ЛШ: Црвена Звезда - тим за Ливерпул...

Повратак Милојевићевог ратника после 84 дана, ту је и Ебисилио. . .  Две принудне промене и у дефанзивном реду.

Фудбал 23.10.2018 | 23:40
ЛШ: Црвена Звезда - тим за Ливерпул...
Марко Марин и Милан Родић неће моћи да помогну саиграчима у Ливерпулу, а главобољу Владану Милојевићу додатно прави стање Вујадина Савића.

Искусни штопер и даље је "ровит", па је велико питање хоће ли заиграти за Црвену звезду у среду на Енфилду (21.00), у дуелу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Уколико не буде могао, његово место у стартној постави заузеће Срђан Бабић.

Такву рокаду већ смо имали прилике да гледамо, али Савићев наступ није једини кадровски проблем који имају црвено-бели.

Због повреда у Енглеску уопште нису кренули Марко Марин и Милан Родић, два такође изузетно битна шрафа Милојевићеве машинерије.

Бившег репрезентативца Немачке очекује се да замени Лоренцо Ебисилио, док би уместо активног члана најбоље срспке селекције требало да заигра Марко Гобељић.

И један и други су у претходне две утакмице на домаћој сцени показали да им је форма у узлазној путањи. Посебно Ебисилио, који делује много боље него по доласку у клуб.

Уколико Холанђанин добије шансу, требало би очекивати да ће играти на позицији централног везисте, што би значило да ће Ел Фарду Бен поново на десно крило, а Горан Чаушић на клупу.

Уместо Марина, уз леву аут лињу после доста времена на међународној сцени, поново би могао да заигра Славољуб Срнић.

У конкуренцији је и Вељко Симић, али имајући у виду да ће по тој страни бека играти у оваквим утакмицама неискусни Гобељић, веће шансе да се од почетка нађе на терену има Срнић.

То је већ постао хронични отежавајући фактор овој генерацији Црвене звезде. Пред сваку велику европску утакмицу Владан Милојевић не може да рачуна на све штихове. Традиција је започета још уочи оног двобоја са Краснодаром, настављена током прошлогодишњих и овосеознских битака, а навијачи Црвене звезде се надају да ће бизи завршена на трави Енфилд Роуда.

У Паризу је морао да саставља тим без Ричмонда Боаћија, а према свему виђеном претходних дана Звездин стратег ће вицешампиону Европе извести поставу са три принудне промене.

Највише ће осетити одбрамбена четврока, део тима који ће бити под највећим оптерећењем. Капитен Вујадин Савић је кренуо пут града Битлса, али тешко да ће се наћи на центру игралишта док са трибина Енфилда буду тукли тактови култне химне Редса. Снажни штопер је одиграо 45 минута у Паризу, обновио повреду, а после тога је био подвргнут терапијама. Био би превелики ризик да га Милојевић гурне у ватру после толике паузе и суочи га са Фирмином, Салахом и Манеом. Његово место заузеће Срђан Бабић. 

Иако је Милан Родић одсутан дилеме на лвом боку готово да нема. Ту празнину ће попунити Милојевићев универзалац Марко Гобељић, стрелац три овосезонска првенствена поготка. Иако се боља сналази на супротној страни, момак из Краљева и један од преосталих Гардиста одиграо је неколико „утакмица каријере“ као леви бек. Био је више него солидан у Келну, готово перфектан на Емирејтсу новембра претходне године када је спаковао у џеп Тиа Волкота. Сада ће му бити потребна снажнија подршка…

Присуство Манеа на тој страни могло би да врати у стартну поставу једног од Милојевићевих ратника у стартну поставу. Да, Славољуб Срнић је врло близу звања стартера после повреде Марка Марина. Претходни пут стрелац гола за Звездино пролеће био је у првој постави 1. августа у реваншу против Судуве (прошло 84 дана). Потом је изгубио место, али Милојевић ће га сада активирати као неког за кога је нацртан меч у Ливерпулу. Пре свега због својих дефанзивних способности, а очекује се да ће Звезда тако играти - Срнић је у предности у односу на Вељка Симића.

Знак питања не постоји поред голмана Борјана, затим Стојковића, Јовичића, Крстичића и Бена који би овог пута могао да почне и као десно крило. Остаје питање још једног статера. И чини се да ће Милојевић у Ливерпулу лансирати Лоренца Ебисилија. Навијачи би рекли да је Холанђанин заслужио такав статус после неубедљивих издања Горана Чаушића, као и чињенице да је одличним пасом Ебисилио помогао Марину да постигне утешни гол у Паризу…

Шансу са клупе чекаће Душан Јованчић, Вељко Симић, Милан Павков… Верује Милојевић и да неће морати да убацује Рашида Сумаилу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

1-1

24.10.2018 07:06

1-1.

ОДГОВОРИТЕ