LŠ: Crvena Zvezda - tim za Liverpul...

Povratak Milojevićevog ratnika posle 84 dana, tu je i Ebisilio. . .  Dve prinudne promene i u defanzivnom redu.

Fudbal 23.10.2018 | 23:40
LŠ: Crvena Zvezda - tim za Liverpul...
Marko Marin i Milan Rodić neće moći da pomognu saigračima u Liverpulu, a glavobolju Vladanu Milojeviću dodatno pravi stanje Vujadina Savića.

Iskusni štoper i dalje je "rovit", pa je veliko pitanje hoće li zaigrati za Crvenu zvezdu u sredu na Enfildu (21.00), u duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukoliko ne bude mogao, njegovo mesto u startnoj postavi zauzeće Srđan Babić.

Takvu rokadu već smo imali prilike da gledamo, ali Savićev nastup nije jedini kadrovski problem koji imaju crveno-beli.

Zbog povreda u Englesku uopšte nisu krenuli Marko Marin i Milan Rodić, dva takođe izuzetno bitna šrafa Milojevićeve mašinerije.

Bivšeg reprezentativca Nemačke očekuje se da zameni Lorenco Ebisilio, dok bi umesto aktivnog člana najbolje srspke selekcije trebalo da zaigra Marko Gobeljić.

I jedan i drugi su u prethodne dve utakmice na domaćoj sceni pokazali da im je forma u uzlaznoj putanji. Posebno Ebisilio, koji deluje mnogo bolje nego po dolasku u klub.

Ukoliko Holanđanin dobije šansu, trebalo bi očekivati da će igrati na poziciji centralnog veziste, što bi značilo da će El Fardu Ben ponovo na desno krilo, a Goran Čaušić na klupu.

Umesto Marina, uz levu aut linju posle dosta vremena na međunarodnoj sceni, ponovo bi mogao da zaigra Slavoljub Srnić.

U konkurenciji je i Veljko Simić, ali imajući u vidu da će po toj strani beka igrati u ovakvim utakmicama neiskusni Gobeljić, veće šanse da se od početka nađe na terenu ima Srnić.

To je već postao hronični otežavajući faktor ovoj generaciji Crvene zvezde. Pred svaku veliku evropsku utakmicu Vladan Milojević ne može da računa na sve štihove. Tradicija je započeta još uoči onog dvoboja sa Krasnodarom, nastavljena tokom prošlogodišnjih i ovoseoznskih bitaka, a navijači Crvene zvezde se nadaju da će bizi završena na travi Enfild Rouda.

U Parizu je morao da sastavlja tim bez Ričmonda Boaćija, a prema svemu viđenom prethodnih dana Zvezdin strateg će vicešampionu Evrope izvesti postavu sa tri prinudne promene.

Najviše će osetiti odbrambena četvroka, deo tima koji će biti pod najvećim opterećenjem. Kapiten Vujadin Savić je krenuo put grada Bitlsa, ali teško da će se naći na centru igrališta dok sa tribina Enfilda budu tukli taktovi kultne himne Redsa. Snažni štoper je odigrao 45 minuta u Parizu, obnovio povredu, a posle toga je bio podvrgnut terapijama. Bio bi preveliki rizik da ga Milojević gurne u vatru posle tolike pauze i suoči ga sa Firminom, Salahom i Maneom. Njegovo mesto zauzeće Srđan Babić. 

Iako je Milan Rodić odsutan dileme na lvom boku gotovo da nema. Tu prazninu će popuniti Milojevićev univerzalac Marko Gobeljić, strelac tri ovosezonska prvenstvena pogotka. Iako se bolja snalazi na suprotnoj strani, momak iz Kraljeva i jedan od preostalih Gardista odigrao je nekoliko „utakmica karijere“ kao levi bek. Bio je više nego solidan u Kelnu, gotovo perfektan na Emirejtsu novembra prethodne godine kada je spakovao u džep Tia Volkota. Sada će mu biti potrebna snažnija podrška…

Prisustvo Manea na toj strani moglo bi da vrati u startnu postavu jednog od Milojevićevih ratnika u startnu postavu. Da, Slavoljub Srnić je vrlo blizu zvanja startera posle povrede Marka Marina. Prethodni put strelac gola za Zvezdino proleće bio je u prvoj postavi 1. avgusta u revanšu protiv Suduve (prošlo 84 dana). Potom je izgubio mesto, ali Milojević će ga sada aktivirati kao nekog za koga je nacrtan meč u Liverpulu. Pre svega zbog svojih defanzivnih sposobnosti, a očekuje se da će Zvezda tako igrati - Srnić je u prednosti u odnosu na Veljka Simića.

Znak pitanja ne postoji pored golmana Borjana, zatim Stojkovića, Jovičića, Krstičića i Bena koji bi ovog puta mogao da počne i kao desno krilo. Ostaje pitanje još jednog statera. I čini se da će Milojević u Liverpulu lansirati Lorenca Ebisilija. Navijači bi rekli da je Holanđanin zaslužio takav status posle neubedljivih izdanja Gorana Čaušića, kao i činjenice da je odličnim pasom Ebisilio pomogao Marinu da postigne utešni gol u Parizu…

Šansu sa klupe čekaće Dušan Jovančić, Veljko Simić, Milan Pavkov… Veruje Milojević i da neće morati da ubacuje Rašida Sumailu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: MN press

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

1-1

24.10.2018 07:06

1-1.

ODGOVORITE