Мирковић: Или се носимо с притиском или разлаз!

Зоран Мирковић, тренер фудбалера Партизана, признао је да екипа не чека у добром расположењу меч са Земуном у осмини финала Купа, због кикса против Спартака.  Партизан пред Земун: Цела екипа мора да ради за голове! Тренер Партизана Зоран Мирковић пред меч осмине финала Купа Србије против Земуна признаје да екипа није баш у најбољем расположењу, али и да мора да се издигне.

Фудбал 23.10.2018 | 18:15
Мирковић: Или се носимо с притиском или разлаз!
Партизан је у недељу ремизирао са суботичким Спартаком (0:0) и сада има чак девет бодова мање од лидера Црвене звезде на табели Суперлиге.

"Играмо против добре екипе у не баш добром моменту за нас. Имали смо 'фалш' корак у Кули, очекивали победу, али нисмо је остварили и расположење нам није на највишем нивоу. Ипак, чека нас Куп где нема поправке и потребна је максимална концентрација", рекао је Мирковић на конференцији за медије у Спортском центру Телеоптик.

Због операције носа Александар Шћекић није у конкуренцији за меч у Земуну, док се Рикардо Гомеш пожалио на повреду препона.

Мирковић је признао да црно-бели имају проблем са ефикасношћу.

"У првом полувремену смо тешко правили шансе, док смо у наставку направили доста акција, али када односом не заслужиш неке ствари не можеш да очекујеш срећу. Имамо проблем са реализацијом и головима, али као и у другим сегментима то је посао целе екипе. Шансе морају да се припреме и реализују, а генерално нисмо тим који тражи 'дубину' и без тога противницима је лакше да нас неутралишу. Радимо на томе".

Према његовим речима могуће да је дошло до одређених промена у главама играча и да морају да се изборе са притиском.

"Ми смо део Партизана, великог клуба, са великим притиском и мора са њим да се носи. Ко то не може брзо ћемо се разићи сви и то је реалност".

Мирковић додаје да му није пријатно када погледа стање на табели и да сада Партизан нема места калкулацијама.

"Ситуација није пријатна, чак је лошија него пре два месеца што се тиче бодовне разлике. Не можемо да калкулишемо кад смо у минусу, већ само да играмо максимално. За шта ће то бити довољно и за коју позицију, видећемо. Неке стваре не зависи од нас, морамо себе да гледамо", истиче Мирковић.

Кикс против Спартака у недељу у Кули и само један освојен бод (додуше, могао је да не освоји ништа) забринуо је све у Партизану.

Црно-бели су играли врло лоше, а тренер Зоран Мирковић пред гостовање Земуну у осмини финала Купа Србије (среда од 14 часова, ТВ пренос Арена спорт 1), признаје да овај меч не долазти у добром моменту.

"Имали смо фалш корак против Спартака у Кули. Очекивали смо да ћемо добити утакмицу. Расположење нам није баш на највишем нивоу, али играмо куп где нема поправки. Морамо да одиграмо максимално скоцентрисани како бисмо победили", рекао је Мирковић.

Прихватио је опаску новинара да је неефикасност један од највећих проблема његове екипе. У одговору се осврнуо на меч са Спартаком:

"Кад неким односом, поготово у првом делу, не заслужиш неке ствари, не можеш ни да очекујеш да те погледа срећа. Тачно је, имамо проблем у реализацији, са головима. Као и у свим другим сегментима то мора да буде посао целе екипе. Не бих апострофирао само шпицеве. Шансе морају да се створе да би се реализовале. Слабо тражимо дубину, без те дубине, противницима је лакше да нас неутралишу".

Упитан у каквом је стању екипа, с обзиром да је сам рекао да расположење није на завидном нивоу, Мирковић је одговорио: "Ми смо сви део Партизана, који је велики клуб, а сваки клуб носи са собом притисак. Сваки играч који игра у Партизану мора да се носи са притиском. Ако не може да га носи, врло брзо ћемо се разићи сви".

Он каже да од играча увек тражи максимум и победу.

"Утакмица траје 90 минута и оно што им упорно говорим да сваки минут проведен на терену треба да искористиш да будеш користан, да освојиш сваку лопту, добијеш сваки дуел, да гледамо да утерамо ту лопту у гол. То је филозофија фудбала, то је моја филозофија чак и кад играм са другарима испред зграде. Играмо да бисмо победили".

О Земуну само речи хвале. Верује да ће противник бити агресиван, инспирисан.

"Кад смо извукли Земун и онда сам рекао да ће бити изузетно тешка утакмица, није нимало наиван противник. А сад нам је још теже (после ремија са Спатаком у првенству). Земун из августа, када смо се састали (победа Партизана 1:0, голом Данила Пантића) и данас није иста екипа. Сигурно је да види своју шансу, то је борба за трофеј и они га желе", каже Мирковић.

А пенали?

"Ако може без пенала", узвратио је Мирковић.

Тренер црно-белих неће моћи да рачуна на борбеног Александра Шћекића у везном реду, јер му је поломљен нос у мечу против Спартака, па је оперисан. На основу искуства из своје играчке каријере, Мирковић оцењује да Шћекић неће бити у строју бар две недеље и да ће црногорски репрезентативац недостајати екипи, јер је важан играч.

На болове у препонама жали се и нападач Рикардо Гомеш.

Утакмица Земун - Партизан игра се сутра од 14 сати на стадиону у Горњој Вароши.

Осмина финала, 24. октобар:
Земун – Партизан
Будућност Добановци – Раднички Ниш
Борац – Напредак
Спартак – Мачва
Чукарички – Младост
Војводина – Синдјелић
Јавор – Радник

Накнадни термин:
Црвена звезда – ТСЦ Бачка Топола

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар