Сингапур: Вознијацки надјачала Квитову!

Вознијацки победила Квитову, у игри за полуфинале! Данска тенисерка Каролина Возњацки победила је Чехињу Петру Квитову са 7:5, 3:6, 6:2, у мечу другог кола Беле групе завршног WТА турнира у Сингапуру.  Данкиња остала у игри за полуфинале, Чехиња сада практично без шансе за наставак такмичења.

Тенис 23.10.2018 | 18:00
Сингапур: Вознијацки надјачала Квитову!
Возњацки, која брани титулу у Сингапуру, уписала је прву победу на овогодишњем завршном турниру и тако задржала шансе за пролаз у полуфинале.

На другој страни, Квитова је забележила и други пораз, па је практично остала без изгледа да стигне до полуфинала.

У другом мечу другог кола Беле групе састају се Чехиња Каролина Плишкова и Украјинка Елина Свитолина.

Први меч другог кола у Црвеној групи на завршном WТА турнир у Сингапуру након велике борбе, углавном у прва два сета припало је актуелној шампионки овог престижног такмичења (тврда подлога, 7.000.000 $),Каролини Вознијацки. Данска тенисерка је славила са 2:1 над Петром Квитовом, по сетовима 7:5, 3:6 и 6:2.

Ово је прва победа Возњиацки у овом издању WТА финала пошто ју је у првом колу савладала Каролина Плишкова, што значи да је још остала у игри за пласман у полуфинале у коју иду по две најбоље из обе групе. Поразом је Квитова практично  изгубила сваку шансу да уђе међу четири. Вознијацки је овим тријумфом зарадила и 125 WТА поена и 153.000 долара.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар