 6, Рома 6, ЦСКА 4, Викторија 1.

Група Х

Јанг Бојс - Валенсија 1:1 (0:1)
/Оро 55 - Батшуаји 26/

Манчестер јунајтед - Јувентус 1:0 (1:0)
/Дибала 17/

ТАБЕЛА: Јувентус 9, Манчестер јунајтед 4, Валенсија 2, Јанг Бојс 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар