Клоп: Звезда ће бити тврд орах!

Тренер Ливерпула Јирген Клоп похвално говорио о Црвеној звезди пред меч у Лиги шампиона, а имао је и духовиту опаску на питање о шампионском тиму Звезде из 1991. године која је освојила Европу.

Фудбал 23.10.2018 | 20:15
Клоп: Звезда ће бити тврд орах!
Јирген Клоп је, по свему судећи, добро припремио свој тим, и са психолошке стране, за утакмицу против Црвене звезде у 3. колу Лиге шампиона у среду увече у Ливерпулу.

На конференцији за новинаре, Немац се врло похвално изразио о српском шампиону, рекавши да је реч о тиму који доминира у српском првенству, да је намучио Наполи, као и Пари Сен Жермен, упркос убедљивом поразу (1:6), да уме да постави чврсту одбрану....

"Звезда је доминантна у српској лиги, победила је у 80, 90 процената утакмица, али Лига шампиона је другачија. Ово је за њих изазов. Бранили су се добро против Наполија, који јесте имао више шанси, али опет, направили су му проблеме. И против Пари Сен Жермена, док нису отворили Пандорину кутију.. Ако Нејмар почне да погађа, онда против њега нема одбране. Звезда зна како да постави одбрану и брзо иде у напад", рекао је Клоп.

Тренер Ливерпула је поменуо и меч плеј-офа за пласман у Лигу шампиона против Ред Бул Салцбурга.

"Гледао сам ту утакмицу и начин на који су играчи Звезде прослављали са својим навијачима. Они ће да се боре свим расположивим снагама. Ово је тешка група, сви тимови су врло добри. Морамо да се потрудимо да будемо прави против заиста добре екипе", истакао је Клоп и наставио:

"Звезда има јасну структуру тима. Српски тимови су увек добро организовани и знају како да се бране и умеју да буду врло агресивни. Имају и различит тип нападача. Високи су брзи, имају добре фудбалере, а њихови дефанзивци су високи и брзи и офанзивно оријентисани".

Стога је закључио: "Морамо да будемо спремни да се боримо на сваком педљу терена".

Био је упитан и о генерацији Црвене звезде која је 1991. године освојила титулу првака Европе:

"Тада сам имао 23 године и разуме се да сам имао боље ствари које сам гледао, друга интересовања! Али, био је то фантастичан тим".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар