Klop: Zvezda će biti tvrd orah!

Trener Liverpula Jirgen Klop pohvalno govorio o Crvenoj zvezdi pred meč u Ligi šampiona, a imao je i duhovitu opasku na pitanje o šampionskom timu Zvezde iz 1991. godine koja je osvojila Evropu.

Fudbal 23.10.2018 | 20:15
Klop: Zvezda će biti tvrd orah!
Jirgen Klop je, po svemu sudeći, dobro pripremio svoj tim, i sa psihološke strane, za utakmicu protiv Crvene zvezde u 3. kolu Lige šampiona u sredu uveče u Liverpulu.

Na konferenciji za novinare, Nemac se vrlo pohvalno izrazio o srpskom šampionu, rekavši da je reč o timu koji dominira u srpskom prvenstvu, da je namučio Napoli, kao i Pari Sen Žermen, uprkos ubedljivom porazu (1:6), da ume da postavi čvrstu odbranu....

"Zvezda je dominantna u srpskoj ligi, pobedila je u 80, 90 procenata utakmica, ali Liga šampiona je drugačija. Ovo je za njih izazov. Branili su se dobro protiv Napolija, koji jeste imao više šansi, ali opet, napravili su mu probleme. I protiv Pari Sen Žermena, dok nisu otvorili Pandorinu kutiju.. Ako Nejmar počne da pogađa, onda protiv njega nema odbrane. Zvezda zna kako da postavi odbranu i brzo ide u napad", rekao je Klop.

Trener Liverpula je pomenuo i meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona protiv Red Bul Salcburga.

"Gledao sam tu utakmicu i način na koji su igrači Zvezde proslavljali sa svojim navijačima. Oni će da se bore svim raspoloživim snagama. Ovo je teška grupa, svi timovi su vrlo dobri. Moramo da se potrudimo da budemo pravi protiv zaista dobre ekipe", istakao je Klop i nastavio:

"Zvezda ima jasnu strukturu tima. Srpski timovi su uvek dobro organizovani i znaju kako da se brane i umeju da budu vrlo agresivni. Imaju i različit tip napadača. Visoki su brzi, imaju dobre fudbalere, a njihovi defanzivci su visoki i brzi i ofanzivno orijentisani".

Stoga je zaključio: "Moramo da budemo spremni da se borimo na svakom pedlju terena".

Bio je upitan i o generaciji Crvene zvezde koja je 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope:

"Tada sam imao 23 godine i razume se da sam imao bolje stvari koje sam gledao, druga interesovanja! Ali, bio je to fantastičan tim".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar