Mirković: Ili se nosimo s pritiskom ili razlaz!

Zoran Mirković, trener fudbalera Partizana, priznao je da ekipa ne čeka u dobrom raspoloženju meč sa Zemunom u osmini finala Kupa, zbog kiksa protiv Spartaka.  Partizan pred Zemun: Cela ekipa mora da radi za golove! Trener Partizana Zoran Mirković pred meč osmine finala Kupa Srbije protiv Zemuna priznaje da ekipa nije baš u najboljem raspoloženju, ali i da mora da se izdigne.

Fudbal 23.10.2018 | 18:15
Mirković: Ili se nosimo s pritiskom ili razlaz!
Partizan je u nedelju remizirao sa subotičkim Spartakom (0:0) i sada ima čak devet bodova manje od lidera Crvene zvezde na tabeli Superlige.

"Igramo protiv dobre ekipe u ne baš dobrom momentu za nas. Imali smo 'falš' korak u Kuli, očekivali pobedu, ali nismo je ostvarili i raspoloženje nam nije na najvišem nivou. Ipak, čeka nas Kup gde nema popravke i potrebna je maksimalna koncentracija", rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Zbog operacije nosa Aleksandar Šćekić nije u konkurenciji za meč u Zemunu, dok se Rikardo Gomeš požalio na povredu prepona.

Mirković je priznao da crno-beli imaju problem sa efikasnošću.

"U prvom poluvremenu smo teško pravili šanse, dok smo u nastavku napravili dosta akcija, ali kada odnosom ne zaslužiš neke stvari ne možeš da očekuješ sreću. Imamo problem sa realizacijom i golovima, ali kao i u drugim segmentima to je posao cele ekipe. Šanse moraju da se pripreme i realizuju, a generalno nismo tim koji traži 'dubinu' i bez toga protivnicima je lakše da nas neutrališu. Radimo na tome".

Prema njegovim rečima moguće da je došlo do određenih promena u glavama igrača i da moraju da se izbore sa pritiskom.

"Mi smo deo Partizana, velikog kluba, sa velikim pritiskom i mora sa njim da se nosi. Ko to ne može brzo ćemo se razići svi i to je realnost".

Mirković dodaje da mu nije prijatno kada pogleda stanje na tabeli i da sada Partizan nema mesta kalkulacijama.

"Situacija nije prijatna, čak je lošija nego pre dva meseca što se tiče bodovne razlike. Ne možemo da kalkulišemo kad smo u minusu, već samo da igramo maksimalno. Za šta će to biti dovoljno i za koju poziciju, videćemo. Neke stvare ne zavisi od nas, moramo sebe da gledamo", ističe Mirković.

Kiks protiv Spartaka u nedelju u Kuli i samo jedan osvojen bod (doduše, mogao je da ne osvoji ništa) zabrinuo je sve u Partizanu.

Crno-beli su igrali vrlo loše, a trener Zoran Mirković pred gostovanje Zemunu u osmini finala Kupa Srbije (sreda od 14 časova, TV prenos Arena sport 1), priznaje da ovaj meč ne dolazti u dobrom momentu.

"Imali smo falš korak protiv Spartaka u Kuli. Očekivali smo da ćemo dobiti utakmicu. Raspoloženje nam nije baš na najvišem nivou, ali igramo kup gde nema popravki. Moramo da odigramo maksimalno skocentrisani kako bismo pobedili", rekao je Mirković.

Prihvatio je opasku novinara da je neefikasnost jedan od najvećih problema njegove ekipe. U odgovoru se osvrnuo na meč sa Spartakom:

"Kad nekim odnosom, pogotovo u prvom delu, ne zaslužiš neke stvari, ne možeš ni da očekuješ da te pogleda sreća. Tačno je, imamo problem u realizaciji, sa golovima. Kao i u svim drugim segmentima to mora da bude posao cele ekipe. Ne bih apostrofirao samo špiceve. Šanse moraju da se stvore da bi se realizovale. Slabo tražimo dubinu, bez te dubine, protivnicima je lakše da nas neutrališu".

Upitan u kakvom je stanju ekipa, s obzirom da je sam rekao da raspoloženje nije na zavidnom nivou, Mirković je odgovorio: "Mi smo svi deo Partizana, koji je veliki klub, a svaki klub nosi sa sobom pritisak. Svaki igrač koji igra u Partizanu mora da se nosi sa pritiskom. Ako ne može da ga nosi, vrlo brzo ćemo se razići svi".

On kaže da od igrača uvek traži maksimum i pobedu.

"Utakmica traje 90 minuta i ono što im uporno govorim da svaki minut proveden na terenu treba da iskoristiš da budeš koristan, da osvojiš svaku loptu, dobiješ svaki duel, da gledamo da uteramo tu loptu u gol. To je filozofija fudbala, to je moja filozofija čak i kad igram sa drugarima ispred zgrade. Igramo da bismo pobedili".

O Zemunu samo reči hvale. Veruje da će protivnik biti agresivan, inspirisan.

"Kad smo izvukli Zemun i onda sam rekao da će biti izuzetno teška utakmica, nije nimalo naivan protivnik. A sad nam je još teže (posle remija sa Spatakom u prvenstvu). Zemun iz avgusta, kada smo se sastali (pobeda Partizana 1:0, golom Danila Pantića) i danas nije ista ekipa. Sigurno je da vidi svoju šansu, to je borba za trofej i oni ga žele", kaže Mirković.

A penali?

"Ako može bez penala", uzvratio je Mirković.

Trener crno-belih neće moći da računa na borbenog Aleksandra Šćekića u veznom redu, jer mu je polomljen nos u meču protiv Spartaka, pa je operisan. Na osnovu iskustva iz svoje igračke karijere, Mirković ocenjuje da Šćekić neće biti u stroju bar dve nedelje i da će crnogorski reprezentativac nedostajati ekipi, jer je važan igrač.

Na bolove u preponama žali se i napadač Rikardo Gomeš.

Utakmica Zemun - Partizan igra se sutra od 14 sati na stadionu u Gornjoj Varoši.

Osmina finala, 24. oktobar:
Zemun – Partizan
Budućnost Dobanovci – Radnički Niš
Borac – Napredak
Spartak – Mačva
Čukarički – Mladost
Vojvodina – Sindjelić
Javor – Radnik

Naknadni termin:
Crvena zvezda – TSC Bačka Topola

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar