Singapur: Voznijacki nadjačala Kvitovu!

Voznijacki pobedila Kvitovu, u igri za polufinale! Danska teniserka Karolina Voznjacki pobedila je Čehinju Petru Kvitovu sa 7:5, 3:6, 6:2, u meču drugog kola Bele grupe završnog WTA turnira u Singapuru.  Dankinja ostala u igri za polufinale, Čehinja sada praktično bez šanse za nastavak takmičenja.

Tenis 23.10.2018 | 18:00
Singapur: Voznijacki nadjačala Kvitovu!
Voznjacki, koja brani titulu u Singapuru, upisala je prvu pobedu na ovogodišnjem završnom turniru i tako zadržala šanse za prolaz u polufinale.

Na drugoj strani, Kvitova je zabeležila i drugi poraz, pa je praktično ostala bez izgleda da stigne do polufinala.

U drugom meču drugog kola Bele grupe sastaju se Čehinja Karolina Pliškova i Ukrajinka Elina Svitolina.

Prvi meč drugog kola u Crvenoj grupi na završnom WTA turnir u Singapuru nakon velike borbe, uglavnom u prva dva seta pripalo je aktuelnoj šampionki ovog prestižnog takmičenja (tvrda podloga, 7.000.000 $),Karolini Voznijacki. Danska teniserka je slavila sa 2:1 nad Petrom Kvitovom, po setovima 7:5, 3:6 i 6:2.

Ovo je prva pobeda Voznjiacki u ovom izdanju WTA finala pošto ju je u prvom kolu savladala Karolina Pliškova, što znači da je još ostala u igri za plasman u polufinale u koju idu po dve najbolje iz obe grupe. Porazom je Kvitova praktično  izgubila svaku šansu da uđe među četiri. Voznijacki je ovim trijumfom zaradila i 125 WTA poena i 153.000 dolara.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar